Симнете ја нашата Андроид апликација

Грција се спротивставува на задолжителната вакцинација против корона

Грција се спротивставува на задолжителната вакцинација против корона

Во три последователни викенди, во грчкиот град Атина се одржаа демонстрации против новото законодавство за задолжителна вакцинација против корона

Владата во Атина воведе предлог -закон со кој вакцинацијата против корона е задолжителна за здравствените работници.

Луѓето таму велат дека не треба да бидат принудени да се вакцинираат.

Околу половина од Грците се вакцинирани. Луѓето што излегуваат на улица го направија своето истражување и не сакаат вакцинација.

„Ние не сме движење против вакцина. Тоа се луѓе кои размислувале за тоа и повторно ја сакаат својата слобода “, рече демонстрантот Фаидон Воволис.

Крај на демократијата

 

https://www.youtube.com/watch?v=VTWvEWnOfk4

 

„Во лулката на демократијата сега го доживуваме крајот на демократијата“, рече истражувачкиот новинар Бен Сван од Атина, каде што минатиот викенд се одржа уште еден голем протест.

Илјадници луѓе се собраа пред зградата на парламентот за да протестираат против задолжителната вакцинација. Меѓу другото, тие носеа знамиња и дрвени крстови.

„Дали демократијата може да преживее ако владите им кажат на луѓето што да вбризгуваат во нивните тела, а луѓето велат не“, прашува Свон.

Тој забележува дека во Грција се појави движење за слобода што е против задолжителната вакцинација против корона.

Во меѓувреме, повеќе големи компании ја прават вакцинацијата против корона задолжителна за своите вработени, вклучително и Гугл, Фејсбук, Нетфликс и Блекрок.

Луѓето што одбиваат ќе бидат отпуштени. Сега се поставува прашањето дали е ова легално и дали можат да ги принудат луѓето да подлежат на медицинската процедура.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА