Симнете ја нашата Андроид апликација

Велика Британија - Нема задолжителни тестови, нема задолжителни вакцини

Велика Британија - Нема задолжителни тестови, нема задолжителни вакцини

Во мај 2021 година, 12-километри со десетици илјади луѓе завршија на парламентот на плоштадот во знак на протест против тековните затворања и поминувањата за вакцинација како услов за пристап до јавните објекти

На 19 јули, британската влада го укина КОВИД-19 затворот што беше во сила повеќе од една година, отстранувајќи ги условите за маскирање, работа од дома и ограничувања за бројот на луѓе што можат да се соберат, дозволувајќи им на рестораните и другите јавни места да бидат целосно отворени без ограничувања и социјална дистанца.

Само пет дена откако беа укинати ограничувањата за затворањата, илјадници луѓе тргнаа на плоштадот Трафалгар на 24-ти јули за да го сигнализираат своето противење на можните затворања во иднина.

Во говор се велеше „Јавноста бара жива дебата“ и „Науката не е наука без дискусија“, а демонстрантите држеа знаци со натписи „Без задолжително тестирање, без задолжителна вакцинација“, „Ние сме лавови во светот на овците“ и „Ако го толерирате ова, вашите деца ќе бидат следните“

Кон крајот на демонстрациите на 24 јули, огромната толпа на плоштадот Трафалгар пееше

 

„Никогаш нема да одиш сам“ едногласно.

Кога шетате низ бура
Држете ја главата високо
И не плашете се од темнината.
На крајот на бурата има златно небо
...

Оди низ ветрот,
Оди низ дождот,
Иако вашите соништа ќе бидат исфрлени и разнесени.
Оди напред, оди понатаму
Со надеж во твоето срце
И никогаш нема да одиш сам,
Никогаш нема да одиш сам.

 

Обединетото Кралство, со 57 милиони жители, е меѓу првите 20 земји со највисока стапка на вакцинација против Ковид, надминувајќи 57 проценти кај возрасните.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА