Два адитиви на гРНК вакцините не се одобрени за употреба кај луѓето

Два адитиви на гРНК вакцините не се одобрени за употреба кај луѓето

Најмалку два адитиви во гРНК вакцините не се одобрени за употреба кај луѓе. Ова не е шега, туку производителот сам тоа го пишува

Луѓето во моментов се „вакцинираат“ милиони пати со супстанции кои експлицитно не се наменети или одобрени за употреба кај луѓе.

„Не за човечка употреба“

Европската агенција за лекови (ЕМА) во своите документи, меѓу другото, ги наведе состојките на Комирнати вакцината гРНК Фајзер/БиоНТех.

За што станува збор е во документ наречен „ПРИЛОГ I - РЕЗИМЕ НА КАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ЛЕКОТ“ и се работи за адитивите на вакцината од Фајзер/БиоНТех со имиња на производи ALC-0159 и ALC-0315 кои се наведени во документот. кои се од Ехелон Бионаука.

Може експлицитно да се прочита за овие адитиви на веб-страницата Ехолон дека тие не се наменети за употреба кај луѓе („не за човечка употреба“). Се чинеше дека овие информации не се точни, бидејќи доколку ја отворите споменатата страница на Ехолон, ова известување недостасува. Дали сега ова е лага?

Не, се чини дека неколку дена пред тоа не беше на страната на Ехолон. Порталот Кордок објави за овие работи неколку дена порано, а Ехолон - случајно или не - веднаш потоа ја смени страницата. Кородок извести на 9 декември.

 

Како можете да дознаете што пишуваше Ехолон за своите адитиви ALC-0159 и ALC-0315?

За вакви случаи постои магичен трик, имено Интернет архивата Wayback Machine, каде што можете да видите како се менувале интернет страниците со текот на времето.

Значи вистина е што пишуваат колегите од Кородок и е исто така точно, бидејќи на 9 декември Ехолон ги смени страниците за двата адитиви. Можете да прочитате за двата адитиви на Ехолон до 9 декември:

„Овој производ е само за истражувачка употреба, а не за човечка употреба“

„Производот е само за истражувачки цели, а не за употреба кај луѓе“

Од 9 декември, зборовите „и не за човечка употреба“ недостасуваат и за двата адитиви, сега ја има само првата половина од реченицата.

Овде можете да ја најдете страницата на ALC-0159 пред 9-ти декември и по 9-ти декември, а овде страницата на ALC-0315 пред 9-ти декември и по 9-ти декември. И тука е моменталниот статус на страниците ALC-0159 и ALC-0315.

 

Човечки експеримент

Многупати изјавивме дека технологијата на гРНК никогаш не била одобрена за употреба кај луѓето. Дури во текот на Ковид-19 оваа технологија беше одобрена за употреба кај луѓето со итни одобренија.

Бидејќи гРНК вакцините се, по медицинска дефиниција, генска терапија , гРНК вакцините се човечки генетски експеримент од големи размери, бидејќи никој не ги знае долгорочните ефекти на оваа технологија.

Покрај тоа, како што сега се испостави, се инокулирани најмалку два адитиви, кои - според производителот (!!!) - експлицитно не се наменети за употреба кај луѓе.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА