ЕУ го најавува крајот на неконтролирано патување со „дигитален зелен сертификат“

18 март 2021 година | Комисијата на ЕУ сака да ја има инфраструктурата ширум Европа за дигитален пасош за вакцинација подготвена за летните патувања. Без ова, тешко дека ќе можете да патувате, евентуално ниту во вашата земја слободно да се движите, и нема да можете да одите во кино, ресторан или да купувате. Прво, секогаш ќе биде речено: вашиот зелен пасош, ве молам!

 

Не требаше да се нарекува картичка за вакцинација или здравствена картичка, така што комисијата го именуваше на 17.3. како дигитален зелен сертификат.

 

Во своето соопштение, Комисијата главно зборува за меѓународни патувања. Но, нема докази дека некој или што било би ги спречило рестораните, законодавците или хотелиерите во земјата да направат таков зелен пасош услов за сите можни активности и приеми.

 

Не може да се нагласи доволно често колку е бесмислено ова во однос на неговата претпоставена цел. Штом секој што сака да се вакцинира може да се вакцинира, веќе нема никаква причина да се заштити од Корона, а оние кои не сакаат да се вакцинираат мора и повеќе не смеат да бидат принудени да избегнуваат инфекција лишувајќи ги од граѓанските и човековите права да бидат заштитени.

Сподели ако ти се допаѓа

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

Don`t copy text!