Симнете ја нашата Андроид апликација

Директорот на ЦДЦ тврди дека евиденцијата за вакцинација е бескорисна

Директорот на ЦДЦ тврди дека евиденцијата за вакцинација е бескорисна

Во денешното интервју за Си-Ен-Ен, директорот на ЦДЦ даде клучно признание

Според директорката на ЦДЦ Рошел Валенски, вакцината не спречува инфекција со КОВИД-19, ниту пак спречува вирусот или Делта варијантата да се пренесат од вакцинираното лице.

Според директорот Валенски, главната придобивка од вакцината во моментов е тоа што најверојатно ќе ја ублажи сериозноста на симптомите.

Како што објави ЦДЦ ТУДЕЈ, и вакцинираните и невакцинираните лица што влегуваат во ресторан, бизниси организација, настан или работно место претставуваат ист ризик за другите луѓе.


 

Процентот на вакцинирани и невакцинирани пациенти во болницата е идентичен со мешавината на вакцинирани и невакцинирани лица.

Стапката на инфекција КОВИД-19 продолжува да расте кај регионалните популации со исклучително високи стапки на вакцинација. Меѓутоа, процентот на луѓе вакцинирани во болниците е ист со оној на луѓето вакцинирани во заедницата.

Според извештајот на НВО, речиси 99% од жителите на Гибралтар, шпански полуостров, се целосно вакцинирани. И покрај високата стапка на вакцинација, се чини дека случаите на КОВИД-19 се зголемуваат за 2,500% секој ден.

Случаите на КОВИД-19 се зголемуваат и во Исланд, остров каде што речиси целото возрасно население е вакцинирано.

„Земјата е рај за оние што се противат на вакцинацијата“, известува новинарот Алекс Беренсон. „90% од возрасните на возраст од 40 до 70 години и 98% (!) Од постарите над 70 години се целосно вакцинирани.

https://twitter.com/AlexBerenson/status/1420078410785857541?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1420078410785857541%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fcdc-direktor-argumentiert-dass-impfpaesse-nutzlos-sind%2F

Во четвртокот, Сингапур стана уште едно место каде што се чини дека вакцинираните шират КОВИД-19. Владата објави дека вакцинираните луѓе се одговорни за околу три четвртини од новите инфекции со КОВИД-19.

Досега немало смртни случаи од КОВИД-19 во Шведска, каде што стапката на вакцинација е 39% и владата не бара маски за лице.

https://twitter.com/joshsteimle/status/1420102245148880899?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1420372678024724491%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Fcdc-direktor-argumentiert-dass-impfpaesse-nutzlos-sind%2F

Значи, за што точно треба да биде корисен сертификатот за вакцинација?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА