Доктор ги прегледува документите на Фајзер и е шокиран: „Ова е неверојатно“.

Доктор ги прегледува документите на Фајзер и е шокиран: „Ова е неверојатно“.

Лекарот Даниел Нагасе лекувал тројца пациенти со корона со ивермектин во болница во канадската провинција Алберта

Иако сите пациенти биле излекувани, тој повеќе не смеел да работи во болница.

Др. Нагасе ги испита неодамна објавените документи на Фајзер. Овие се однесуваат на приближно 40.000 извештаи за негативни ефекти.

Нагасе пресметал дека 31 процент од луѓето кои примиле инјекција на Фајзер имале долготрајни или трајни симптоми или дури и починале. „Тоа треба да биде на насловните страници“, рече тој во интервју за Мелани Рисдон од Вестерн Стандард.

Значи ова е голема опасност

Во записите се забележани и 274 трудници, од кои само 53 отсто немале никакви несакани ефекти. Повеќе од една четвртина (27%) од бремените жени доживеале сериозни несакани ефекти, вклучувајќи спонтан абортус или раѓање на мртво дете. „Значи, ова е голема опасност“, рече Нагасе.

Тој истакна дека оваа информација им е позната на регулаторите од 30 април. Лекарот се прашува како е можно бремените жени да биле вакцинирани цело време без да им се каже дека има 27 проценти шанси да доживеат сериозен несакан ефект. „Ова е апсолутно лудо.

 

Несоборливи докази

Од 133 жени кои доеле за време на вакцинацијата, 13 проценти доживеале несакани ефекти. Односно, доенчињата претрпеле несакани ефекти по доењето од вакцинираната мајка. И ова е апсолутно неверојатно, изјави Нагасе.

Покрај тоа, на 34 деца под 12-годишна возраст по грешка им била дадена вакцина против корона. Кај 24 од нив беа забележани сериозни несакани ефекти. Тоа е 70,6 отсто. Тринаесет деца не закрепнале.

„Ова е непобитен доказ дека инјектирањето на Фајзер е опасно“, рече докторот.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА