Водечкиот израелски имунолог со отворено писмо го критикува одговорот на пандемијата! Која е вашата вистинска агенда?

Водечкиот израелски имунолог со отворено писмо го критикува одговорот на пандемијата! Која е вашата вистинска агенда?

Водечки израелски имунолог се обрати до Министерството за здравство на земјата во отворена порака:

Време е да се каже она што се поголем број експерти веќе го знаат - целосното искоренување на патогенот САРС-КоВ-2 преку масовна вакцинација не успеа во Израел. „Бидејќи се планираат една по друга засилена вакцинација, како инаку треба да се одвиваат работите со постојано менување на патогенот?“

Така е логиката на Ехуд Кимрон, раководител на Катедрата за микробиологија на Универзитетот во Тел Авив.

TrialSite го преведе оригиналниот медиумски извештај на хебрејски, кој исто така нагласи дека професорот Кимрон веќе изјавил во август 2020 година дека „историјата ќе суди за хистеријата“.
Вистината треба да ве ослободи ... за ограничувања на штетите во итен случај.

Врвниот имунолог објаснува дека иако вистината може да се сокрие од јавноста некое време, тој имплицира дека поплавата од реални податоци е незапирлива и дека на крајот знаењето засновано на пукнатините во браната за сузбивање информации ќе направи значителна штета може да предизвика и да го претвори општеството наопаку ако раководството не е подготвено со планирање за вонредни ситуации.

Тој вели ... како и ТСН

Веќе неколку години, проф. Кимрон изјави дека респираторниот вирус кој брзо мутира не може да се искорени со вакцина, без разлика колку секси звучи „гРНК“... TrialSite, исто така, постојано известува дека коронавирусот не може едноставно да биде искоренет преку употреба на нови технологии, а камоли со било што друго.

 

Зошто треба да заборавите на вашето образование и искуство?

Израелскиот имунолог го обвинува Министерството за здравство на источномедитеранската земја дека ја исмева науката каква што ја знаеме и дека фрла години на набљудување и знаење. Што е со природниот имунитет? Што е со нивните сопствени планови за вонредни состојби во случај на вонредна состојба?

 

Змиско масло или ...

Наместо тоа, според овој критички одговор, израелското Министерство за здравство се фокусираше на промовирање лажни надежи и пропаганда позната како добро старомодно змиско масло.

 

Уништување на довербата во медицината и јавното здравство

Израелскиот научник жали што ќе се случи со довербата на јавноста во јавното здравство, науката и медицината ако се открие дека здружението на медицински институции, индустријата, владата и медиумите се заговарале да ја потиснат науката.

 

Клевети од колеги

Што е со критичките колеги кои барем бараа алтернативи? Се сеќавам на „Декларацијата на Барингтон“ во која над 60.000 научници и медицински професионалци бараа алтернативни, поразумни и научно здрави контрамерки на постоечките причини за пандемијата.

Агенти од НИХ на САД до израелскиот министер за здравство се обидоа да го уништат нејзиниот приказ и да ја „урнат“.

Која е вашата вистинска агенда?

Како на пример „алчност за моќ, буџети и контрола“.

Раководител на истражување / истражувач

Ехуд Кимрон, д-р, БСц, клиничка микробиологија и имунологија

Извор: Top Israeli Immunologist—Time for the Israel Ministry of Health to Admit Mass COVID-19 Vaccination a Failure

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА

ПОСТ НА ГОДИНАТА