Др. Фаучи призна дека вакцините не функционираат како што беше ветено, а вакцинираните денес се во голема опасност (ВИДЕО)

Др. Фаучи призна дека вакцините не функционираат како што беше ветено, а вакцинираните денес се во голема опасност (ВИДЕО)

Др. Фаучи штотуку го издаде ова итно предупредување до луѓето кои биле вакцинирани

Досега треба да биде јасно дека пандемијата нема да заврши додека Др. Фаучи е сменет.
Повеќе од една година, Др. Фаучи ги блокираше успешните третмани и вети премногу неефикасни вакцини. Но, барем  Фарма-мафијата оствари рекорден профит.

Во петокот, Др. Фаучи на Њујорк Тајмс изјави дека вакцините не функционираат како што ветија и дека Американците се изложени на ризик поради нивниот намален имунитет.

Според Фаучи, властите сега забележуваат опаѓање на имунитетот на инфекции и хоспитализација неколку месеци по првата вакцинација. Експертот за заразни болести наведе длабински податоци од Израел.

Таму кај сите возрасни групи се забележува пад на имунитетот не само против инфекции, туку и при хоспитализации и донекаде и против смртни случаи. Не се само постарите“, рече Фаучи. „Оди толку далеку што сè повеќе луѓе добиваат пробивни инфекции, а сè повеќе од овие луѓе со пробивни инфекции завршуваат во болница.

Како одговор на овие резултати, Фаучи предупреди дека вакцинираните луѓе треба да ја добијат својата засилувачка вакцинација, бидејќи тоа може да биде поважно отколку што првично мислеа здравствените власти.

„Ако го погледнете ова, можете да кажете дека засилувачката вакцинација не е само бонус, таа може да биде составен дел од основната имунизација што луѓето треба да ја добијат“, рече тој.

Фаучи продолжи, мислам... дека засилувачот ќе биде апсолутно суштински дел од нашиот одговор, не бонус, не луксуз, туку апсолутно суштински дел од програмата.

Футв Медиа: И сега. што правиме со („теоријата на) заговорот“ за вакцинација на годишно ниво?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА