„За 10 години сите ќе бидат чипирани“: Плановите на ЕУ крај за слободата и основните права

„За 10 години сите ќе бидат чипирани“: Плановите на ЕУ крај за слободата и основните права

Здрави? Тоа беше вчера. Денес се нарекува „болни без симптоми“. Мора да биде така. На крајот на краиштата, на здравите луѓе кои не можат да докажат дека се здрави веќе не им се ни овозможува пристап до работното место во неколку земји.

Но, што ако тоа служи за уште многу полошо, како прелиминарен судир за РФИД чипот во вградена состојба за надзор во вашето тело? На почетокот звучи тоа како невистинито, теорија на заговор, но не е: плановите за ова се во фиоките на ЕУ од почетокот на 2018 година.

  • Демонтирање на основните права и слободи во подготовка за РФИД чипови
  • „Хакирањето“ на луѓето ќе биде можно во иднина
  • Луѓе со чипови, како во „Големото обновување“ на Клаус Шваб
  • „Големо обновување“: обесправени и трајно надгледувани

И како и секогаш, „експертите“ први го кажаа својот збор. Тие ја создадоа студијата Употреба на импланти за чипови на работниците, но наидоа на стравот дека нема да можат да го продадат чипот како спасител на населението како таков. Освен ако луѓето веќе не се навикнати на демонтирање на слободата и основните права.

А најдобриот начин да се направи ова е да се прогласи „вонредна состојба“ од кој било вид. „Вонредна состојба“ како пандемијата, која очигледно бара демонтирање на демократската уставна држава чекор по чекор.

 

Демонтирање на основните права и слободи како услов

На страница 8 од студијата, која сега е повеќе од три години стара, авторите нè осветлуваат со следнава инспирација: „Тема тесно поврзана со употребата на РФИД (Радио Фреквентни Идентификаторни) чипови на работното место е онаа на човековите права, особено во поглед на неповредливоста на човечкото тело и законот за правата на поединцот и приватноста. И двете прашања би можеле да покренат прашања за етичките грижи и актуелното законодавство кое ги штити овие права. Затоа се чини дека е препорачливо да се преземат правни чекори за укинување на овие права со цел да се овозможи задолжително вградување на РФИД чиповите на работното место. Меѓутоа, за да се поткопаат овие права, потребна е сеопфатна тема, доволно голема за да може да се скратат правата на поединецот. Идеално е, прашање што ја загрозува националната безбедност.„

И тоа е темата што ја имаме сега.

 

Чип во телото: Луѓето исто така ќе можат да се хакираат во иднина

Но, сега накратко за самиот РФИД чип: како воопшто функционира? Го цитираме Др. Роб ван Ејк, европски управен директор на форумот за иднината на заштитата на податоците: „Микрочиповите користат комуникација од блиско поле и идентификација на радиофреквенции за да комуницираат со системот. Тоа се радио бранови кои се читаат кога има близок контакт. Во суштина тоа е истата технологија што е во телефонот или кредитната картичка“.

Точно. И затоа можете да го користите за да ја отклучите влезната врата и автомобилот или да вршите безготовински плаќања... во стилот „Терминатор“ со едноставно положување на вашите раце. Патем, веќе знаеме од рекламирањето. Сепак, она што го крие рекламирањето: „Тоа е споредливо со зборување во насочен микрофон, може да го земете и РФИД сигналот.“ (Цитат од ван Ејк)

 

Повторно и повторно Клаус Шваб и СЕФ

Така, не само што луѓето можат да се надгледуваат 100 проценти, тие можат дури и да бидат хакирани! Како киборгот во филмот ... и тоа не враќа во „Терминатор“. Идеологијата зад неа дури има име: трансхуманизам, спојување на луѓе и технологија. И кој се смета за еден од најжестоките застапници на трансхуманизмот? Клаус Шваб, шеф на Светскиот економски форум чие име често се појавува сомнително, на маса се појавуваат наводни теории на заговор.

Што има да каже Шваб за РФИД, познат и како автор на „Ковид-19: Големото обновување“?

Ова: „Во следните десет години ќе имплантираме чипови кај луѓето. Прво ќе ги всадиме во облеката. И тогаш можеме да замислиме да ги имплантираме во мозокот или под кожата. И на крајот, може да се појави директна комуникација помеѓу нашиот мозок и дигиталниот свет.“ Извадок од интервју со Шваб на ТВ каналот РТС на 10 јануари 2016 година.

 

Големото обновување Повеќе нема да поседувате ништо ...

Уште една работа: фантазиите за семоќност на Шваб „Големото обновување“ исто така се високо пофалени од ЕУ. На пример, од претседателката на Комисијата на ЕУ, Урсула фон дер Лајен, која ја даде следнава изјава за време на панел дискусијата на Светскиот економски форум во јануари 2020 година:

„Потребата за глобална соработка и ова забрзување на промените ќе бидат двигатели на Големото обновување. И јас го гледам ова како можност без преседан.

„Од март 2020 година, сите ние сме во можност зачудувачки да бидеме сведоци на споменатото „забрзување на промените“. А она што „со нетрпение го очекуваме“ е веројатно обезбедено од стратешкиот документ на ЕУ за „РФИД чиповите на работното место“. Очигледно, се упатуваме кон „храбриот нов свет“: надгледувани на секој чекор - и благодарение на чипот што ни влегува под кожа, ние сме лишени и од нашиот суверенитет над финансиите и приватните средства. Дали навистина треба да стоиме на страна и да го гледаме сето тоа? Не, не мораме.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА