Врвни научници - Текот на кампањата за вакцинација против корона веќе не е прифатлива

Врвни научници - Текот на кампањата за вакцинација против корона веќе не е прифатлива

Неодамна избувна бунт во Американската администрација за храна и лекови (ФДА), што може да се припише на неповолниот тек на кампањата за вакцинација против корона

Како резултат на тоа, не е изненадувачки што главниот медиумски пејзаж тука едноставно ја игнорира темата.

Двајцата водечки експерти за вакцини од ФДА се одкажаа и ја дадоа причината за наглата оставка дека тие влијаат надвор од надворешните надлежности врз внатрешните процеси на научна евалуација.

Според извештаите на американските медиуми, директорката за тестирање и верификација на вакцините, д-р Марион Грубер и нејзиниот потпретседател, Филип Краузе. веднаш го напуштија бродот што тоне затоа што американската агенција за контрола на инфекција, Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) и нејзиниот внатрешен комитет АЦИП, ја отфрлија моќта за одлучување на ФДА.

Како што изјави поранешниот директор на ФДА за порталот Ендпоинт Њуз, и двајцата научници по оставката се чувствуваа запоставени затоа што ЦДЦ и АЦИП носеа одлуки кои не беа нивни.

Одлучувачки фактор за оставката, која ги погоди брановите, беше одлуката на Белата куќа да постави ултиматум за засилувачки инјекции по совет на ЦДЦ, без да се земе во предвид експертизата на ФДА.

Друга причина што беше наведена беше предвремениот проект за инокулација на деца помлади од дванаесет години против Корона. Во двата случаи, податоците се премногу тенки за да се дадат препораки.

Инаку, поранешниот американски претседател, Доналд Трамп, неодамна им откри на различни американски медиуми дека ФДА е под контрола на фармацевтската компанија „Фајзер“.

Дали и до кој степен одигра избрзаното, веројатно политички мотивирано, целосно одобрување на експерименталната инјекција на БиоНТех-Фајзер, може само да се шпекулира.

Ѓаволот е во деталите. Во суштина, тоа всушност не е целосно одобрување, како што може да се види од информативното писмо од ФДА. Во ова меѓу другото се вели:

„На 23 август 2021 година, ФДА ја одобри првата вакцина против КОВИД-19. Вакцината е позната како „Вакцина Фајзер БиоНТех Ковид-19“ и сега се продава како Корминати за превенција на Ковид-19 кај лица постари од 16 години. Вакцината е сеуште достапна под итно одобрување. Вклучувајќи за лица на возраст од 12-15 години и за администрација на трета доза на одредени лица со ослабен имунитет “.

Значи, итното одобрување е дополнето само со целосно одобрување. Со други зборови, ако податоците од тековната студија за вакцини не нудат доволно информации, тогаш се упатува вонредната ситуација и ампулите се вакцинираат без прекарот „Корминати“. Иако "Корминати", исто така, може да биде и двете, и инокулирани. Тоа значи според прописите за итен случај и целосно одобрување.

Прилично комплексна збрка, што брзо доведува до претпоставка дека сега се пуштаат во оптек две различни препарати. Неточно! Корминати и вакцината Фајзер БиоНТех Ковид-19 се еден ист производ. Диференцираната ознака служи само да не заостанува од правна гледна точка.

Секогаш кога може да стане опасно, можете самоуверено да се вратите на итната варијанта. Бидејќи со сеопфатно целосно одобрување, производителите повеќе нема да бидат опремени со „присилна“ отштета и ќе ризикуваат да бидат бомбардирани со барања за надомест на штета.

Како што рековме, досега може само да се претпостави дали овој развој влијае на барањата за оставка на двата гиганти на ФДА. Меѓутоа, особено бидејќи погоре преведената декларација на ФДА експлицитно наведува дека вакцината со старото име наскоро ќе се користи како засилувачка инјекција, која би била сосема веродостојна.

Понатаму, ФДА се уште стои на одборот во однос на признавањето на терапиите со лекови против „Сарс-Ков-2“. Сегашната правна состојба во САД предвидува дека „присилно“ одобрената експериментална вакцина се пробива веднаш штом се појави ефективна терапија.

Неодамна во САД се појави дебата за тоа дали таквите ефикасни терапевтски пристапи одамна постојат откако некои познати личности, наводно, заразени со „Сарс-Ков-2“, јавно објавија дека прибегнале кон разни лекови на кои главниот тек наидува. за само-лекување и за многу кратко време .

Вклучувајќи го коментаторот на УФЦ и водител на најуспешниот подкаст во светот, Џо Роган. Тој во неодамна објавената видео порака разговараше дека неодамна се заразил со „КОВИД-19“, како што му потврдил тестот.

Веднаш штом симптомите станаа очигледни, тој веднаш зеде низа додатоци и лекови за да се спротивстави на појавата. Роган ја спомена и анти-паразитската фармацевтска индустрија „Ивермектин“. Кој се дистрибуира превентивно како бонбони во Индија и се вели дека е многу ефикасен против разни видови вирусни инфекции. Исто така и против КОВИД-19.

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА