Врвниот медицински научник Џон Јоанидис: Короната е веќе ендемична

Врвниот медицински научник Џон Јоанидис: Короната е веќе ендемична

Најцитираниот медицински научник беше гостин на Универзитетот во Салцбург и даде одличен преглед на развојот на кризата во пандемијата за 30 минути.

Џон П.А. Јоанидис беше првиот кој правилно ја процени смртноста од инфекција со просек од 0,15% врз основа на податоците од крстаречкиот брод Дијамант принцеза.

Написот за тоа се појави во Стенфорд Медиум Статњуз на 17 март 2020 година.

Јоанидис ја потврди оваа проценка со понатамошно објавено дело.

Тој, исто така, објави широко признат труд за ефективноста на заклучувањата, затворањето на училиштата и другите строги мерки со колегите професори од Стенфорд претходно оваа година.

Докажува дека овие строги мерки немаат никаква корист, но предизвикале многу повеќе смртни случаи отколку што биле регистрирани кај или од Ковид.

 

 

Во својата презентација, Јоанидис зборува и за идејата за НулаКовид.

Тој би бил обожавател на тоа, како и на НулаДиабетис, НулаРак, сигнализација и нула за сите други болести.

Единственото прашање е дали може реално да се постигне една од целите и ако е така, по која цена. И со НулаКовид овие масовно ги надминуваат придобивките.

Тој посочува дека ќе има 1 милијарда смртни случаи од пушење во следните 10 години.

Борбата против пушењето може да спречи значително повеќе смртни случаи - вклучително и смртни случаи со Ковид, на крајот на краиштата, пушењето е еден од најопасните фактори на ризик - отколку со сите можни мерки против Корона.

Сепак, ниту тутунот, ниту фармацевтската индустрија не се заинтересирани за ова

 

 

САРС КоВ-2  е веќе ендемичен

Јоанидис веќе истакна за време на учеството на веб-семинарот на Британскиот медицински журнал во март дека САРС-КоВ-2 е или станува ендемичен.

За време на неговото предавање во Салцбург, тој објаснува дека тоа е веќе јасно ендемично, особено со оглед на фактот дека 2,5 до 3 милијарди луѓе веќе биле заразени.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА