Симнете ја нашата Андроид апликација

Група лекари ги обвинуваат носителите на Ковид одлуките

Група лекари ги обвинуваат носителите на Ковид одлуките

Над 3.000 лекари и научници потпишаа изјава со која ги обвинуваат носителите на одлуки за КОВИД за „злосторства против човештвото“

„Декларација на доктори“ напишана од меѓународен сојуз на лекари и медицински професионалци ја осудува глобалната стратегија за третманот на КОВИД и ги обвинува креаторите на политики за потенцијални „злосторства против човештвото“, бидејќи ги спречиле лекарите да им понудат третмани за спасување живот на своите пациенти, и ја потиснале отворената научна дискусија.

Во документот се наведува дека препораките за третман „one size fits all“(„една големина одговара на сите“) резултирале со непотребна болест и смрт.

Група лекари и научници се состанаа во Рим, Италија претходно овој месец на тридневен глобален самит за Ковид, за да ја кажат „вистината за истражувањето и лекувањето на Ковид-пандемијата.

Самитот се одржа од 12 до 14 септември: Линк

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА