Др. Мајк Једон: Ова е навистина важно

Др. Мајк Једон: Ова е навистина важно

(Доколку веќе сте го виделе ова, ве молам извинете ме ако ве изневерив!)

Ако ова е нова информација за вас, тоа е многу тежок доказ дека добивањето на некоја од овие вакцини против Ковид-19 не е добра идеја.

Одговорот на вашиот имунолошки систем ќе биде променет, можеби трајно, на таков начин што луѓето кои се вакцинирани ќе бидат поподложни на идните варијанти (овој феномен е познат како поврзана супресија на епитопот, дури и ако е небезбеден).

Ова е неизбежниот заклучок од наодите на неодамнешниот извештај на британската здравствена агенција. Така што никој ништо не смислил.

Затоа, кажете им на сите роднини, пријатели и познаници дека во никој случај нема цена ако се вакцинираат.

 

Еве некои од ризиците:

  1. Тешки акутни реакции (Фајзер, Модерна) на невообичаени липиди во наночестичките. Не сум сигурен дека имало смртни случаи, но се сомневам дека имало. Овој специфичен ризик беше посочен во петицијата до ЕМА пред да ја издаде ЕЕА. Првите случаи се случија на првиот ден од лансирањето во ОК.
  2. Акутни / субакутни згрутчувања на крвта / крварење на различни анатомски локации, голем број смртни случаи и наводно илјадници жртви на вакцини во болниците. Овој специфичен ризик беше откриен од меѓународен тим кој напиша отворено писмо до ЕМА во првиот квартал од 2021 година и следеше со други писма. Писмото беше целосно потиснато од медиумите, иако користевме комерцијална жичана услуга за да испратиме копија до речиси секој ликални вести што можевме да ги најдеме. Се сеќавам дека бев шокиран што ниту еден водечки медиум не го опфати овој голем проблем со јавната безбедност, кој беше опширно опишан од лекарите и научниците. Импликацијата беше дека сите медиуми, освен малите, приватните, ќе бидат контролирани од сторителите.
  3. Низа невролошки нарушувања (не сум сигурен дали сите овие се секундарни на тромбоемболичните настани или се посебен механизам, како што е автоимун напад).
  4. Тешко оштетување на срцето, особено кај помладите луѓе. Миокардитисот е процес што го оштетува ткивото кој не може да се поправи. Тоа значително го скратува животот и исто така влијае на истиот. Најдобрите спортисти затоа се повлекоа. Дефинитивно не го сака тоа. Постојат неколку независни извештаи, па дури и публикации од експерти.
  5. Потенцијално влијание врз плодноста/развојот на бебето и перинатални повреди и смрт. Механички, потврдени се сите чекори кои ја овозможуваат оваа токсичност.
    Потврдени се автоимуни реакции на плацентата. Овој ризик беше експресно посочен пред секоја ЕУА.
    Производителите на вакцини знаеле дека изборот на одредена формулација ќе доведе до акумулација во ткивото на јајниците.

Несомнено има многу повеќе.

Со почит

Мајк

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА