Симнете ја нашата Андроид апликација

Дали постои „пандемија на невакцинираните“?

Дали постои „пандемија на невакцинираните“?

Политиката и главните медиумите и особено владиното радио во моментов шират огромни количини информации дека постои „пандемија на невакцинираните“. Тоа е едноставно кажано и преку трајно повторување се претпоставува дека ќе се оствари. Нема научни докази за ова. За спротивното, сепак, има.

Би сакале однапред да наведеме една работа: Строго ги отфрламе двете позиции. Нема ниту пандемија на вакцинираните ниту на невакцинираните. Овие политики на обвинување и апартхејд премногу потсетуваат на најмрачните времиња од минатиот век. Речиси е неверојатно дека политичарите од партиите се виновни за оваа поделба во општеството.

Но, далеку од политиката и назад во науката. Не може повеќе да се зборува за пандемија. САРС-КоВ-2 сега стана ендемичен. Делта варијантата со нејзините различни под-варијанти е далеку помалку опасна и инфективната смртност е намалена за фактор 10 во споредба со алфа варијантата. Ова може добро да се види од податоците на Обединетото Кралство.

И Индија, каде Делта варијантата беше многу честа појава во април и мај, најновата и четвртата студија за антитела спроведена од индиската влада покажа дека 68% од луѓето веќе имаат антитела од инфекција. Тоа се 952 милиони Индијци кои биле заразени и затоа се имуни. Ова резултира со смртност од инфекција од 0,045%. Ова е помалку отколку со грипот и е грубо во опсегот на другите ендемични човечки коронавируси.

 

 

Имунолошкиот систем само во Индија веќе сочинува скоро 14% од светската популација!

Со оглед на овие факти, крајно време е СЗО да ја прогласи пандемијата за завршена и ако тоа не се случи, тогаш земјите мора сами да го сторат тоа. Сепак, постојат огромни спротиставени политички и економски интереси.

Имунолошки подобро заштитени отколку вакцинирани

Како што можете да видите, треба да се направи разлика помеѓу имунитет, односно луѓе кои имале инфекција и оние кои биле вакцинирани. Некои имаат стерилен имунитет што штити од инфекција, други не се имуни, туку само делумно заштитени од болести. Разликата е во тоа што инфекцијата создава имунолошка одбрана во мукозните мембрани на горниот респираторен тракт што трае долго време, но убодот во надлактицата не го прави тоа. Повеќе од 952 милиони луѓе само во Индија го имаат овој имунитет, што е речиси 14% од светската популација.

Според изјавата на поранешниот шеф на АГЕС Франц Алербергер до собраниската здравствена комисија на почетокот на март, податоците собрани во Австрија покажаа дека 30% од населението веќе биле имуни од инфекција. Пропорцијата е значително зголемена во меѓувреме и може да достигне над 40%.

 

 

Во Швајцарија, процентот е веројатно уште поголем, во Германија малку помал.

Овие луѓе со силен имунолошки систем нема да дадат никаков придонес во „пандемијата на невакцинираните“. Една студија неодамна покажа дека само 0,7% од заразените порано повторно се заразиле.

Само поради оваа причина, тврдењето е едноставно и погрешно.

 

Високата стапка на вакцинација значи голем број на инфекции

Откако Делта варијантата на почна да се шири, јасно е дека има масивни епидемии прво во оние земји кои имаат висока стапка на вакцинација и започнаа со вакцинација рано. Типични за ова се Велика Британија, Ирска, Израел, Заливските држави, Исланд, Малта, Сејшели, американските држави со највисока стапка на вакцинација, многу земји во Латинска Америка, итн.

Голем број студии покажаа дека антителата генерирани од вакцинацијата исчезнуваат брзо и целосно исчезнуваат по 6-7 месеци. Вакцинираните со инфекции имаат висок вирусен товар, најновото истражување објавено во Лансет покажува дури 251 пати повеќе од вирусното оптоварување во споредба со претходните варијанти и невакцинирано.

Исто така, се покажа дека инфекцијата трае подолго, имено до 33 дена. Ова ги претвора во супер распрскувачи, дури и за подолг временски период.

Исто така, знаеме дека делумната, нестерилна имунолошка одбрана генерирана од генетските инженерски препарати промовира формирање на варијанти.

 

Целта на лажните тврдења

Очигледно, тврдењето за „пандемија на невакцинирани“ има за цел да ги поттикне вакцинираните против невакцинираните, за да извршат притисок да се вакцинираат. Повеќе не треба да го оправдуваме фактот дека ова е етички и морално на најниско ниво.

Во Израел, валидноста на „зелениот пасош“ завршува шест месеци по втората инјекција. После тоа, луѓето повторно се сметаат за невакцинирани ако не им била вбризгана засилувачка вакцина. Ова очигледно има за цел да создаде постојан притисок за вакцинација.

Вакцинираните луѓе затоа треба да сфатат дека нивниот статус како таков е краткотраен. Сето тоа се користи за продажба на генетски инженерски препарати и за одржување на пандемијата и нејзините штетни мерки.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА