Европратениците протестираат против пасошите за вакцинација, прашувајќи зошто „политичките елити толку силно ја туркаат оваа агенда“

Европратениците протестираат против пасошите за вакцинација, прашувајќи зошто „политичките елити толку силно ја туркаат оваа агенда“

 

Целосен превод (нагласено од нас):

Низ цела Европа, владите направија многу за да ги вакцинираат луѓето. Ни беше ветено дека вакцинирањето ќе означи „пресвртница“ и ќе ни ја врати слободата... Како што се испостави, ништо од ова не беше точно. Вакцинацијата не ве прави имуни, сепак можете да го добиете вирусот, а сепак да бидете заразни.

Единственото нешто што оваа вакцина дефинитивно го направи е милијарди и милијарди долари што се слеваат во џебовите на компаниите за лекови.

Гласав против дигиталниот еколошки сертификат во април, но за жал тој сепак беше усвоен, што покажува дека има само малцинство европратеници кои навистина се залагаат за европските вредности. За мене од непознати причини, мнозинството пратеници изгледа го поддржуваат угнетувањето на народот и бесрамно тврдат дека го прават тоа за доброто на народот.

Но, не е целта таа што го прави системот угнетувачки, туку секогаш се методите со кои се остварува целта. Секогаш кога некоја влада тврди дека се грижи за благосостојбата на луѓето, размислете повторно.

Во целата човечка историја, никогаш немало политичка елита која искрено се грижи за благосостојбата на обичните луѓе. Зошто да мислиме дека сега е поинаку? Ако ерата на просветителството донела нешто, тоа е сигурно следново: Никогаш не земајте ништо по номинална вредност што ви го кажува владата.

Секогаш прашувајте се што прави или не прави една влада. Секогаш барајте скријани намери. И дали секогаш прашувате „cui bono?“ Кој има корист?

Секогаш кога политичката елита турка агенда толку силно, прибегнувајќи кон уцени и манипулации за да го постигне својот пат, речиси секогаш можете да бидете сигурни дека вашата корист дефинитивно не е она што таа го има на ум.

Што се однесува до мене, јас нема да бидам вакцинирана со ништо што не е соодветно проучено и тестирано, а за кое нема цврсти научни докази дека придобивките ги надминуваат можните долгорочни несакани ефекти од самата болест, што сè уште не сме свесни за тоа .

Нема да дозволам да ме деградираат во заморче со вакцинирање со експериментален лек, и сигурно нема да бидам вакцинирана затоа што мојата влада ми вели, а за возврат ќе ми се даде слобода.

Едно да биде јасно: Никој не ми дава слобода затоа што сум слободна личност.

Затоа ги предизвикувам Европската комисија и германската влада: Фрлете ме во затвор, заклучете ме и фрлете го клучот подалку мене, не ми е гајле. Но, никогаш нема да можете да ме натерате да се вакцинирам ако јас, слободниот граѓанин што сум, одберам да не се вакцинирам.
Пратениците во Европскиот парламент ги поддржуваат работничките права против задолжителниот дигитален сертификат...

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА