Симнете ја нашата Андроид апликација

Дигиталната тиранијa на пат кон сценарио за Трета светска војна

Дигиталната тиранијa на пат кон сценарио за Трета светска војна

Од Петaр Кениг: Тој е геополитички аналитичар и поранешен висок економист во Светската банка и Светската здравствена организација (СЗО), каде што работеше за вода и животна средина низ целиот свет повеќе од 30 години. Предава на универзитети во САД, Европа и Јужна Америка. Тој редовно пишува за онлајн списанија и е автор на Имплозија-економски трилер за војна, уништување на животната средина и корпоративна алчност и коавтор на книгата од Синтија Мекини „Кога Кина кива: Од затворањето на коронавирусот до глобална политичко-економска криза “.

 

Која е агендата ИД2020?

Зад нивниот развој се Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс - со поддршка од Фондацијата Рокфелер - и други кои се дел од застрашувачката агенда за целосна дигитализација, депопулација и евгеника.

Тоа е сојуз на јавно-приватни партнери, вклучувајќи ги организациите на ОН и граѓанското општество.

Тоа е електронска програма за идентификација која користи општа вакцинација против Ковид-19 како платформа за дигитален идентитет.

Станува збор за целосно електронска легитимација која поврзува се со сешто (здравствени податоци, криминални досиеја, банкарски податоци, лични и приватни податоци, итн.)

И го администрира владина агенција или, во екстремни случаи, приватниот сектор. - Замислете, осигурителна компанија или банка управува со вашите приватни документи, кои се претвораат во електронски и на крајот „чипирана“ лична карта.

Можеби приватизацијата на вашите лични податоци звучи претерано, но швајцарската влада се обиде тивко да ја добие приватизираната агенда за ИД2020 покрај луѓето. Но, луѓето дознаа и започнаа референдум против агендата ИД2020 Идејата беше отфрлена со 2: 1 гласови во јули 2021 година.

Како ќе продолжи понатаму? - Дали швајцарската влада ќе го почитува гласот на народот или ќе го следи мандатот на длабоката, темна држава одозгора?

Германија, Австрија и Франција - и веројатно и другите - го спроведоа ИД2020 преку парламент или со декрет - повеќето луѓе немаат идеја за тоа.

Имплементацијата на Агендата ИД2020 е поврзана со озлогласената книга на Клаус Шваб (СЕФ) „Ковид -19 - одлично ресетирање“, која е достапна на Амазон (или беше кога последен пат погледнавме). Ако е отстранета и цензурирана, можеби од самиот автор, тоа не би било изненадување.

 

Сценарио за Трета светска војна

Во меѓувреме, ние буквално живееме во сценарио од Трета светска војна, во кое уставот на земјите или се надминати или едноставно се совладани од диктаторски мерки што напредуваат толку брзо што во многу случаи граѓанските движења интервенираат предоцна - едноставно затоа што граѓанското општество - дури и најбудните - не забележуваат.

 

Тоа се случува во тишина

Или со декрет или со избрани и / или принудени парламенти. Еден вид здравствена воена состојба во основа се воведува низ целиот свет, со акцент на Западот.

И поголемиот дел од јавноста нема идеја.

Сертификатот за вакцинација е финансиран од Рокфелер и Гејтс и спонзориран од СЗО.

Фондациите Гејтс и Рокфелер ги финансираат упатствата на СЗО за дигитален меѓународен запис за вакцинација, познат и како „рекорд за вакцинација“.

Во врска со пандемијата на коронавирусот (КОВИД-19), концептот на дигитална документација на сертификати за КОВИД-19 (ДДЦЦ) се предлага како механизам со кој здравствените податоци поврзани со КОВИД-19 на една личност можат дигитално да се документираат преку електронски сертификат.

Дигитален сертификат за вакцинација што го документира моменталниот статус на вакцинација на лице за заштита од КОВИД-19, потоа може да се користи за континуитет на грижа или како доказ за вакцинација за други цели освен здравствена заштита.

Артефактот што произлегува од овој пристап е познат како Дигитална документација на сертификати за КОВИД-19: Статус за вакцинација (ДДЦЦ: ВС). (СЗО, Извршно резиме, додаден акцент)

Изненадувачки, или можеби не толку изненадувачки, меѓународниот „сертификат / пасош за вакцинација“ не е финансиран од земјите -членки на СЗО, како што може да се очекува, туку од Гејтс и Рокфелер. Тоа е значајно.

На 27 август 2021 година, СЗО ги објави упатствата за воведување на меѓународна дигитална „пасош за вакцинација“ и ги дистрибуираше до сите земји -членки - како и упатствата за имплементација.

 

Европската унија (ЕУ) и Швајцарија

Швајцарија и други земји на ЕУ, исто така, одлучија, врз основа на сертификатот за вакцинација / пасош издаден од СЗО, дека пристапот до повеќето активности во затворени простории - вклучително и ресторани, спортски сали и кина - без сертификат за вакцинација е забранет од 13 септември.

Ова е јасно кршење на Нирнбершкиот код (тестирање на животни за лекови и вакцини пред употреба врз луѓе) и е во спротивност со сите демократски устави. Уставите на земјите ширум светот се совладани и „нокаутирани“ од тиранијата која работи со огромна моќ, смртоносни закани и евентуално многу заводливи и корумпирачки награди.

Никогаш немало таква глобална диктатура во човечката историја. Тоа се случи за помалку од 12 месеци и - повторуваме - ги потчини сите 193 земји -членки на ОН, вклучувајќи го и целиот систем на ОН, одеднаш.

Сертификатот / пасошот за вакцинација во одреден момент може да се внесе во телата на луѓето (Клаус Шваб, СЕФ, во интервју за швајцарската телевизија во Женева во 2016 година - неодамна „избришано“ од Интернет).

Сертификатот за вакцинација може да ја формира основата за глобално снимање на дигитален идентитет.

Во овој контекст, треба да се спомене дека и двете фондации кои го финансираат сертификатот за вакцинација на СЗО се водени од најпознатите евгенисти во светот - Гејтс и Рокфелер - кои ја користат СЗО за да ги постигнат своите цели.

 

Повеќето земји -членки на СЗО не се директно вклучени

Исто така, треба да се спомене дека создавањето на СЗО во 1948 година беше идеја на Рокфелер. Со сите пари што ги собра со својот монопол  „Стандард нафта“ (главно бензин и гас), воспоставувањето и последователната интеграција на СЗО во системот на ОН беше релативно „лесно“ - при што „едноставно“ беше во наводници. Со пари може да се купат и ОН.

Со СЗО како дел од ОН, официјално тело на ОН е одговорно за здравјето - или болеста - на светот, што е токму она што го сакаат евгенистите.

Светската банка е исто така главен играч во овој колосален криминален заговор - бидејќи има моќ над посиромашните таканаречени „земји во развој“ - да изврши притисок врз нив со „услови“ во замена за финансиска поддршка. Вообичаено. Исто како и ММФ - нивните улоги во суштина се заменливи.

 

Сценарио од Трета светска војна без бомби и топови

Накратко, ние навистина живееме во сценарио од Трета светска војна - без бомби и без оружје, насочено против целото човештво

Невидлив - и никогаш изолиран - вирус: пропагандата, кампањата за страв и „вакцината“ се нивното оружје за масовно уништување.

Она што го постигнуваат овие мерки е - „пасош за вакцинација“ за вакцинираните - поделбата на општеството на „добри“, „вакцинирани“ и „лоши“, невакцинирани, кои немаат намера да се вакцинираат, и затоа  сертификатот за вакцинација не го заслужуваат.

Владите што лажат - сите 193 земји -членки на ОН, чии влади се инфилтрирани во долг период на подготовка - сакаат да верувате дека невакцинираните претставуваат опасност за општеството.

Ова е глупост, бидејќи според истите земји -членки на ОН, вакцинираните луѓе исто така го пренесуваат вирусот. - кој вирус?

Поделбата на општеството е древна воена стратегија (барем до Римската империја): „Раздели и владеј“  - така што луѓето ќе се поделат и ќе се борат меѓу себе наместо да се борат со нивниот заеднички непријател - нашиот во овој лажен случај  се сопствени влади , сите 193 влади членки на ОН.

Агендата ИД2020 е главниот инструмент за спроведување на одличното ресетирање на Свтскиот Економски Форум

Имплементацијата напредува брзо.

Според шпанскиот истражувачки тим од петтата колона, 90% или повеќе од „течноста за инокулација“ во формулата на гласник-РНК се состои од графен. - Графенот е тајната на агендата ИД2020 - која беше патентирана од Гејтс со (луциферски) патентни бр.666.

Тројна-шеска, 666, е и хемиска формула на самиот графен - 6 молекули во прстен прикачени на други прстени. Симболот што го користат се 3 поврзани прстени.

Графенот инокулиран со инјектирањето на гласник-РНК веднаш формира невронска мрежа во мозокот. Тоа е мрежа од молекули дебели како молекула која спонтано расте околу мозокот од графенот содржан во вакцината.

Електромагнетните бранови што произлегуваат од милиони наскоро 5G / 6G антени низ целиот свет имаат за цел да ги трансформираат луѓето во „трансчовеци“ (термин што Клаус Шваб го користеше во своето интервју за швајцарско-француската телевизија во 2016 година.

Тоа може да го објасни огромниот временски притисок што стои зад нагонот за вакцинација; бидејќи штом ќе го вбризгувате концентратот на гРНК, вие сте засегнати на еден или друг начин. Или вашето здравје е загрозено, или, како што е опишано од Клаус Шваб (видео подолу), станувате „трансчовек“ со кого можат да бидат изманипулирани роботи и / или вештачка интелигенција (ВИ).

Тука можете да најдете верзија на видеото.

 

Длабоката држава Вавилон

Значи, ќе се запрашате, „геноцид“ или „ропство“? Што планираат елитите за нас?

Елитите се членови или вработени и поддржувачи на СЕФ и СЕФ филозофијата, заедно со банкарските и корпоративните елити.

Смртност и морбидитет како резултат на гРНК вакцинациите поврзани со „поробување“ или „трансхуманизација“ за преживеаните.

Се е добро смислено. Повеќе од 70 години.

Геноцид? дигитална трансхуманизација, и нагорно поместување на богатството и капиталот од пониските и средните нивоа на општеството преку банкрот, невработеност, болест и смрт.

Вакцината ако не е веднаш „фатална“, може да има безброј сериозни „несакани ефекти“ - здравствени дефекти што никогаш не можат да се излечат - и пред се,, експерименталната вакцинација со промена на генот преку гласник-РНК може да ги направи и жените и мажите стерилни. Второто се совпаѓа со агендата на евгеничарите.

Она што ни треба е да го надминеме ова злосторство од библиски размери.

Она што ни треба е глобално популарно движење за солидарност кое ги вклучува сите сектори на општеството (помеѓу вакцинирани и невакцинирани), со поддршка од вистински агенции за спроведување на законот (полиција) и припадници на војската.

Откако службениците за спроведување на законот (полицијата) и војската ќе сфатат дека и тие и нивните семејства се исто така загрозени, тие ќе ја преземат својата вистинска улога, а тоа е да ги бранат интересите на луѓето, а не оние на политичарите - „криминалните влади“ кои само ја извршуваат единствена глобалистичка цел.

Второто се состои од трансформирање на суверени држави во еден светски поредок управуван од мала, екстремно богата елита на штета на преживеаните луѓе кои ги манипулираат и ги трансформираат во „трансчовеци“ со електромагнетни бранови и инјектиран графен-оксид.

Мораме да ја спречиме нивната воена стратегија „Раздели и владеј“ - да стапи на сила. Наместо тоа, „вакцинираните“ треба да се обединат солидарно со невакцинираните со цел да се борат со заедничкиот непријател.

Во состојба на разбудена солидарност, можеме да го уништиме напредувањето на агендата ИД2020.

Во луксузен амбиент. Не во став за потчинување на „ѓаволската агенда“ на елитите, туку во став на радост, надеж и светлина.

Тие ќе бидат фрлени пред нашите нозе!

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА