Симнете ја нашата Андроид апликација

Велика Британија започнува флуоризација на водата од чешма на национално ниво

Велика Британија започнува флуоризација на водата од чешма на национално ниво

Според извештајот на Гардијан, се очекува владата на Велика Британија да започне со додавање флуор во водата за пиење низ целата земја

Фокусот на извештајот е заедничката изјава на главните медицински службеници (ЦМО) од Англија, Шкотска, Велс и Северна Ирска, објавена во четвртокот, со препорака флуорид да се додаде во снабдувањето со вода за сите луѓе.

Извештајот веќе беше пофален во твитот на британскиот секретар за здравство Саџид Џавид:

 

 

 

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА