Симнете ја нашата Андроид апликација

Ванден Боше бара „итно запирање“ на програмата за вакцинација

Ванден Боше бара „итно запирање“ на програмата за вакцинација

Герт Ванден Боше е еден од најострите критичари на кампањата за вакцинација против Корона

Тој вели дека вакцинацијата среде пандемија може да доведе до секакви варијанти, од кои некои би можеле да бидат потешко да се контролираат од оригиналниот вирус.

Ванден Боше е експерт со импресивно досие. Студирал на Универзитетот во Гент и Универзитетот во Хохенхајм во Германија. Тој, исто така, работел за различни производители на вакцини. Тој, исто така, беше поврзан со Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс и Глобалната алијанса за вакцини и имунизација (Гави).

Адаптивна имунолошка елиминација

Во новиот пост на неговата веб -страница, тој ја доведува во прашање програмата за масовна вакцинација против Корона. Ванден Боше забележува дека неколку експерти предупредија за катастрофалните ефекти врз јавното здраје од таквата програма.

Масовната вакцинација среде пандемија може да доведе до адаптивна имунодефициенција, создавајќи варијанти кои ја заобиколуваат вакцината, пишува експертот за вакцини.

Ова објаснува зошто програмата за масовна вакцинација на СЗО не може да резултира со имунитет на стадата, додава тој. Колку повеќе вакцинираме, толку повеќе го принудуваме вирусот да мутира.

Ванден Боше верува дека мора да се преземат итни мерки за да се спречи ширењето на варијантите за имунодефициенција на целата популација.

„Тоа можеме да го постигнеме само ако веднаш ја прекинеме програмата за масовна вакцинација“, нагласува тој.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА