Симнете ја нашата Андроид апликација

Европскиот суд за човекови права дава зелено светло за задолжителна вакцинација

Европскиот суд за човекови права дава зелено светло за задолжителна вакцинација

Првпат Европскиот суд за човекови права се занимава со прашањето за задолжителна вакцинација. Според Европскиот суд за човекови права, задолжителните вакцинации се во „најдобар интерес“ на општеството.

 

Според експертите, пресудата може да игра улога во спроведувањето на КОВИД вакцинациите. Европскиот суд за човекови права  во четвртокот донесе одлука дека задолжителните вакцинации се легални и може да бидат неопходни во демократските општества. Пресудата беше донесена по затворањето на жалбата поднесена пред судот од чешки семејства за задолжителни вакцини за деца.

 

Извор: Европскиот суд за човекови права

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА