Симнете ја нашата Андроид апликација

Видео на медицинска сестра која се сомнева во вакцинацијата

Видео на медицинска сестра која се сомнева во вакцинацијата

Медицинска сестра од Калифорнија праша на состанокот на советот зошто се потребни вакцини кога не се ефективни. Снимката од средбата се прошири на социјалните мрежи

„Зошто треба да ги заштитите заштитените од незаштитените со тоа што ќе ги принудите незаштитените да користат заштита што не ги штити заштитените?“, Праша медицинската сестра на Одборот на доверителите на округот Сан Диего.

Во изминатите неколку месеци, неколку медицински сестри, родители и загрижени граѓани изразија загриженост за барањата за вакцинација.

Пред еден месец, американскиот претседател Џо Бајден ја направи вакцинацијата против корона задолжителна за федералните и здравствените работници. Според новата регулатива, службениците и здравствените работници повеќе не можат да се одлучат за редовни тестови за корона, наместо за вакцинација.

Американскиот одбранбен персонал веќе беше должен да се вакцинира против коронавирусот. Некои локални власти, исто така, воведоа задолжителна вакцинација за наставниците. Покрај тоа, неколку компании ја направија вакцинацијата задолжителна за своите вработени.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА