Симнете ја нашата Андроид апликација

Делта варијантата - Помалку опасна и помалку смртоносна

Делта варијантата - Помалку опасна и помалку смртоносна

Од декември минатата година „варијантата свиња“ се брка низ селото - британците, јужноафриканците, бразилците и сега се занимаваме со варијантата Делта, која исто така се тргуваше како индиска варијанта до енергичниот протест на Индија

И повторно, тоа е обележано како смртоносен, поопасен за децата и за што и да е.

Вирусите мутираат и тие се менуваат. Вирусите на инфлуенца го разменуваат нивниот механизам за врзување, раката со која можат да се држат до клетката.

Вирусите од корона не го прават тоа, секогаш е карактеристичниот шилест протеин што ги прави да изгледаат како круна, што ја користат за да навлезат во клетките.

Аминокиселините се разменуваат или изостануваат, но нема суштинска промена.

И тоа е причината зошто имунитетот против коронавирусот штити и од сите други коронавируси; тој едноставно се менува премалку за да стане непознат за имунитетот.

Сепак, варијантите многу добро можат да ги променат својствата. Еден од принципите на биолошката еволуција е дека промените го подобруваат преживувањето.

Во случај на вируси, тоа значи да му нанесувате помалку штета на домаќинот, а пред се да не го убиете.

Варијантите на вируси се помалку смртоносни, но честопати можат побрзо да се размножуваат.

Ова е токму она што го забележавме со сите претходни варијанти, без оглед на тоа што псевдонаучните-папи го тврдат со нечесни намери.

Ирскиот биохемиски инженер Ивор Каминс многу убаво го објаснува тоа во ова видео на Твитер. Во Велика Британија, варијантата делта ги расели сите други, бројот на случаи може да се зголеми, но смртните случаи остануваат на ниско ниво:

https://twitter.com/FatEmperor/status/1408510319278821380?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1408510319278821380%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ftkp.at%2F2021%2F06%2F26%2Fdelta-variante-weniger-gefaehrlich-und-weniger-toedlich%2F

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА