Симнете ја нашата Андроид апликација

Глуви, слепи и мртви: први бројки за несаканите ефекти од вакцинацијата кај децата

Глуви, слепи и мртви: први бројки за несаканите ефекти од вакцинацијата кај децата

Вакцинацијата против корона не само што им штети на возрасните, туку и на децата.  Гледајќи ги бројките за несакани ефекти, Д-р Џејн Руби рече на шоуто „Стју Петерс“ дека во Соединетите држави, 73 деца на возраст меѓу шест и 17 години станале трајно слепи и 48 деца од иста возрасна група станале трајно глуви.

Покрај тоа, Универзитетот во Калифорнија спроведе студија за проблеми со срцето кај деца од 12 до 17 години. Студијата, која посебно се занимаваше со миокардитис, покажува дека ваквите проблеми главно се јавуваат по втората инјекција.

 

Четири пати поверојатно

Апсолутно ништо не се знае за сериозноста и долгорочната штета, нагласи Руби, која опомена поради несаканите ефекти. Таа додаде дека 14 деца веќе починале откако биле вакцинирани.

Детето има четири пати поголема веројатност да има сериозни проблеми со срцето по вакцинацијата отколку да заврши во болница или да умре од Ковид, додаде водителот Стју Питерс.

Тоа треба да се запре

„Веќе не се работи за здравје“, одговори  д-р. Руби. „Мислам дека сите го знаеме тоа. Ова мора да се спречи. Мораме да најдеме начин да го спречиме тоа да се случи. Родители, разбудете се! “.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА