Симнете ја нашата Андроид апликација

Ерик Клептон и Ван Морисон објавија песна против  корона фашизмот

Ерик Клептон и Ван Морисон објавија песна против корона фашизмот

Еве доаѓа пријатна звучна неделна песна,. На почетокот на декември, велемајсторот на гитара, Ерик Клептон (75) ја објави својата песна „Stand and Deliver“, која ја напиша блуз легендата Ван Морисон (75). Текстот ги критикува мерките за корона во Велика Британија. Морисон веќе беше на есен со своите протестни песни на сцената со „No More Lockdown“ (No more lockdown / no more government overreach), „Born to be free“ (Your normal is not normal / it’s no kind of normal at all) и „As I walked out“ (As I walked out / all the streets were empty / the governement’s said / erveryone should stay home) Секој од овие наслови се појавува како отпеана колона за заклучување.

Се чини дека многу големи медиуми намерно ги игнорираат бунтовните махинации на двете светски ѕвезди. Северноирскиот министер за здравство Робин Сван ги нарече протестните песни на Морисон „опасни“.

Ерик Клептон покрај тоа  продолжи да ја пее неговата песна за слобода. Нема да не чуди ако следната песна би била со наслов: Robin! Whо Thе Fuck is Robin?

Браво за Ерик и Ван Морисон!

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА