Да, тоа е „вакцина убијец“: Мајкл Чосудовски

Да, тоа е „вакцина убијец“: Мајкл Чосудовски

Од Проф. Мајкл Чосудовски

Превод ©: Футв Медиа

Добар ден,

Моето име е Мајкл Чосудовски и би сакал да се фокусирам овде на клучните играчи во кризата што ја доживуваме во моментов.

Во моментов сме на врвот на програмата за вакцинација која вклучува промена на човечкиот геном преку вакцини со гласник-РНК. Тоа е првенствено управувано од Фајзер, со вклучени други компании, а целта е да се вакцинираат 7,9 милијарди луѓе ширум светот.

Има противници на овој проект, а има и противници на таканаречената вакцинална карта, или пасош за вакцинација, што во суштина ги создава контурите на тоталитарната држава.

Навистина сме во фаза на развој на оваа криза, која започна на почетокот на јануари минатата година, и би сакал да се осврнам на одреден број прашања и да дадам хронологија на настаните што се случуваат или веќе се случиле.

Се поставува прашањето за степенот или природата на оваа пандемија, која главно е поврзана со стапките на болести и смртност, бидејќи овие бројки се користат за одлучување за далекусежни последици.

Прво да се вратам на историскиот почеток на оваа агенда, кој е пред јануари минатата година. Тоа беше план кој всушност започна пред 2012 година.

Постојат докази дека зад овој проект стојат моќни финансиски интереси. Само два-три месеци пред да избие кризата, тие спроведоа симулација наречена EVENT201 *. Ова беше симулација на пандемија, и тоа беше она што тие го нарекоа „симулација на маса“. Имаше учесници од различни организации, меѓу кои Светскиот економски форум, фондацијата Гејтс, Меѓународниот монетарен фонд, Светската банка, како и заинтересирани за високи финансии, фармацевтскиот картел, ЦИА и Пентагон.

Присутни беа претставници на големите организации, а иронијата е што таканаречената „симулација“ станува реалност. Всушност, дури и името на вирусот што го објавија кинеските власти е исто како она што се користи во симулациите. Се викаше 2-нКОВ каде што „н“ значи „новела“ и значи „нов коронавирус“.

Ајде да ја погледнеме историјата од сценариото 201 до големите настани во текот на јануари, а јас се повикувам на одлуката на Светската здравствена организација која беше донесена на 30 јануари. Тоа беше вонредна состојба за јавно здравје од меѓународен интерес. И тоа не беше пандемија, туку потврда на СЗО за вонредна состојба во јавното здравство од меѓународен интерес. И ова беше комбинирано со кампања за страв во исто време.

Сега, луѓето кои всушност биле информирани за ова бидејќи не ги прочитале ситните букви не сфатиле дека на 30 јануари 2020 година, надвор од Кина, имало 83 случаи на КОВИД-19 во вкупно население од 6,4 милијарди луѓе. И овие бројки беа базирани на таканаречениот РТ-ПЦР тест *. Ќе се навратам на ова подоцна, но РТ-ПЦР тестот се покажа како целосно несоодветен, барем кога станува збор за мерење на прогресијата на таканаречената пандемија.

Сепак, имаше 83 случаи кои потоа доведоа до појава на голема криза од глобални размери, така што Доналд Трамп следниот ден го запре воздушниот сообраќај за патување меѓу Кина и САД, што пак доведе до криза во која моментално се наоѓаме. доживеавме искуство, особено за, барем делумно, прекинување на сообраќајот на крстарење низ целиот свет.

И немаше апсолутно никакво оправдување за овие одлуки. Бројките не ги оправдаа, но јавноста беше наведена да верува дека поради опасната природа на вирусот, постои итна здравствена состојба во јавното здравство и така натаму и така натаму. И немаше апсолутно никакви податоци за потврда или оправдување на овие одлуки.

Сега имаше финансиски колапс кон крајот на февруари. Тоа беше најсериозниот финансиски колапс во светската историја. Тоа беше уште позагрижувачки од финансискиот колапс во 2009 година, според некои аналитичари. А тоа се случи на 20 февруари 2020 година, во време кога имаше 1.078 случаи надвор од Кина.

Како одговор, претседателот на Светската здравствена организација даде одредени изјави и тие изјави беа погрешни. Тој рече дека иако пандемијата сè уште не започнала, сите показатели укажуваат дека сме во исклучително опасна ситуација. Без да навлегуваме во повеќе детали овде, 1078 случаи надвор од Кина ширум светот со население од 6,4 милијарди луѓе ниту ја оправдуваат глобалната здравствена вонредна состојба ниту се основа за објавување пандемија. Сепак, тој всушност прогласи пандемија. И тоа секако беше дел од кампањата за страв. А потоа следниот ден берзите пропаднаа.

Не сакам да навлегувам во повеќе детали овде, но важно е да се разбере дека овој пад на берзата беше предизвикан од исклучително моќни финансиски понудувачи, а тие се токму истите финансиски понудувачи кои беа вклучени во сценариото 201.

Бил Гејтс, на пример, има 60% од својот имот инвестиран на берзата. Тој однапред знаеше што ќе објави Тедрос Аданом Гебрејесус *. Имаше претходно знаење и внатрешни информации, а по овој финансиски колапс „финансискиот естаблишмент енормно се збогати.

И тогаш доаѓаме до 11 март 2020 година.

Март е историски датум бидејќи затворањето беше воведено во март. Сепак, тоа всушност не беше вонредна состојба. Па, можете да користите различни термини за тоа. Тоа беше затворање и ограничување на работната сила и исто така беше крај на економската активност во 193 земји-членки на Обединетите нации.

Со други зборови, на владите ширум светот им е наредено да ги затворат своите економии за да ги заштитат луѓето од пандемија. Затоа, март беше официјалниот датум на кој беше прогласена пандемијата. Повторно, на 11 март имаше 44.279 случаи од популација од 6,4 милијарди луѓе надвор од Кина. Повторно, ова е исклучително мал број случаи. Сепак, оваа одлука за затворање на 193 економии бара сложен процес на донесување одлуки.

Но запомнете дека оваа одлука беше донесена во корист на финансискиот естаблишмент со цел да се произведе апсолута во економиите на целиот свет. Тоа доведе до масовна невработеност, банкротства, екстремна сиромаштија и уништување на малите и средни претпријатија и одредени важни индустрии кои можеме да ги наречеме вистински капитализам, кои исто така беа уништени или учествуваа во банкротите. Зборувам за авиокомпании и синџири на хотели итн.

Без да го разјаснам овој важен процес, верувам дека овој процес е без преседан. И тоа нема никаква врска со заштитата на луѓето од пандемија. Немаше докази дека оваа пандемија гарантира толку обемна акција.

Ако ја затворите економијата заедно со вашиот јавно здравствен систем, создавате хаос над услугите на вашиот јавен здравствен систем.

Тоа беше намерен потег во глобалната економска војна. И тоа одговара на претходните периоди на макроекономски реформи под покровителство на Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд, надворешната политика на САД, промените на режимите итн.

Буквално сите земји, со неколку исклучоци, прифатија затворање на нивните економии за да спасат неколку животи, а тоа е најголемата лага во светската историја. ....Тоа е најголемата лага во светската историја.

А она што го постигнаа архитектите на овој проект беше предизвикан банкрот на националните економии и што може да се опише како колапс на граѓанското општество. Ова е веќе дискутирано и документирано. Маски за лице, социјално дистанцирање. Сето ова е воведено ширум светот во исто време.

Иронијата овде е што земјите што можеме да ги наречеме прогресивни или леви, вклучително и земји кои се сметаат за непријатели на Соединетите Држави, како што се Венецуела, Куба и Иран, да именуваме неколку, ги прифатија овие ограничувања и ги затворија своите економии. Во случајот со Куба, ова е толку поразително бидејќи главниот извор на девизи е туристичката индустрија. Кога туризмот ќе престане, земјата е банкрот. А сепак кубанската влада не само што ја прифати вонредната состојба, туку и вакцинацијата.

Ќе стигнам до вакцинацијата малку подоцна кога ќе разговарам за податоците за позитивните и смртноста од КОВИД-19. Меѓутоа, она што овде е при рака е, според мене, продолжување на цел историски процес кој започна веднаш по Втората светска војна. Тоа е она што Ајзенхауер го нарече воено-индустриски комплекс во своите декларации.

Па, воено-индустрискиот комплекс го контролира овој проект. Нејзините главни актери остануваат постојано во сенка. Има Светски економски форум кој разговараше за Големото ресетирање во минатото, пред кризата. Големото ресетирање беше објавено пред пандемијата.

И сега ни велат дека имаме одлично ресетирање и потоа се враќаме во нормала.

Нема да се вратиме во нормала.

Но, ако гледаме историски, за да ја направиме оваа споредба, треба да истакнеме дека тоа е лекот на Меѓународниот монетарен фонд за терминалните фази. Тоа не е поврзано со меѓувладини преговори, туку наредба издадена од архитектите на овој проект за затворање на економијата. И ја носи големата лага дека тоа ќе им помогне на земјите да спасат животи. И тоа е тотална глупост.

Секој што гледа на овој факт од историски аспект, сепак, доаѓа до заклучок дека станува збор за продолжување на должничкото ропство, кое каузално го наметнаа овие институции пред 40, па и повеќе години. И што се случува сега. Она што всушност се случи веднаш како резултат на 11-ти март е дека Меѓународниот монетарен фонд, Светската банка, различните регионални банки за развој, Банката за меѓународни порамнувања, централните банки, овие приватни финансиски институции велат: „Ние ќе ви помогнеме. "

Па што значи тоа?

Тоа значи дека ќе им позајмат пари на овие земји водени од сиромаштија кои ги затворија своите економии за целата планета, нели.  За земјите во развој постојат Меѓународниот монетарен фонд и Светската банка. Други механизми се поставени за индустријализираните земји, но на крајот несомнено ја доживуваме најтешката должничка криза во светската историја. Бидејќи со застојот на глобалната економија, ние ја затвораме целата планета, нели. Да се ​​доведе светската економија во застој за да се реши здравствената криза е ѓаволски чин и заснован на лага. И тоа е најголемата лага во светската историја.

Тогаш тоа е она што се случува и тука влегуваат националните влади. Националните влади се претставници на оваа финансиска институција. Она што се случува е дека Меѓународниот монетарен фонд, кој навистина е владина организација со претставници во овие 190 различни земји, ита да им помогне на овие таканаречени суверени држави. Но, овие држави повеќе не се суверени. Парите им ги позајмува без никакви услови. Се разбира дека парите треба да се вратат, но тоа не ја одредува нивната намена. И тогаш тие пари ќе бидат потрошени и делови од тие пари сигурно ќе се користат за поткуп на јавни службеници. И дефинитивно не е таму за да ја реактивира економијата. Тоа секако служи како безбедносна мрежа за луѓето кои ги изгубиле своите работни места или биле принудени во сиромаштија, но во суштина е наменета за големите корпорации. Во овој контекст ќе бидат преземени авиокомпаниите. Одборите на авиокомпаниите ги добиваат овие материјали од заемодавачите.

Значи она што се случува во моментов е процес на државна приватизација.

Со други зборови, заемодавачите повикаа на ослободување од политиката, владите се придржуваа, а во сегашниот контекст, заемодавачите не само што ги принудуваат тие економии да застанат во место, туку ги принудуваат тие 190 земји со сегашно население од 7,9 милијарди, речиси 8 милијарди луѓе исто така да прифаќаат употреба на вакцина во светот.

Фајзер го води овој проект и всушност воспоставува еден вид монопол, иако треба да напоменам дека и Фајзер се обидува да се ослободи од своите конкуренти. И оваа вакцина, всушност, наметната од финансискиот естаблишмент, оваа вакцина е убиствена вакцина. Па, тоа е потврдено од податоците објавени во доволно земји, вклучително и Европската Унија, Соединетите Американски Држави и Обединетото Кралство.

Она што владите се обидуваат да го направат е да ги спречат луѓето да сфатат дека употребата на всушност непроверената вакцина е првенствено експеримент со катастрофални последици, вклучително морал и морбидитет, за оние кои се вакцинирани или, со други зборови, смрт и болест што е евидентирана. Овие смртни случаи и болести, сепак, најчесто се забележани само од самите жртви или од нивните семејства. Процентот на евидентирани и објавени смртни случаи и болести е занемарлив во однос на реално починатите и болните лица.

Без да навлегуваме во детали, можеме да ги помножиме овие бројки со барем фактор 10. Дали разбирате? Тоа значи дека само 10 проценти од сите случаи се пријавени и им се познати на здравствените власти и веројатно оваа бројка е уште помала во однос на несаканите ефекти. Вистината е, веројатно е само околу 1 процент.

Така, она што во моментов го гледаме е апликација за убиствена вакцина , која некои аналитичари ја нарекуваат средство за депопулација.

Не сакам да придонесувам во дебатата за евгеника и депопулација, но она што можам да го кажам со целосна сигурност е дека економските и општествено-политичките мерки наметнати минатиот март, во комбинација со вакцинацијата и фактот дека луѓето се уште се невработени и се одвраќаат од Водењето нормален живот ќе има разурнувачки ефект врз стапката на смртност и болести ширум светот.

Во одредени земји, како што се Индија, па дури и Бразил, и во субсахарска Африка, овие разорни ефекти од економскиот ќор-сокак веќе може да се забележат. И тоа секако сè уште не е завршено, бидејќи создаде застој во различни области, како меѓународната трговија итн. И можам да кажам дека ова е секако прашање на намера. Тоа секако не служи за спас на човечки живот. А згаснувањето на целата светска економија, што секако е само израз, но всушност механизам, води кон економски и социјален хаос на глобално ниво. Тоа е процес без преседан. Тоа е исклучително сложен процес на одлучување бидејќи бара сите овие наводно суверени држави, кои одамна го изгубиле својот суверенитет, а некои се поткупени, а други загрозени, да се потчинат на повисока сила и сето тоа е прикажано како средство за борба против пандемијата.

Дозволете ми сега да ја завршам оваа дискусија со еден важен факт.

Сето горенаведеното, сите усвоени политики, сите настани, финансиските кризи, од кои едната се случи во февруари и финансискиот колапс познат како Црн четврток на 12 март, сите овие мерки се крајно неефикасни поради следната причина. борба против пандемија:

Во јануари, по совет на вирусолошки институт во Берлин, Светската здравствена организација одлучи да го воведе таканаречениот ПЦР тест. Сега сите знаат дека ова е брис од носот или грлото, кој потоа лабораторија го оценува како КОВИД-позитивен или негативен случај.

Меѓутоа, без да навлегувам во повеќе детали овде, можам да ве уверам дека овој тест во никој случај нема да може да го открие вирусот. Она што може да открие се генски фрагменти од различни вируси, па дури и со PCR тестот не е можно да се утврди дали се работи за САРС 2, вирус поврзан со КОВИД-19 или друг вирус.

Друг факт е дека Светската здравствена организација ја преоценила конечноста на ПЦР тестот во јануари оваа година. Потоа таа изјави дека резултатот од тестот од Цт вредност * од 35 е апсолутно заматен и ирелевантен, при што во изминатите 18 месеци или повеќе се генерирани милиони и милиони лажно-позитивни случаи ширум светот. Светската здравствена организација соопшти дека во горенаведениот случај ќе мора повторно да се тестира. Меѓутоа, она што тие всушност го рекоа е дека референтните вредности на ПЦР-тестот не само што се погрешни, туку и апсолутно ирелевантни. Апсолутно ирелевантно.

Значи, кога луѓето велат дека вредноста на инциденцата во одреден регион надминала одредено ниво, а ние моментално се занимаваме со мутации, сето тоа се заснова на мерењата со ПЦР-тестот, кој, покрај некои други тестови кои се веќе достапни , главно се користи, иако овој тест нема никакво значење. Значи немаме ни точни податоци за да оправдаме што и да е. Имајте во предвид дека заклучно со 11 март 2020 година, немавме ни точни податоци бидејќи 44.279 случаи се должат на огромниот ПЦР-тест. А во јануари пред тоа имало само 38 случаи.

Но, сега Светската здравствена организација вели: „Извинете, направивме грешка и овој ПЦР-тест е апсолутно ирелевантен“, што значи дека сите мерки што се користат и наметнати во 193 земји се засновани на лага. Тие се засноваат на измислен тест.

Ако сакате да го оправдате тестот или дури и вакцината, имате два групи на податоци. Од една страна, целосно објективниот ПЦР-тест, со кој можеа да измерат се, беше позитивен и јас сум на мислење дека на виролозите ова им е апсолутно јасно. И случајно, има уште една околност. Кога го нарачале ПЦР-тестот, немале изолиран вирус или, со други зборови, примерок од пациент, кој се добива со изолација и процес на прочистување. До денес го немаат тоа.

Не сакам овде да навлегувам во детали..... И тогаш рекоа дека не е важно и користеа вирус сличен на вирусот САРС 2, поточно вирусот САРС 1 од 2003 година. Значи, тоа беше референтната точка во ПЦР-естот. Тоа не беше новиот вирус, туку оној кој дојде од 2003 година и беше откриен 18 години порано. Начинот на кој овој тест е всушност конфигуриран со САРС 1 како референтна точка, па со прокси, целосно ја напушта целата вежба... Па, не го знам медицинскиот термин за него, но тоа е идиотски.

Тие не го посочија вирусот, рекоа дека немаат изолиран вирус... Има многу дебати за тоа дали вирусот е изолиран или не, но тоа не е прашањето. Факт е дека ниту еден изолиран вирус не се користи како референтна точка за самиот тест. Така тие користеле нешто како полномошник што било откриено 18 години порано. Сепак, тоа значи дека сите податоци за КОВИД и ширењето на епидемијата се едноставно застарени. Ниту може да се измери, ниту да се процени, што значи дека може да биде било што. Може да биде грип,  друг коронавирус или што и да е.

Како што реков претходно, двете варијабли што ги користат за да ја оправдаат акцијата се од една страна стапката на ширење на таканаречената пандемија, за која видовме дека е заблуда, а од друга страна стапката на смртност поврзана со КОВИД- 19.

Сега ги испитав документите овде во Канада, како и оние во САД и оние од другите земји. Во Соединетите Држави, издавачите на уверенија за смрт добија упатства дека „претежно КОВИД-19 треба да се даде како главна причина за смрт“ за оние кои се заразени со вирусот. Дали разбирате? Овде не е потребна обдукција и тоа е норма. Во некои случаи дури велат дека дури и ПЦР-тест на починатиот не е потребен.

Како може КОВИД-19 да се идентификува како водечка причина за смрт ако не е извршена обдукција?

Едноставно, мерките што ја дестабилизираа целата планета, ги затворија националните економии и општествениот живот, затвораа училишта и универзитети и ги забранија спортските настани се засновани на фалсификувани податоци. Сега тоа продолжува бидејќи медиумските компании се вклучени во играта. Продолжува затоа што имаме работа со исклучително моќни луѓе кои поткупуваат владини службеници и здравствени службеници, како и таканаречени научници.

И сега ги имаме мутациите на вирусот. И јас имам прашање за ова бидејќи не сум доктор, но сепак сакам да ги објаснам причините.

Ако не сте биле во можност да го идентификувате вирусот и сте користеле прокси за ПЦР-тестот, како може да го користите ПЦР-тестот за овој вирус? Бидејќи дури и ако мутациите можат да се откријат со други средства, за ова е потребен оригиналниот вирус. И оригиналниот вирус сè уште не е откриен и јасно идентификуван како таков.

Оттука, целиот аспект на мутациите е само да се создаде нов бран на страв, при што некои ги користат суштински за да ги оправдаат вакцините и да ја повторуваат потребата од вакцини одново и одново.

Сепак, и тоа е апсолутно јасно, сите оние кои се вакцинирани имаат ризик да умрат или да се разболат. И овде зборуваме за многу висок ризик. Само во ЕУ, Обединетото Кралство и САД, 38.488 луѓе починале како резултат на вакцинацијата според официјални извори, но вистинската стапка на смртност е значително повисока. Може да биде десет пати или повеќе. По анализата на бројот на несакани ефекти од вакцинацијата, тие се евидентираат само многу ретко. Затоа, овие бројки може да се помножат со барем фактор 10.

Значи, ако помножиме 35.000 смртни случаи, што се официјалните бројки со кои се веќе изманипулирани и се искривени, со 10, ќе добиеме 350.000. Земете ги 5,5 милиони несакани ефекти од вакцината, а тоа се сегашните податоци и, се разбира, продолжуваат да растат. И знаеме дека стапката на смртност се зголемува низ целиот свет. Но, во сите случаи се тврди дека овие вакцинирани лица не умираат од последиците од вакцинацијата, туку од Ковид-19.

Сега никој не може да умре од КОВИД-19 затоа што бројките за ова се измислуваат почесто отколку што не биле. Тие само избираат луѓе кои починале од вакцинацијата и тврдат дека нивната причина за смрт е КОВИД-19. Ние сме во тој момент.

Значи, ние сме во длабока економска, социјална и здравствена криза која го погодува целото човештво. Треба да се нагласи дека ова е и криза на капитализмот бидејќи финансискиот естаблишмент создава услови за колапс на вистинскиот капиталистички економски поредок. А намерата е кристално јасна. Станува збор за заштеда на она што може да се спаси и преземање на избрани компании.

И она што исто така мислам дека е досадно е фактот што многу луѓе кои беа активни во антивоеното движење и претходно зазедоа став против неолибералната политика, мерките за штедење и лековите на Меѓународниот монетарен фонд, консензусот, можеби поради недостаток на разбирање, прифатија. Вие прифаќате проект кој на крајот е во согласност со надворешната политика на САД, во кој се вклучени Министерството за домашна безбедност, ЦИА и целиот политички апарат на сојузниците на НАТО итн.

И невладините организации и активистите на мировното движење го прифатија овој проект, и како што реков претходно, многу од таканаречените непријатели на Соединетите Американски Држави се поднесоа на овој проект. И дури и ако земји како Иран и Авганистан, на пример, страдаат од санкции од страна на САД, овој начин на замрзнување на светската економија претставува исклучително обемна форма на санкции, кои речиси без исклучок и се наметнати на 193 земји во светот.

На крајот на краиштата, треба да разбереме кој стои зад тоа. Можам да зборувам од моето искуство за луѓето кои ги предводеа воените удари во Латинска Америка, мислејќи на Пиноче во Чиле во 1973 година или Хорхе Видела во Аргентина во 1976 година. Во тоа време бев таму како професор на визита. И кој стоеше зад тоа? Рокфелерите и Кисинџер беа таму. Сите овие луѓе стојат и зад кризата со Корона и тие веќе бараат таканаречена нормализација, Големото ресетирање, што е во прашање.

Во суштина, се работи за приватизација на државниот апарат и преземање на суверени држави, суверени држави и спроведување на режимот што покојниот Дејвид Рокфелер го нарече глобално владеење пред многу години. И тој тогаш рече, во суштина, дека глобалното владеење е сојуз на банкари и избрани интелектуалци. Тој рече дека ова е многу поефикасна форма на владеење од нашите тековно глобално избрани претставнички влади, итн.

Во основа, сепак, тој овде ги истакна контурите на тоталитарната држава, тоталитарна држава контролирана од глобалниот финансиски естаблишмент, што не е само онаа преку масовно збогатување на Милијардери, туку други институции кои се далеку поважни од т.н. милијардери.

Но, оваа концентрација на приход и богатство е на сметка на целото човештво и води кон процес на глобално осиромашување, што некој би можел да го нарече депопулација. И ако се преземат мерки ширум светот за затворање на светската економија и уништување на одредени сектори на националните економии во врска со вакцината, ние навистина сме во ситуација која ја загрозува светската популација без нужно да се повикува на евгеничарите.

Сепак, треба да бидеме свесни и дека луѓето кои стојат зад овој проект, отворено кажано, имаат психички проблеми. Тие се едноставно психопати.

Овој процес на збогатување е толку деструктивен и користи лаги, фантазија и деформација за на крајот да ја прошири вашата контрола и да го уништи човечкиот живот. За тоа се работи. Уништување на човечкиот живот.

Кредити:

Вашите глобални операции се сосема различни од нашите. . .

Не лажат владите ширум светот. . .

„Вакцините“ базирани на ген убиваат луѓе. . .

Мора да се оспори легитимацијата на политичарите и нивните финансиери од високите финансии. . .

Мора да дејствуваме заедно и единство на национално и на меѓународно ниво. . .

Нашата прва цел е да ја исклучиме кампањата за страв. . .

Програмите за „вакцинација“ против Ковид-19 треба веднаш да се прекинат низ целиот свет. . .

од Мајкл Чосудовски

******
Мајкл Чосудовски е наградуван писател и почесен професор по економија на Универзитетот во Отава, основач и директор на Центарот за истражување на глобализацијата (ЦРГ) во Монтреал и уредник на Global Research. Предавал како визита професор во Западна Европа, Југоисточна Азија, Пацификот и Латинска Америка и работел како консултант за различни меѓународни организации во земјите во развој.

Автор е на единаесет книги меѓу кои „Глобализацијата на сиромаштијата“, „Новиот светски поредок“ (2003), Американската „Војна против тероризмот“ (2005), „Глобалната економска криза“, „Големата депресија на дваесет и првиот век "(2009) (уредник)," Кон сценарио за трета светска војна: Опасностите од нуклеарната војна "(2011)," Глобализацијата на војната "," Долгата војна на Америка против човештвото "(2015).

Тој е соработник на Енциклопедија Британика. Неговите текстови се објавени на над дваесет јазици. Во 2014 година е почестен со медал за заслуги на Република Србија со неговите пишувања за агресивната војна на НАТО против Југославија.

 

Извор: Global Research

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА