Симнете ја нашата Андроид апликација

Германска петиција бара целосна оставка од владата

Германска петиција бара целосна оставка од владата

Во петицијата се вели:

Со оваа петиција бараме итна оставка од корумпираната федерална влада

Оваа федерална влада НЕ ги претставува интересите на германскиот народ, туку го продава германскиот народ на фармацевтската мафија, усвојува свои закони, ги дели и мачи луѓето и воспоставува диктатура.

Основните права на луѓето се газени под нозе, пазарот на трудот се уништува, внатрешните градови се напуштени, културниот и клупскиот живот умира, се крши столбот на средната класа, се зголемува депресијата и стапката на самоубиства, се зголемуваат душите на децата се уништени, стари луѓе умираат осамено, семејствата се распаѓаат .......

Политиката, фармацевтските индустрија и големите корпорации се усогласени, федерализмот се укинува, лекарите, научниците, адвокатите, судиите критички настроени кон владата се гонат (претреси по куќи), а некои ја напуштаат земјата.

Демонстрациите се забранети и насилно задушени, мирните демонстранти се соборени од полицијата.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА