Симнете ја нашата Андроид апликација

Зајакнете го вашиот имунолошки систем со куркума

Зајакнете го вашиот имунолошки систем со куркума

Зачинската куркума е позната по своите моќни здравствени придобивки. Овие вклучуваат зајакнување на имунолошкиот систем, промовирање на здравјето на цревата, спречување и борба против воспаленија во телото и промовирање на процеси на заздравување и регенерација.

 

Куркумата ја добива својата жолта боја од секундарното растително соединение куркумин. Токму оваа супстанца е одговорна за огромниот здравствен ефект. За жал, куркумата од зачин во прав содржи само околу 5 до 7%. Како екстракт, куркуминот е скоро исклучиво достапен во капсули во високо концентрирана форма; само зачинот е достапен во супермаркетот.

 

За да се искористат здравствените придобивки од куркумата, мора да се консумираат минимум 300 мг куркумин дневно. Се препорачува додавање на црн пипер за да се зголеми биорасположивоста на куркумата.

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА