Др.Роберт Мелоун ја опишува Фајзер како криминална организација

Др.Роберт Мелоун ја опишува Фајзер како криминална организација

Мислењето на паметниот и контроверзен виролог и развивач на вакцини Роберт Мелоун повеќе не е популарно во главните медиуми откако тој им се придружи на скептиците за вакцини

Неговите квалификувани аргументи се закана за наративот, поради што неодамна беше забранет од сервисот за кратки пораки Твитер, како што тоа го правеше некогаш Доналд Трамп. На оние кои се залагаат за вистината и човечноста им требаат нерви како челични кабли во вакви денови. Милиони луѓе последователно го гледаа неговото ТВ интервју за „Искуството на Џо Роган“.

Тричасовното интервју беше избришано од Јутјуб за многу кратко време. Тоа е разбирливо од гледна точка на оние кои сакаат да ја наметнат својата стратегија за вакцинација на светот. Бидејќи Мелоун објасни многу работи поврзани со начинот на кој функционираат вакцините кои треба да го натераат секој здрав човек да размислува.

Мелоун, на пример, изрази загриженост дека нанолипидните честички во вакцините можат да влијаат на плодноста на жените, особено на јајниците. Самиот шилест протеин може да предизвика згрутчување на крвта, без разлика дали влегува во телото преку вакцинација или вирусна инфекција. Ова го објаснува големиот број на тромбози и инфаркти кои можат да се забележат низ целиот свет.

Според Мелоун, шилестиот протеин ја нарушува крвно-мозочната бариера и се врзува за АЦЕ2 рецепторите без разлика дали е поврзан со вирус или не. Ова би предизвикало голема штета, особено на крвните садови. Мелоун истакна дека всушност работа на производителите на вакцини е да докажат дека шилестите протеини што ги произведуваат се нетоксични.

На прашањето зошто толку многу луѓе очигледно нема да претрпат голема штета од вакцините, Мелоун наведе генетски разлики. Според него, особено лошо би биле погодени луѓето со високо ниво на шеќер во крвта, како што се дијабетичарите.

Ефектот на вакцините врз човечките Т-клетки, кои се дел од имунолошкиот систем, сè уште е нејасен, според Мелоун. Ова влијае и на можниот ризик од развој на рак и на поголем ризик од други болести. Овде постојат премалку податоци и би било неопходно дополнително истражување.

Мелоун, исто така, го нагласи она што се почесто го споменуваа различни експерти во последните месеци: дека вакцините се создадени за вируси кои повеќе не постојат. Б и Т мемориските клетки на телото би биле исечени за да се борат со оригиналните вирусни линии, но сега циркулира омикрон наместо алфа и бета. Вакцините едноставно би биле „несоодветни“.

Тој ја опиша американската влада како „надвор од контрола“ и беззаконски кога станува збор за борбата против пандемијата. Таа целосно ја занемари биоетиката - а згора на тоа ги прекрши сите професионални правила што тој ги знаел. Мандатите за експериментални вакцини би биле нелегални и некомпатибилни со Нирнбершкиот кодекс.

Мелоун „необјасниво“ верува дека болниците не се потпираат на ран третман; тој филозофира за „неспособност или злонамерност“. Би имало перверзен поттик за интензивирање на тактиката на заплашување и одржување на вонредната состојба. Вистинската ефективност на стратегиите за затворање и истражувањето за придобивките од функцијата (Gain of Function)  за коронавирусиte во Вухан речиси и не беше пријавена.

Меѓународно прославениот производител на вакцини Фајзер, со чии средства повеќето луѓе ширум светот се вакцинирани против болеста Ковид-19, Мелоун го нарекува

„(...) една од најкриминалните фармацевтски организации во светот кога ќе се земе предвид нивната историја и нивните казни.

Причината за ова може да се најде во алчноста - фармацевтската индустрија врши анализа на трошоците и придобивките без да ги земе предвид етичките аспекти.

Конечно, се разговараше и за страшните ефекти од мерките за короната врз децата. Принудата да се носи маска ќе доведе до намалување на коефициентот на интелигенција и до десоцијализација. И научникот и домаќинот предупредија на воведување социјален кредитен систем како резултат на кризата со корона.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА