Во Романија полицијата протестира со народот

Во Романија полицијата протестира со народот

Во Романија, полицијата нема да ги спроведува владините правила за Ковид и тие, полицијата, масовно маршираат со демонстрантите - погледнете го видеото подолу. Доколку ова влезе во историјата, што досега не беше случај, тогаш лагата „Ковид“ наскоро ќе биде уништена и ќе заврши.

Единствениот излез за владите е да ја повикаат војската. Ова може да стане проблематично за многу припадници на вооружените сили, бидејќи во повеќето таканаречени демократии вооружените сили се обврзуваат да не се борат со своите сонародници; Х. против народот на земјата за која беа регрутирани да ја бранат.

Една од таквите земји, која се откажа од сите принципи на демократска и граѓанска слобода, е Австралија, каде армијата насилно ги става во карантин луѓето изложени или осомничени дека се изложени на Ковид (како Австралијците кои се враќаат од странство); и таму каде што главниот лекар ги предупредува невакцинираните „Животот ќе им биде мизерен“.

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА