Симнете ја нашата Андроид апликација

Делта варијантата е вид на вакцината (видео)

Делта варијантата е вид на вакцината (видео)

За време на пандемијата на корона, смртноста не беше поголема, рече Џон О’Луни, кој работел како гробар 15 години, во изјава за The CrowHouse. Сепак, смртните случаи неправилно се припишуваат на Ковид.

На пример, луѓето кои починале од природна смрт, од рак или умреле во несреќа, биле евидентирани како смртни случаи од Ковид, рече тој.

Меѓутоа, имаше краток скок кога владата започна да ги третира постарите лица со лекот мидазолам, рече О’Луни. Овие луѓе исто така беа пресметани како смртни случаи од КОВИД-19.

И покрај сите напори да се зголеми бројот - вклучително и во домовите за стари лица - стапката на смртност во 2020 година е помала отколку во 2019 година, според гробарот.

 

Стапката на смртност вртоглаво се зголемува

Вакцината беше воведена на 6 јануари, предизвикувајќи скок на стапката на смртност. „Никогаш не сум видел нешто слично во 15 години“, рече тој. „Се започна во моментот кога почнаа да им забиваат игли во рацете. Беше страшно. “И овие луѓе, исто така, беа вброени меѓу смртните случаи од КОВИД-19.

Во април одеднаш стана многу тивко до пред три недели. Смртните случаи сега речиси исклучиво ги погодуваат луѓето кои се вакцинирани, рече О’Луни. Тие вклучуваат срцев удар, згрутчување Делта варијантатњ беше оштетување на вакцината, нагласи тој.

Во меѓувреме, околу 45 други претпријатија го контактираа, од кои сите се плашат. Ако не им пречи да убиваат луѓе во голем обем, тогаш нема да се двоумат да ги замолчат луѓето како мене, рече О’Луни.

Вакцинацијата против Ковид има две цели: да убие луѓе и да ги направи стерилни за да не можат да се размножуваат.

Во следните пет години, секој што го сакате и познавате може да умре по примањето на вакцината, предупреди гробарот. Ги гледам првите знаци “.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА