Симнете ја нашата Андроид апликација

Вистинската причина за смртта на пациентите со Ковид-19

Вистинската причина за смртта на пациентите со Ковид-19

Сопругот на американската радио водителка Кејт Дали бил примен на одделот за интензивна нега со пневмонија

Едвај дишел, но сепак морал да носи маска. Кејт Дали побарала од дежурната медицинска сестра да ја отстрани маската за лице и таа веднаш повикала обезбедување.

Човекот бил тестиран „позитивен“ на Корона и се третирал како да има бубонска чума. Вработените во болницата носеле заштитни костуми кога биле наоколу. Тие рекле дека се заразил со пневмонија од корона.

Кетј Дали прашала која е разликата помеѓу пневмонија и пневмонија од коронавирусот. Не можеале да го кажат тоа. „Ако имате пневмонија, ви се дава кислород и ве праќаат дома. Ако имате пневмонија и сте „тестирани“ позитивни, добивате кислород и завршувате на одделот за интензивна нега седум до десет дена “.

 

Луѓето не умираат поради „Ковид“, туку поради протоколот

И било кажано дека нејзиниот сопруг ќе биде ставен на машина за дишење. Таа се спротивставила на тоа. Лекарите и рекле дека ако не биде ставен на апарат за дишење, ќе има оштетување на мозокот. Кејт Дали инсистирала да му се даде на нејзиниот сопруг високи дози на витамин Ц интравенски. Ние не го правиме тоа, тоа не е дел од протоколот, рекле лекарите.

„Луѓето не умираат од Ковид, туку од прописите“, нагласи таа. Според Кејт Дали, 75 до 80 проценти од луѓето кои се поврзани со апарат за дишење умираат. „Многу е страшно.

По многу притисоци, на нејзиниот сопруг му биле дадени високи дози на витамин Ц. Исто така, му бил даден витамин Д. По 35 часа, тој повторно можел да се смее, да зборува и да јаде. Три дена подоцна бил пуштен од одделот за интензивна нега, а пет дена по приемот бил пуштен од болница.

„Тие не сакаат да ви дадат работи што можат да ви помогнат за да ви дадат вакцина. Тоа не е во ред“.

Види исто: Романски плумолог: Протоколот за Ковид-19 е тоа што ги убива пациентите

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА