Симнете ја нашата Андроид апликација

Џулијано Ди Бернардо објави книга за „Големото ресетирање“

Џулијано Ди Бернардо објави книга за „Големото ресетирање“

Книгата на високи масони и големи мајстори на новиот ред на Илуминатите, Џулијано Ди Бернардо, беше објавена во јули 2020 година.

Содржината, идеите и концептите ќе бидат „неверојатно слични“ со оние на Клаус Шваб (СЕФ). Бидејќи делата се појавија во исто време, никој не може да копира од другиот - така, се чини дозволено прашањето дали истиот супериорен извор стои зад нив.

Италијанецот Џлијано Ди Бернардо е основач на „Accademia degli Illuminati“ („Орден на Илуминатите“) или Орден за достоинство со седиште во Виена.

Тој претседава со овој ред како Голем мајстор. Претходно тој беше Голем мајстор на неколку масонски ложи како што е Големиот ориент на Италија и Редовната голема ложа на Италија .

Во 1996 година, како Голем мајстор на Редовната голема ложа на Италија, Ди Бернардо ја објави книгата „Реконструкцијата на храмот. Масонскиот проект за нова утопија “.

Во него тој се залагаше за создавање на „обединета раса“, крај на сите религии и унифицирана религиозност, култура и филозофија.

 

Книгата Масони / Илуминати опишува што планираат елитите

Во јуни 2020 година - во принцип истовремено со делото на Клаус Шваб за „Големото ресетирање“, беше објавен насловот „Иднината на хомо сапиенс“. Во основа, истите тези се наведени во неа, што исто така се чини дека го придвижува Клаус Шваб. Презедовме некои од цитатите со цел да ви дадеме сеопфатен увид во мислите на овие мегаломански елити.

 

„Демократијата не може да биде форма на влада што одлучува како ќе биде новиот Човек во иднина“ (стр. 103).

Светски владетел и мала елита би требало да владеат со светот

„Авторот верува во етика и во неговата способност да ги обедини луѓето околу идниот проект, но тој проект, за да го изрази општото добро, мора да биде мандат.

Ако не може да се спроведе од демократска држава, мора да побарате на друго место. Верувам дека постои само една можност претставена од еден единствен човек кого го нарекувам „Оној“ кој е, поддржан од мала елита, ќе владее со светот.

Оној за кој зборуваме не е тиранинот што го запознавме во историјата на човештвото во неговите различни манифестации, од тиранинот на Сиракуза до Хитлер. Тој е човек со голема харизма, извонредни интелектуални дарови и длабока мудрост “(стр. 103f).

 

 

Пандемиите стануваат правило во светот

„Во иднина на човештвото, токму затоа што процесот на глобализација тежнее кон тоталитет, пандемиите повеќе нема да бидат исклучок, туку правило. Значи, вистинскиот проблем нема да биде како да се спречи тоа, туку како да се контролира. Ова го менува дискурсот од научно на политичко ниво “(стр. 122).

 

 

Тотална контрола на Кина над народот како пример

„Пандемијата Ковид-19 беше создадена во Кина и потоа се прошири на целата планета. За разлика од другите земји, Кина брзо ги стави под контрола и ја истреби и покрај населението од 1,4 милијарди луѓе.

Како се случи сето тоа? Одговорот мора да се бара во конвергенција на два фактори: диктаторска влада и верување во конфучијанизам.

Прво, преку вршење на социјална контрола. Второ, со промовирање на консензус. Само владата на едниот може ефективно и целосно да ги контролира постапките на поединецот во општеството.

Тој располага со моќни технолошки алатки како што се вештачката интелигенција и комуникациската мрежа 5Г.

Ковид-19 беше можност да ни даде знаење на западот како се спроведува социјалната контрола во Кина “(стр. 122f).

 

 

Кинеската диктатура е „единствениот валиден одговор“ на пандемиите

„На ниту еден Кинез не му паднало на памет да се побуни во името на своите субјективни и социјални права. Сумирајќи, Кина им покажува на луѓето на планетата дека знае како да ги контролира и искорени сегашните и идните пандемии.

Кинескиот модел, и покрај полемиките што ги отвори околу граѓанските права, почнува да ги крши и продира во умовите на некои праведници и на Запад.

Алтернативата на општествениот поредок е нарушување, кое може да има форма на револт или револуција. Стравот од нарушување се шири во демократските земји кои се борат против Ковид-19 и ги изнесуваат контрадикторностите на демократијата.

Човек се плаши од пандемија, но не е подготвен да прифати социјална контрола како што постои во Кина, што е единствената навистина валидна реакција “(стр. 123f).

 

 

Синтетичка исхрана, 5Г, вештачка интелигенција

Исхраната на луѓето треба да биде стандардизирана и синтетички произведена на глобално ниво. Ова, исто така, потсетува на соништата што во моментов ги комуницираат милијардерите, елити како Гејтс.

„Тоа е триумф на митот за вечно враќање. Науката, технологијата, медицината, вештачката интелигенција и 5Г комуникацијата се фактори кои, земени заедно, го прават напредокот кон глобализацијата незапирлив “(стр. 139).

 

 

Владетелот на светот станува бог преку изобилство на моќ

„Со глобализираната планета управува еден единствен човек и совет на мудри луѓе. Едниот и Советот на мудри луѓе ќе имаат апсолутна моќ.

Како резултат, нема да им требаат никакви други овластувања за да управуваат со светот. Апсолутната моќ на едниот ќе го направи бог.

Моќите што му се припишувале на божеството во минатото сега се негови. Со една фундаментална разлика. Богот на религиите (главно монотеистички) беше моќно, но измислено суштество.

Тој со своите атрибути не интервенираше во историјата на човештвото. Бог-едниот (асоциација на светскиот владар), од друга страна, е конкретно суштество кое работи во историјата и ја одредува судбината на луѓето.

Не сите луѓе ќе бидат богови, само мал круг. Јазот помеѓу боговите-луѓето и луѓето-луѓето ќе биде огромен “(стр. 144).

Ди Бернардо гледа дека првите чекори кон ваквиот светски поредок се реализираат во Кина, каде што претседателот е избран доживотно, социјалната контрола е сеопфатна благодарение на технологијата 5Г а луѓето апсолутно се покоруваат или се казнуваат.

Човек мора да биде скоро благодарен на Ди Бернардо за оваа работа, бидејќи тој подрастично и појасно ги опишува плановите и идеите на Шваб.

На овој начин, сите оние кои сакаат да живеат како слободни луѓе можат да се подготват - и да го организираат својот отпор на сите нивоа.

Долго време престана да биде борба на „десно против левица“ бидејќи се поставува како одвлекување внимание од купените судски и системски медиуми.

Сè е во слободата наспроти тоталната контрола, во врска со индивидуализмот наспроти колективизмот. Она што го сакаат и пропагираат сите овие глобалисти е надвор од имагинацијата на која било пристојна личност, тоа е неприродно и темелно злонамерно.

 

Од друга гледна точка, горенаведеното од Џулиано Ди Бернардо го опишува царството на Антихристот, кое според Светото писмо ќе трае 7 години!

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА