Симнете ја нашата Андроид апликација

Визуелна претстава за ефектот на гРНК вакцината врз клетките -  Во рок од 4 до 7 дена по вакцинацијата

Визуелна претстава за ефектот на гРНК вакцината врз клетките - Во рок од 4 до 7 дена по вакцинацијата

  • Д-р Чарлс Хофе, матичен лекар од Литон, Британска Колумбија, им рече на здравствените власти дека неговите пациенти страдаат од несакани ефекти од гРНК вакцините против КОВИД-19
  • Хофе брзо беше обвинет како лекар против вакцините а локалните здравствени власти се заканија дека ќе го пријават до органот за лиценцирање.
  • Шилестиот протеин во вакцината може да доведе до формирање на бројни мали згрутчувања на крвта, бидејќи се депонира во клеточниот ѕид на васкуларниот ендотел; овие клетки всушност треба да бидат мазни за крвта за да течат непречено, но шилестиот протеин предизвикува „шилести делови да се испакнат“.
  • Хофе го прави Д-димер тестот врз своите пациенти за да го утврди можното присуство на згрутчување на крвта во рок од четири до седум дена од вакцинацијата против КОВИД-19; 62% покажуваат знаци на згрутчување.
  • Долгорочните перспективи се многу мрачни,вели Хофе, бидејќи со секоја понатамошна вакцинација штетата ќе се зголемува бидејќи капиларите дополнително се оштетуваат.

Д-р Чарлс Хофе, семеен лекар од Литон, Британска Колумбија, му напиша на Др. Бони Хенри, провинциски службеник за здравство за Британска Колумбија, и изрази сериозна загриженост за вакцините против КОВИД-19.

Еден од неговите пациенти починал откако бил вакциниран, а шест други имале негативни ефекти. Иако немаше случаи на КОВИД-19 во неговиот мал град, Хофе рече дека вакцината предизвикува сериозна штета и верува дека „оваа вакцина е јасно поопасна од КОВИД-19“.

Хофе брзо беше обвинет дека е „противник на вакцините“ и локалните здравствени службеници се заканија дека ќе го пријават до органот за лиценцирање, Колеџот за лекари и хирурзи на Британска Колумбија. Државните здравствени власти, исто така, му рекоа дека не смее да зборува негативно за вакцината против КОВИД-19,  но прашањата што Хофе ги набљудува го принудува да не молчи.

 

Згрутчување на крвта „неизбежно“ со гРНК вакцините

Хофе го создаде видеото погоре за да објасни како гРНК вакцините за КОВИД-19 можат да влијаат на телото на клеточно ниво. Секоја доза од вакцината Модерна против КОВИД-19 содржи 40 трилиони гРНК или гласнички РНК молекули.

Секој гРНК „пакет“ е дизајниран да го земаат вашите клетки, но само 25% ќе останат во вашата рака на местото на инјектирање. Останатите 75%, се надевам, ќе бидат фатени од вашиот лимфен систем и ќе поминат во крвотокот. Клетките во кои се зема гРНК се наоѓаат во близина на вашите крвни садови - капиларната мрежа, најмалите крвни садови во вашето тело.

Кога гРНК се апсорбира во васкуларниот ендотел - внатрешната обвивка на капиларите - „пакетите“ се отвораат и гените се ослободуваат. Секој ген може да произведе многу протеини од КОВИД-19, и вашето тело работи на тоа да ги произведе овие протеини, кои бројат трилиони.

Вашето тело го препознава шилестиот протеин како туѓ и започнува со производство на антитела за да ве заштити од КОВИД-19. Но, има проблем. Во коронавирусот шилестиот протеин станува дел од капсулата на вирусот, вели Хофе, но кога ќе ја добиете вакцината, „тоа не е во вирусот, тоа е во вашите клетки“. Шилестиот протеин, пак, може да доведе до формирање на згрутчување на крвта:

„Тоа значи дека клетките што ги обложуваат крвните садови, кои требаше да бидат мазни за крвта да тече непречено, сега ги испакнуваат овие мали бодликави парчиња.

Значи, апсолутно е неизбежно да се формира згрутчување на крвта бидејќи вашите тромбоцити циркулираат во вашите садови, а работата на тромбоцитите е да пронајдат оштетен сад и да го блокираат тоа оштетување кога ќе почне да крвари. Значи, кога тромбоцитите доаѓаат низ капиларот и одеднаш ги погодуваат сите овие шила што излегуваат во внатрешниот сад ... тогаш се формира згрутчување на крвта и го блокираат садот. Така функционираат тромбоцитите “.

 

62% од неодамна вакцинираните пациенти имаат знаци на згрутчување

Хофе разговараше со др. Сухарит Бакди, професор во пензија, микробиолог и специјалист за заразни болести и имунологија, кој го основаше здружението „Доктори за КОВИД етика“ со неколку други лекари и научници. Бакди исто така предупреди дека протеинот САРС-КоВ-2 се врзува за рецепторот ACE2 на тромбоцитите.

Последователното активирање на тромбоцитите може да доведе до дисеминирана интраваскуларна коагулација  т.е. абнормална прекумерна стимулација на системот за коагулација, што може да доведе до абнормално и опасно по живот згрутчување на крвта, како и тромбоцитопенија (намален број на тромбоцити во крвта) и крварење.

Додека некои згрутчувања на крвта за кои можеби сте слушнале во врска со вакцините против КОВИД-19 се меѓу големите згрутчувања на крвта што се гледаат на МРИ и КТ скенови, Хофе објаснува дека згрутчувањето на крвта на кое се повикува е микроскопско и расфрлано низ целата капиларна мрежа, така што тие не можат да се видат при секое скенирање.

Единствениот начин да откриете дали е присутен овој предвидлив механизам за згрутчување на крвта е преку тест наречен Д-димер.

Д-димерот е фрагмент од протеин што телото го прави кога се распаѓа згрутчувањето на крвта. Обично не може да се открие или во многу мали количини, но неговото ниво може значително да се зголеми додека телото се формира и раствора згрутчување на крвта.

Бакди: „Сега некои германски лекари ги измерија Д-димерите во крвта на пациентите пред вакцинацијата и неколку дена по вакцинацијата, а во однос на симптомите тие штотуку откриле дека формирањето на згрутчување е многу честа појава кај сите вакцини.

Хофе го спроведе Д-димер тестот врз неговите пациенти во рок од четири до седум дена по добивањето на вакцинација против КОВИД-19 и откри дека 62% покажале знаци на формирање на згрутчување. Тој сеуште се обидува да собере повеќе информации, но вели:

„Тоа значи дека овие згрутчување на крвта не се невообичаени. Повеќето луѓе добиваат згрутчување на крвта и дури и не знаат дека ги имаат. Загрижувачки е што постојат делови од телото како срцето, мозокот, 'рбетниот мозок и белите дробови кои не можат да се обноват. Ако овие ткива се оштетени од запушените садови, тие се трајно оштетени “.

 

Најлошото допрва доаѓа

Како што објасни Бакди, толку многу згрутчување на крвта може да се развие во целиот васкуларен систем по вакцинацијата, така што системот за коагулација е исцрпен и настанува крварење.

Хофе сега има пациенти кои остануваат без здив многу полесно отколку порано, бидејќи „илјадници мали капилари во белите дробови се затнати“. Ова е само првиот проблем бидејќи може да доведе до посериозна, трајна штета. Хофе забележа:

„Страшното не е само во тоа што овие луѓе немаат здив и повеќе не можат да го прават она што го правеа. Ако значителен број крвни садови до белите дробови се блокирани, срцето сега треба да пумпа против многу поголем отпор за да ја премести крвта низ белите дробови “.

Крајниот резултат може да биде пулмонална артериска хипертензија, што е висок крвен притисок во белите дробови, бидејќи крвта повеќе не може да помине поради многуте блокирани садови.

„Оние што страдаат обично умираат во рок од три години од десно-страшна срцева слабост“, вели Хофе. „Значи, главната грижа за овој механизам за повреда е дека овие инјекции ќе предизвикаат трајна штета и најлошото допрва доаѓа.

Тој посочи дека некои ткива, како што се црниот дроб и бубрезите, можат да се обноват, но други, како што е срцето, не можат. Младите мажи вакцинирани со гРНК вакцината против КОВИД-19 веќе се покажаа дека имаат зголемен ризик од миокардитис, т.е. пронајдено воспаление на срцевиот мускул. „Имате трајно оштетени срца“, рече Хофе, додавајќи:

Не е важно колку е мала штетата, повеќе нема да можете да го правите она што го правевте затоа што срцевиот мускул не може да се регенерира. Долгорочната перспектива е многу мрачна, и со секоја дополнителна инјекција, штетата се зголемува. Штетата е кумулативна бидејќи капиларите постепено се оштетуваат повеќе.

Поради ризикот од формирање на згрутчување на крвта во садовите, Бакди отиде дотаму што рече дека давањето на вакцината против  КОВИД-19 на деца е кривично дело: „Не давајте им ја на децата затоа што тие немаат апсолутно никаков начин да се бранат; ако го вакцинирате вашето дете, извршувате кривично дело.

 

Шилестиот протеин ги оштетува човечките клетки

Се чини дека главниот виновник за штетата од вакцините против КОВИД-19 е шилестиот протеин. Научниците од Универзитетот во Калифорнија во Сан Диего создадоа псевдовирус; Х. клетка која е опкружена со шилести протеини, но не содржи вирус.

Користејќи животински модел, истражувачите администрираа псевдовирус во белите дробови и открија дека вирусот не е неопходен за да предизвика оштетување. Наместо тоа, шилестиот протеинот беше доволен за да предизвика воспаление и оштетување на васкуларните ендотелијални клетки и да ја инхибира митохондријалната функција.

Д -р Роберт Мелоун, пронаоѓач на технологијата за платформа за вакцина гРНК и ДНК, исто така зборуваше за опасностите од протеинот што се користи во вакцините против КОВИД-19.

Во родната форма во САРС-КоВ-2, шилестиот протеин е одговорен за патологии на вирусна инфекција, а во својата дива форма е познато дека ја отвора крвно-мозочната бариера, предизвикува оштетување на клетките (цитотоксичност) и така натаму.

„Манипулирање со биологијата на клетките што ја обложуваат внатрешноста на крвните садови - васкуларните ендотелни клетки, делумно преку неговата интеракција со АЦЕ2, која ја контролира контракцијата на крвните садови, крвниот притисок и други работи. Бакди, исто така, го опиша ова како „катастрофална ситуација“ што го отвора патот за згрутчување на крвта:

Ова е катастрофална ситуација бидејќи самиот шилест протеин сега седи на површината на клетките свртени кон крвотокот. Познато е дека во моментот кога овие шилести протеини ќе дојдат во контакт со тромбоцитите, тие ги активираат и тоа го става во движење целиот систем на коагулација.

Втората работа што теоретски треба да се случи е отпадните производи од овој протеин што се произведуваат во клетката да се стават на „вратата“ на клетката ... и да се претстават на имунолошкиот систем.

Имунолошкиот систем, особено лимфоцитите, ги препознаваат и ги напаѓаат клетките бидејќи не сакаат тие да произведуваат вируси или вирусни делови. И деловите на вирусот сега се произведуваат на места каде што деловите на вирусот никогаш не би се добиле , како што се: ѕидот на крвниот сад во вашиот мозок ...

Ако оваа „таписерија“ потоа се уништува, ова е сигнал за системот за коагулација да се активира и да формира згрутчување на крвта. И тоа се случува со сите овие вакцини, бидејќи генот е воведен во ѕидот на крвниот сад.

 

На лекарите им е забрането да противречат на наративот

Колку и да е загрижувачка потенцијалната штета на експерименталните гРНК вакцини, цензурата што доаѓа со неа. На пример, Колеџот за лекари и хирурзи во Онтарио (ЦПСО), кој ја регулира практиката на медицинска пракса во Онтарио, издаде изјава со која им забранува на лекарите да даваат коментари или да даваат совети што се косат со официјалната приказна - во основа се што е „насочено против вакцини, маскирање на уста и нос и затворање “.

Изјавата беше објавена, според ЦПСО, бидејќи лекарите користеа индивидуални случаи за да шират бесрамни дезинформации на социјалните медиуми, поткопувајќи ги „мерките за јавно здравје дизајнирани да не заштитат сите нас“.

Но, ако докторот не може слободно да зборува, независниот однос помеѓу лекарот и пациентот повеќе не постои, а со тоа и способноста на лекарот да дејствува во најдобар интерес на пациентот.

Хофе сигурно го имаше ова искуство, но тој сеуште се залага за своите пациенти и се обидува да ја пренесе веста дека според него, програмата за вакцинација против КОВИД-19 треба да се прекине додека не се разјаснат причините за многуте повреди и смртни случаи.

Трагичното прашање е колку други со слични грижи се заплашени да молчат.

Mercola.com

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА