Еврејски реге пејач покани 3000 Муслимани и Евреи да ја пејат неговата песна

Еврејски реге пејач покани 3000 Муслимани и Евреи да ја пејат неговата песна

Еден ден

Метју Пол Милер - познат по неговото хебрејско име
Матисјаху е еврејски реге пејач.

Тој побара од 3.000 Муслимани и Евреи (никој од нив никогаш претходно не се сретнал) да се соберат во Хаифа и да ја научат песната „Еден ден“ со него за помалку од еден час.

Не само тоа, тие научија и да ја пеат и усогласуваат песната на три различни јазици.
Концертот кој потекнува од него го носи духот на новото време во светот.

Во духот на ЕДИНСТВОТО, ЉУБОВТА и БЛИСКОСТА има неверојатна моќ.

Носењето на оваа моќ ЗАЕДНО во светот сме новото НИЕ

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА