Д-р Шери Тенпени со експлозивни факти во шоуто на Стју Питерс

Д-р Шери Тенпени со експлозивни факти во шоуто на Стју Питерс

Д-р Тенпени зошто мутационата измама функционира толку добро

„Луѓето станаа зависници од страв“

Како хорор филм, луѓето сега би биле зависни од најновиот адреналин што доаѓа зад аголот во форма на страв, според др. Шери Тенпени во шоуто Стју Питерс (на англиски).

Медиумите би и служеле на оваа зависност со постојано измислување нови извештаи за хорор, за наводно лоши мутации или варијанти.

„Луѓето не се подготвени да се откажат од стравот затоа што се зависни“, вели Тенпени. На крајот на краиштата, вака владите ги држат луѓето на краток поводник за да можат да ги контролираат и управуваат по своја волја.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА