Др. Наоми Волф: Еве го жигот на ѕверот!

Др. Наоми Волф: Еве го жигот на ѕверот!

Само неколку месеци пред да стане познат коронавирусот (КОВИД-19) од Вухан, научниците од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) објавија комплетирање на технологијата за тетоважа (Белегот на ѕверот) за деца што ќе им овозможи да ги докажат своите вакцини

Микрочипот, кој може да се вгради директно во кожата, е обезбеден со специјална невидлива боја која може да се апсорбира со помош на специјален филтер за мобилен телефон. Оваа боја е невидлива со голото око.

Оваа боја, која трае до пет години, е откриена со помош на блиска инфрацрвена светлина осветлена на кожата каде што била инјектирана. Бојата е веќе тестирана на свињи и стаорци, а следниот чекор најверојатно ќе биде да се инјектира бојата кај децата.

Бил Гејтс, милијардер и евгеничар, го повика ова во раните денови на пандемијата, сугерирајќи дека дигиталните „записи за вакцинација“ за вирусот треба да ги содржат датумите на инјектирање на луѓето.

„Системот - кој сè уште не е тестиран на децата - ќе овозможи брз и лесен пристап до историјата на вакцинацијата, ќе го избегне ризикот од грешки при пишувањето и само малку ќе ги зголеми трошоците и ризиците од процедурата“, известува Scientific American, цитирајќи студија за проектот објавен во списанието Science Translational Medicine.

 

 

Тетоважи со квантни точки за комплетирање на системот „Белегот на ѕверот“ (13-16,17,18).

Научниците вклучени во проектот тврдат дека тој ќе им помогне на земјите во развој да постигнат подобри здравствени резултати кај децата.

„Особено во земјите во развој каде што медицинските досиеја не се толку целосни или достапни, може да биде корисно да се имаат медицински информации директно поврзани со некоја личност“, рече Марк Праусниц, професор по биотехнологија на Технолошкиот институт во Џорџија (Џорџија Технологија). не се вклучени во истражувањето.

 

Мислам дека ова е многу интересен начин да се постигнат овие цели

Исто така, ја постигнува пророчката цел за спојување на информациите за идентификација на луѓето во инјекција или тетоважа со микрочип што може да се скенира за целите на купување и продавање, пристап до заклучени згради, возење автомобил и учество во социјални активности.

Според биоинженерите на МИТ, Роберт Лангер и Ана Јакленец, на децата прво им се убодуваат мали фластери со микроигли на кожата за да им се инјектираат вакцини. После тоа, доказите за инјектирањето се зачувуваат на другите компоненти за инјектирање.

 

Со едноставно скенирање на рачниот зглоб, челото или која било друга локација каде што се инјектираат овие компоненти, владата може брзо да потврди дали детето е во тек со распоредот за вакцинација, кој сега го вклучува и вакцината против грип.

„Тимот користеше технологија наречена квантни точки, ситни полупроводнички кристали кои ја рефлектираат светлината и првично беа развиени за да ги обележат клетките во истражувањето“, известува Scientific American. „Се покажа дека бојата е безбедна кај луѓето.

Како што очекувате, не сите се согласуваат со планот. Експертите за приватност укажуваат на ризиците поврзани со луѓето кои се шетаат со микрочипови во нивните тела кои ги содржат сите нивни лични информации.

„Различни луѓе и различни култури веројатно ќе размислуваат поинаку за невидливата медицинска тетоважа“, додава Праусниц.

Фактот дека Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс го финансираше ова истражување за Белегот на ѕверот во никој случај не е изненадување. Започнато е како резултат на „директно барање“ од самиот Гејтс, кој тврди дека сака овие микрочипови во телата на луѓето да ги „искоренат болестите“.

„Ако немаме добри податоци, искоренувањето на болеста е навистина тешко“, додаде Јакленец во поддршка на „Агендата“ на Гејтс.

Извор: Др. Наоми Волф

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА