Големото обновување: Лажната утопија што ни ја продаваат шарлатаните

Големото обновување: Лажната утопија што ни ја продаваат шарлатаните

Според Светскиот економски форум, до 2030 година нема да имаме ништо и ќе бидеме среќни

- Термините како „Големото обновување“, „Четвртата индустриска револуција“ и „Изградете се подобро“ сите се однесуваат на истата долгорочна глобалистичка агенда насочена кон уривање на демократијата и националните граници во корист на глобалното владеење од неизбрани лидери.

Спроведувањето на законот треба да се потпре. на технолошкиот надзор наместо на владеењето на правото.

Со децении, војната и заканата од војна ја збогатуваа технократската елита.  Денес пандемиите и заканата од појава на заразни болести се новите алатки за војна и социјална контрола.

-Федералните резерви во  САД работат на дигитална валута на централната банка. Целосно дигитален монетарен систем е дел од системот на социјална контрола.

-Главните глобалистички актери кои работат на спроведување на технократската агенда ги вклучуваат Обединетите нации, Светскиот економски форум, Бил Гејтс и фондации како што се Фондацијата Рокфелер, Фондацијата на ОН и Фондацијата Отворено општество на Џорџ Сорос, Гугл, Мастеркард итн..

Видеото за предвидувањата на Светскиот економски форум за светот во 2030 година“, колку и да е кратко, нуди остроумен поглед на она што технократската елита го подготвува за нас останатите. Ова вклучува:

- „Нема да поседувате ништо“ - и „Ќе бидете среќни.“ Наместо тоа, ќе изнајмите се што ви треба и ќе ви биде доставено директно до вашиот дом со дрон.

„САД нема да бидат водечката суперсила во светот“ - Наместо тоа, неколку земји ќе доминираат заедно.

Веќе нема да мора да чекате за донатор на органи“ - Наместо да се пресадуваат органи од починати донатори, приспособените органи може на барање да се печатат на 3Д печатач.

„Ќе јадете многу помалку месо“ - Месото ќе биде „повремено задоволство, а не основна храна, за доброто на животната средина и нашето здравје“.

Како што е наведено во многу претходни написи, ова е глупава идеја, не само од здравствени причини, туку и од еколошки причини. Интеграцијата на сточарството е основен аспект на успешното регенеративно земјоделство, кое може да го реши и недостигот на храна и еколошките проблеми.

„Милијарда луѓе ќе бидат раселени поради климатските промени“ - Како резултат на тоа, земјите ќе мора да се прилагодат на прифаќање повеќе бегалци.

„Загадувачите треба да платат за емисијата на јаглерод диоксид“ - За да се ослободат од фосилните горива, ќе има глобална цена за јаглеродот. Наместо да промовира еколошко и регенеративно земјоделство, технократската елита се залага за таканаречено природно земјоделство со нула буџет. Бил Гејтс е дел од тој план.

Како што објасни д-р Вандана Шива, целосно неприродниот систем функционира отприлика вака: државата зема големи заеми кои потоа им се делат на земјоделците за да можат бесплатно да одгледуваат храна. Земјоделците заработуваат не со продавање на своите култури, туку со тргување со содржината на јаглерод во почвата на светскиот пазар.

Во основа, јаглеродот станува стока за тргување што го заменува вистинското земјоделско производство на жито и други култури. Земјоделците со почви со висока содржина на јаглерод ќе заработат повеќе пари од земјоделците со нискојаглеродни почви. Во меѓувреме ништо не заработуваат од родот што го одгледуваат.

 

Пандемиите се алатка за социјална контрола

Со децении војната и заканата од војна ја збогатуваа технократската елита и го наведоа населението да се приклучи на нивната агенда. Војната и физичкиот напад постојано се користат за да ни наметнат сè подраконски ограничувања и да ги уништат нашите слободи.

Денес пандемиите и заканата од појава на заразни болести се новите алатки за војна и социјална контрола. Гејтс со години ја подготвува глобалната психа за нов непријател: смртоносни, невидливи вируси кои можат да се појават во секое време.

Тоа значи дека треба да се држиме настрана од другите, вклучувајќи ги и членовите на семејството. Мораме да носиме маски дури и во нашите домови и за време на секс. Мораме да ги затвориме малите бизниси и да работиме од дома. Треба да ја вакцинираме целата светска популација и да воведеме строги ограничувања за патување за да спречиме можно ширење.

Мораме да ги следиме сите во секое време дење и ноќе и да изградиме биометриски читачи во телото на секоја личност за да ги идентификуваме потенцијалните преземачи на ризик. Заразените луѓе се новата закана. Во тоа би сакала да верувате технократската елита и успеа да убеди шокантен дел од светското население за само неколку месеци.

 

На пат е нов систем на дигитални валути

Два од последните делови на тоталитарното преземање ќе бидат транзицијата кон целосно дигиталната валута поврзана со дигитални лични карти. Ова повеќе или помалку ќе обезбеди спроведување на општествените правила, бидејќи вашите финансии, всушност целиот ваш идентитет, лесно може да бидат заложници ако не се придржувате до нив.

Само замислете колку би било лесно да се автоматизирате, така што вашата банкарска сметка повеќе не е достапна или биометриската лична карта ви забранува пристап до вашиот деловен простор ако не ја добиете вашата задолжителна вакцинација или не објавите нешто непожелно на Интернет.

Статијата од 13 август 2020 година објавена на веб-страницата на Федералните резерви ги разгледува наводните придобивки од дигиталната валута на централната Банка. Експертите се согласуваат дека повеќето големи земји ќе ја воведат дигиталната валута во следните две до четири години.

Целосно дигитален монетарен систем, исто така, игра улога во областа на социјалниот инженеринг, бидејќи може да се користи за да се поттикне посакуваното однесување, слично на она што Кина го прави со својот социјален кредитен систем.

На пример, можете да примите одредена количина дигитална валута, но потоа мора да купите одредена ставка или да извршите одредена задача во одредена временска рамка.

Многу неуки ќе веруваат дека овие нови дигитални валути ќе бидат многу слични на постоечките криптовалути како Биткоин, но тие многу грешат. Биткоинот е децентрализиран и е рационална стратегија за излез од постоечкиот систем контролиран од централните банки, додека овие дигитални валути се централизирани и целосно контролирани од централните банки.

 

Глобалистите

Се разбира, иако често го спомнуваме Гејтс, тој не глуми сам. Ако ги следите врските меѓу светските носители на одлуки, ќе го најдете на неверојатни бројни места.

На пример, во октомври 2019 година, Гејтс беше домаќин на симулацијата за подготовка на пандемија за „нов коронавирус“, познат како настан 201, заедно со Центарот за здравствена безбедност Џон Хопкинс и Светскиот економски форум.

Настанот морничаво предвиде (планира) што ќе се случи само 10 недели подоцна кога се појави Ковид-19. Од своја страна, Гејтс и Светскиот економски форум се партнери на Обединетите нации, кои, се чини дека се во центарот на глобалистичката агенда за преземање.

Гејтс е исто така еден од најголемите финансиери на Светската здравствена организација - медицинската рака на Обединетите нации, додека Светскиот економски форум е социјална и економска рака на Обединетите нации.

 

Четвртата индустриска револуција е технократската агенда

Во изминатите неколку децении, технократите, глобалната, главно неизбрана елита која го контролира управувањето со нациите ширум светот, повика на „нов светски поредок“. Денес Новиот Светски Поредок (НСП) во голема мера е заменет со термини како што се „големото обновување“, четвртата индустриска револуција итн.

Сите овие термини и слогани се однесуваат на истата долгорочна глобалистичка агенда, која има за цел да ја разбие демократијата и националните граници во корист на глобалното владеење од неизбрани лидери и да се потпира на технолошки надзор наместо на владеење на правото за одржување на јавниот ред.

Како што рече Мет Хенкок, министер за дигитална, култура, медиуми и спорт на Обединетото Кралство (ОК) во говорот пред Сепартиската парламентарна група за Четвртата индустриска револуција во 2017 година:

Една од задачите на Парламентот е да гледа напред, да го види хоризонтот и да се справи со големите предизвици на нашето време. Затоа, го поздравувам формирањето на АППГ за четвртата индустриска револуција, што секако е еден од најголемите предизвици со кои се соочуваме како нација и како свет.

Типот на технологија е фундаментално различен од било што претходно. Во минатото, потрошувачката ја гледавме како еднократна, а инвестициите како додаток. Но, ако инвестираме ресурси во мрежите што поврзуваат половина свет денес, или во вештачката интелигенција, тогаш ефектите се експоненцијални ...

Воодушевен сум што зборувам со толку многу неверојатни колеги кои навистина го разбираат ова и со професорот Клаус Шваб кој буквално ја напиша книгата за 4-та индустриска револуција. Вашата работа, во која ги собравте најдобрите умови во светот, влијаеше на нашите постапки ...

Нашата дигитална стратегија, вградена во пошироката индустриска стратегија, ги претставува седумте столбови на кои можеме да го изградиме нашиот успех. И тоа е местото каде што е вградена нашата стратегија со 5Г, како комплет на руски кукли.

Нашата стратегија ги опфаќа инфраструктурата, способностите, правилата и етиката на користење на големи податоци, сајбер безбедноста, поддршката на технолошкиот сектор, дигитализацијата на индустријата и дигитализацијата на администрацијата.

 

Големото обновување - техно-фашистички рецепт

Ќе ги препознаете технократските елементи на говорот на Хенкок:

Фокусот на технологијата е - особено вештачката интелигенција, дигиталниот надзор и собирањето големи податоци (затоа е 5Г тука) - и дигитализација на индустријата (вклучувајќи го банкарството) и владата, што пак овозможува автоматизација на социјалниот инженеринг и социјалната доминација (иако овој дел никогаш не е конкретно спомнат).

 

Ветената утопија има своја цена - ја ограничува нашата лична слобода

А потоа тука е и директното повикување на професорот Клаус Шваб, претседател на Светскиот економски форум. „Елитните технократи зад глобалното „Големо обновување““, во која, меѓу другото, се вели:

Агендата на ОН 2030 со своите цели за одржлив развој има за цел да обезбеди „мир и просперитет за луѓето и планетата“. Мерките имаат за цел да се борат против сиромаштијата и гладот, да го подобрат здравјето и образованието, да ги намалат нееднаквостите и да ги спасат океаните, шумите и климата.

Кој би можел да се побуни против такви добронамерни цели? Но, ветената утопија има своја цена - ја ограничува нашата лична слобода ...

Водечките партнери во проектот „Глобални цели на Обединетите нации“ ја откриваат вистинската технократска агенда скриена зад полираната фасада  - план за целосно интегрирање на човештвото во машина за технолошки надзор контролирана од моќна вештачка интелигенција.

Актуелниот страв од пандемијата беше совршен поттик за да се поттикне оваа злобна агенда... Светскиот економски форум и неговиот претседавач Клаус Шваб ја гледаат актуелната Ковид-19 криза како совршен поттик за спроведување на нивниот грандиозен технократски план. Големата технологија ќе дојде да го „спаси светот.

Во јуни 2020 година, Шваб ја објави потребата од големо обновување за да се врати редот во свет обележан со паника, конфликти и економски превирања:

Ковид-19 кризата ни покажа дека нашите стари системи повеќе не се соодветни за 21 век. Го разоткри фундаменталниот недостаток на социјална кохезија, правичност, вклученост и еднаквост. Сега дојде историскиот момент не само да се бориме со вистинскиот вирус, туку да го обликуваме системот за потребите на ерата по Короната.

Имаме избор да останеме пасивни, што би засилило многу од трендовите што ги гледаме денес. Поларизација, национализам, расизам и на крајот зголемени социјални немири и конфликти.

Но, ние исто така имаме избор да потпишеме нов социјален договор кој ја вклучува следната генерација пред сè, да го промениме нашето однесување со цел повторно да живееме во хармонија со природата и да се осигураме дека технологиите од Четвртата индустриска револуција се користат оптимално за да ни дадат подобар живот.

Овој техно-фашистички рецепт потоа наскоро ќе биде вклучен во агендите на Г-20 и на Европската унија на крајно недемократски начин, без никаква јавна дебата или скептична истрага - повторно означен како Големиот зелен договор ...

Очекувано, Клаус Шваб ја крие својата улога и улогата на неговите пријатели во создавањето на овој глобален економски хаос - како што беше со неверојатна точност планирано во настанот 201 на Светскиот економски форум и Бил Гејтс (октомври 2019 година) и извештајот на Фондацијата Рокфелер - Сценарија за иднината на технологијата и Меѓународен развој (2010).

 

ОН ги повика нациите за „Големото Обновување“ (ГО)

Централната улога на ОН во технократската агенда тешко може да се занемари кога ќе почнете да барате. Како што објави Одделот за глобална комуникација на ООН на 22 април 2020 година во напис за климатските промени и Ковид-19:

Додека светот почнува да планира реконструкција по пандемијата, Обединетите нации ги повикуваат владите да ја искористат можноста за (ГО) со создавање на поодржливи, отпорни и инклузивни општества ...

Со ова рестартирање, се отвора прозорец на надеж и можност... можност за нациите да ги позеленат своите стимулативни пакети и да ја обликуваат економијата на 21 век на начини кои се чисти, зелени, здрави, безбедни и еластични, рече извршната секретарка на УНФЦЦЦ, Патриша Еспиноза во нејзината порака за Меѓународниот ден на мајката Земја... Затоа е важно стимулативните пакети за пост-Ковид-19 да и помогнат на економијата да стане „позелена“ ...

Додека владите донесуваат стимулативни пакети за поттикнување на создавањето работни места, намалувањето на сиромаштијата и економскиот раст, УНЕП ќе им помогне на земјите-членки „повторно да се подобрат“ и ќе ги отворат можностите за зелени инвестиции во обновливи извори на енергија, паметни станови итн.- сè земајќи ги во предвид принципите и стандардите за одржливо производство и потрошувачка. Овие активности ќе бидат суштински за постигнување на целите за одржлив развој.

И овде се појавува технократската агенда. Технократијата е економски систем заснован на распределба на енергетските ресурси, кој бара социјален инженеринг за контрола на населението и технолошка инфраструктура за автоматизирање на таа контрола.

 

Светскиот економски форум - Тројански коњ

Го споменавме Светскиот економски форум неколку пати во оваа статија, и тој е, заедно со ОН (Обединетите Нации) , во срцето на глобалната агенда за преземање.

... се работи за две работи, имплементација на ЦОР на ОН и СЕФ Четвртата индустриска револуција. Крај на играта: целосно технократско заклучување во кое тие го контролираат секој аспект од нашите животи и сите ресурси на планетата.

Накратко, пандемијата ќе биде искористена за уништување на локалните економии ширум светот, што потоа ќе му овозможи на Светскиот економски форум да се вклучи и да ги „спаси“ земјите зафатени со долгови.

Како што споменавме порано, цената на ова спасување е вашата слобода. Светскиот економски форум, преку своите финансиски спасувачки пакети, ќе може ефективно да ги контролира повеќето земји во светот. Повторно, еден од аспектите на технократскиот план е укинувањето на националните граници и националноста воопшто.

 

Ковид - Симптоми на моќ

Може да се каже многу повеќе за ова, но опфативме многу од различните аспекти на глобалистичката агенда во други написи. Ништо од ова не е пријатно за читање, но важно е да разбереме каде одиме. Не можеме повеќе да си го дозволиме луксузот да ги закопаме главите во песок и да чекаме да помине лошата вест.

Ковид-19 пандемијата драматично го зголеми економскиот јаз меѓу просечното население и богатата елита, при што милијардерите собираат трилиони долари за само неколку месеци. Без конкуренција од малите бизниси, големите мултинационални корпорации успеаја да го преземат бизнисот и да го прошират своето богатство и влијание, додека екстремната сиромаштија се зголеми за прв пат во две децении.

Ако верувате дека Големото обновување и зелениот нов договор ќе ја поправат оваа финансиска нееднаквост и ќе го претворат светот во праведна утопија, ќе бидете разочарани. Планот на глобалистите не е за создавање подобар свет за просечниот човек.

 

Медицинската тиранија ќе се влоши ако дозволиме

Медицинската тиранија и цензурата на анти-групното размислување кои доаѓаат до израз за време на оваа пандемија се исто така дел од Големото обновување. Затоа што ако не смеете да поседувате нешто и сакаат да ви стават биосензори во телото за да ве претворат во рудар за криптовалути, дали навистина верувате дека ќе ви дозволат сами да носите медицински одлуки?

Во многу месеци од почетокот на пандемијата, Гејтс дебатираше во медиумите за потребата да се замолчат различните мислења и информации за вирусот, за да се заштити неговиот третман и вакцините што се произведуваат.

Според анкетата од октомври 2020 година, цитирана од Русија Денес, помалку од половина од Американците рекле дека нема да ја примат вакцината против Ковид-19 дури и ако добијат 100 долари за неа. Постојат добри причини за ова двоумење, бидејќи веќе се појавуваат сериозни несакани ефекти.

Ова не е мал проблем за Гејтс, кој финансира не помалку од шест различни вакцини против Ковид-19. Во интервју од октомври 2020 година, Гејтс ги повика американските здравствени службеници да размислат „кои гласини помагаат да се намали неподготвеноста за да можеме да постигнеме стапка на вакцинација која навистина има шанси да ја запре пандемијата“.

И покрај ризиците поврзани со овие нови вакцини со гласник-РНК технологија,  кои никогаш не биле одобрени за употреба кај луѓето, и покрај фактот што ризикот од сериозна болест или смрт од Ковид-19 кај децата и адолесцентите е занемарлив, поддржувачите на вакцините како Др. Пол Офит повика децата да бидат вклучени во испитувањата за Ковид-19.

Во ноември 2021 година, притисокот да се одобрат децата за оваа експериментална генска терапија беше речиси завршен кога американската ФДА одобри итна употреба на вакцинација со Фајзер за деца на возраст од 5-11 години.

Како заклучок, треба да се запомни дека технократијата е инхерентно технолошко општество контролирано од социјалниот инженеринг. Затоа акцентот е толку ставен на „науката“. Секогаш кога некој не се согласува, тие се обвинети за „антинаука“ и секоја наука што е во спротивност со статус кво се прогласува за „откриена наука“.

Единствената наука што е важна е она што технократите мислат дека е вистина. Сепак, логиката ќе ви каже дека не може да биде така. Науката никогаш не е конечна. Науката никогаш не е еднострана. Науката може да згреши. За да се открие вистината, едно прашање треба да се гледа од многу различни агли.

Конкретно во последната година, научното истражување и љубопитноста беа цензурирани и потиснати во неверојатна мера. Ако продолжиме да дозволиме тоа да се случи, резултатот ќе биде поразителен.

Мора да продолжиме да се залагаме за транспарентност и вистина. Мораме да инсистираме на медицинската слобода и личната слобода. Не дозволувајте да ве замолчат оние кои ви се спротивставуваат на вашите приговори со „антинаука“ или „теории на заговор“. Иднината на човештвото е во прашање. Бидиете храбри.

Спротивставете се на тиранијата.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА