Симнете ја нашата Андроид апликација

Питер МекКалоу предупредува - Не можам да кажам ништо од ова на националната телевизија

Врвен доктор: нешто се случува многу погрешно во светот

Врвниот лекар Питер МекКалоу од Универзитетот А & М во Тексас предупреди дека светот треба да се подготви за три до пет години „пресврт“ бидејќи пропаѓа кредибилитетот на медицинскиот комплекс, поттикнувајќи го „стравот“ и „сомнежот“.

„Лично, верувам дека нешто се случува многу погрешно во светот“, рече професорот МекКалоу на подкастот „Џерм Ворфер“. „Не постои такво нешто како лек базиран на докази. Каде не се извлекуваат разумни заклучоци “.

Како пример, лекарот посочи дека медицинската установа веќе не обрнува внимание на одлуките на регулаторните тела во врска со ПЦР-тестовите и експерименталните гРНК вакцини.

Тоа воопшто нема смисла

На пример, беше одлучено дека само болни лица треба да бидат тестирани за Корона. Но, луѓето кои немаат симптоми исто така се тестираат, рече тој. Вакцинациите беа доброволни, но стануваат задолжителни на повеќе места.

Лекарот рече дека луѓето покажуваат невротично однесување и дека се чини дека ова однесување е позаразно од вирусот.

Водени сте од страв и недоверба. Се шири низ целиот свет и доведува до најсмешни одлуки, како што се спроведување на вакцините, создавање поделби и носење заштитни маски за лица за време на возење, џогирање или пливање. „Тоа нема никаква смисла“, рече тој.

 

Тоа е навистина загрижувачко

МекКалоу истакна дека ваквиот начин на размислување заснован на страв ќе резултира во неколкугодишен „немир“, тој проценува околу три до пет години.

„Навистина е загрижувачки“, рече тој. „Во моментов не се носат правилни одлуки, со резултат луѓето да бидат повредени.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА