Ванден Боше - Кампањата за масовна вакцинација против КОВИД-19 мора да заврши

 

mercola.com

 • Во отворено писмо, др. Герт Ванден Боше, експерт за вакцини и поранешен глобален шеф на програми за вакцини, кој работеше за Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, меѓу другите, објави крај на масовната кампања за вакцинација против КОВИД-19
 • Тој се обрати до Светската здравствена организација и другите меѓународни здравствени организации за да предупреди за потенцијално штетните последици од друга вирусна имунодефициенција предизвикана од актуелната кампања за вакцинација против КОВИД-19, нарекувајќи ја „голема итна здравствена заштита од меѓународен интерес“.
 • Распространетата кампања за вакцинација против КОВИД-19 може да претвори релативно безопасен вирус во „биолошко оружје за масовно уништување“, рече Боше, кој наместо тоа повикува на развој на вакцини базирани на природни клетки убијци (НК).
 • Истражувачката новинарка Розмари Фреј верува дека Боше има „не сосема тајна агенда“, која е да го унапреди развојот на овој друг вид вакцина и го опишува неговото отворено писмо како „продолжение на општата измама со КОВИД“.

 

Оваа статија претходно беше објавена на 27 март 2021 година и беше ажурирана со нови информации.

Д-р Герт Ванден Боше, ekspert за вакцини и поранешен лидер на глобалната програма за вакцини, кој работеше за Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс, меѓу другите, повика да се стави крај на масовната кампања за вакцинација против KОВИД-19. Во видеото долу, тој зборува за  за една од неговите основни грижи во врска со вакцините против КОВИД-19, што е бегство од имунитет.

Боше опишува општ принцип во биологијата, науката за вакцинација и микробиологијата: ако вршите притисок врз живите организми како бактерии или вируси, на пример со антибиотици, антитела или хемотерапевтски агенси, но не ги убиете целосно, можете ненамерно да ја поттикнете нивната мутација во повеќе вирулентни соеви. Оние кои бегаат од имунолошкиот систем на крајот преживуваат и избираат мутации за да го обезбедат нивниот продолжен опстанок.

„Ќе биде многу тешко време ... и многу од овие микроорганизми ќе умрат“, вели Боше. „Но, ако навистина не можете да ги убиете сите, ако не можете целосно да ја спречите инфекцијата и ако сеуште има некои микроорганизми кои можат да се размножат и покрај овој огромен притисок, тие ќе почнат да избираат мутации што ќе им овозможат да преживеат“.

Според Боше КОВИД-19 има висока способност да мутира, но ако вирусот не е под притисок, не мора да се види потреба да се изберат мутации, на пример, да стане поинфективен,.

Но, ако го притиснете, како што се прави за време на кампањата за масовна вакцинација - или како што Боше го нарекува, „еден голем експеримент“ - тоа може да се промени.

„Тоа само по себе не би било катастрофа ... затоа што ... Вирусите можат да се размножуваат само во живите клетки“, продолжува Бошче. САРС-КоВ-2, вирусот што предизвикува КОВИД-19, е обвиткана клетка и затоа не може да преживее долго во околината. Меѓутоа, за време на пандемија, кога вирусот е практично насекаде, не е тешко да се најде жив домаќин за репродукција.

Некои од стравовите на Боше се оправдани, но има и друга страна на приказната, како што забележува Розмари Фреј, магистер по молекуларна биологија од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Калгари и работи како независен истражувачки новинар во Канада. Фреј мисли дека Боше следи „не толку скриена агенда“, имено за да го промовира развојот и широката употреба на друга вакцина.

Од моето искуство како поранешен долгогодишен медицински писател и новинар - особено за време на четиримесечен престој во медиумскиот гигант Флејшман Хилард во 1994 година (да, јас работев за темната страна) - ова ги има сите белези на кампањата на фармацевтската компанија Астротурф, вели Фреј.

Тоа е уште еден чекор во децениското уништување на фактот дека нашите софистицирани и високо ефективни имунолошки системи функционираат добро и немаат потреба од поддршка од биомедицинската / фармацевтската индустрија.

 

Боше: „Тоа е исто како и со отпорноста на антибиотици“.

Боше ги објаснува опасностите од масовна вакцинација против КОВИД-19 и како пример ја наведува отпорноста на антибиотици. Антибиотиците се повеќе ја губат својата ефикасност против вообичаените бактерии кои сфатиле како да избегаат од лековите. Во случај на КОВИД-19, вирусот може да развива начини за заобиколување на „домашните антивирусни антибиотици“ или антитела.

Во случај на бактериска болест, клучно е не само да се избере вистинскиот тип на антибиотик (врз основа на резултатите од антибиограмот), туку и да продолжите да го земате антибиотикот доволно долго (според рецептот).

Доколку овие барања не се исполнети, постои ризик микробите да можат да преживеат и со тоа да ја влошат болеста

Сличен механизам важи и за вируси, особено за оние што можат лесно и брзо да мутираат (како што се коронавирусите). Кога притисокот на имунолошкиот систем на домаќинот се заканува со репликација и пренос на вирусот, вирусот добива друг плик, така што веќе не може лесно да се препознае од имунолошкиот систем на домаќинот и затоа повеќе не може да се бори. Вирусот сега може да избега од имунитетот (т.н. „имунолошко бегство“).

Сепак, Фреј е спротивен на гледиштето на Боше дека вирусната отпорност создава неконтролиран мутиран вирус:

Постои можност за отпорност на вируси ... но тоа не е главната закана од која Ванден Боше се обидува да не исплаши тврдејќи дека сегашните кампањи за масовна вакцинација најверојатно ќе предизвикаат мутација на вирусот толку сериозно и толку брзо што сите сегашни обиди наскоро ќе бидат елиминирани за да се спречи  ширењето. На пример, да потсетиме дека годишната масовна вакцинација против грип не предизвика грипот да излезе од контрола и да го десеткува светското население.

 

Масовната вакцинација „создава неконтролирано чудовиште

Боше верува дека научниците, вакцинолозите и клиничарите се заслепени од позитивните краткорочни ефекти на вакцините против Ковид-19 врз поединци, занемарувајќи ги „катастрофалните последици за глобалното здравје“.

Во нормални околности, повремената вирусна „појава на мутант“ не е премногу загрижувачки, бидејќи е малку веројатно дека брзо ќе се најде пристап до домаќинот во кој ќе се репродуцира.

Меѓутоа, во случај на пандемија, мутиран, изменет вирус е сосема лесно да најде нови домаќини, кои би можеле да вклучуваат луѓе со асимптоматски КОВИД-19 или луѓе кои ја примиле само првата од двете дози на вакцина против КОВИД-19, така што тие имаат субоптимален имунолошки одговор. Според Боше:

Комбинацијата на вирусна инфекција во позадина на неоптимална зрелост и концентрација му овозможува на вирусот да избере мутации што му овозможуваат да избега од имунолошкиот притисок.
Изборот на овие мутации по можност се прави во шилестиот протеинот, бидејќи ова е вирусниот протеин кој е одговорен за вирусна инфективност. Бидејќи избраните мутации го прават вирусот поинфективен, сега е многу полесно вирусот да предизвика сериозни болести кај заразените луѓе.

Тој верува дека луѓето кои имале асимптоматска инфекција со КОВИД-19 може да доживеат краткорочни зголемувања на специфични шилести-антитела потиснувајќи го вродениот имунолошки одговор, што може да биде катастрофално, дури и за децата:

Ова значи дека со зголемување на стапката на инфекција кај населението, бројот на луѓе кои се инфицираат додека доживуваат кратко зголемување на специфични шилести-антитела кои постојано се зголемуваат.

Како резултат на тоа, бројот на луѓе кои се инфицираат се зголемува, додека нивниот вроден имунитет привремено се намалува.
Како резултат на тоа, се поголем број луѓе стануваат се поподложни на тешки болести, наместо да покажуваат само благи симптоми (т.е. ограничени на горниот респираторен тракт) или воопшто да немаат симптоми.

За време на пандемија, особено младите луѓе ќе бидат погодени од овој развој, бидејќи нивната природна одбрана се уште не е во голема мера потисната од голем број „стекнати“, антиген-специфични одбрани.

Можеше да настане совршена бура бидејќи затворањата воспоставени од почетокот на пандемијата резултираа во тоа луѓето да не бидат редовно изложени на широк спектар на патогени, што е неопходно за да се одржи вродениот имунолошки систем во врвна форма.

Фреј повторно се противи на проценката на Боше, меѓу другото и затоа што не дал директен доказ за неговите изјави. Таа исто така наведува: „Ванден Боше ја минимизира ефикасноста на антителата што нашето тело природно ги произведува како дел од вториот („ адаптивен “) дел на имунолошкиот систем, кој исто така ни служи многу добро илјадници години.

 

Дали масовната вакцинација на постарите лица ќе ја зголеми смртноста кај младите луѓе?

Во март 2021 година, Боше изјави дека масовната вакцинација на постарите лица против КОВИД-19 драматично ќе ги зголеми стапките на морбидитет и морталитет кај помладата популација, бидејќи вирусот, доколку постарите лица се заштитени, ќе бара помлади луѓе да преживее.

Неговите предвидувања почнаа да се остваруваат кон крајот на април, а во август 2021 година, лекарите од првите редови објавија дека невакцинираните луѓе сериозно се разболеле од КОВИД во 20 -тите и 30 -тите години, додека 90% од луѓето на возраст од 65 години и постари биле вакцинирани.

Размислувањето на Боше беше дека ако вирусот избега од шилестите-специфични антитела, кои се привремено зголемени кај асимптоматски инфицирани лица, вирусот би можел да искористи предност на потиснат вроден имунитет, така што вирусот може брзо да се размножи.

„Изборот на целни мутации во шилестиот протеин е вистинскиот начин да се овозможи вирусот да ја зголеми инфективноста кај кандидатите кои се подложни на болеста поради привремена слабост во нивниот вроден имунолошки систем“, вели Боше.

Друг проблем, според Боше, е што циркулираат варијанти на САРС-КоВ-2 кои не одат добро со вакцината. Тој рече дека луѓето кои биле вакцинирани може да станат асимптоматски носители и да ги протераат поинфективните варијанти во заедницата:

Ние, исто така, се соочуваме со голем проблем со вакцинираните луѓе, бидејќи тие сега се повеќе се соочуваат со заразни варијанти кои имаат тип на шилест протеин, кој се повеќе се разликува од изданието што е вклучено во вакцината.
Колку повеќе варијанти стануваат заразни (т.е. како резултат на тоа што вирусот го блокира пристапот до вакцинираниот дел од популацијата), толку помалку штити вакцината.

Недостатокот на заштита веќе доведува до излачување и пренесување на вирусот кај вакцинираните кои се изложени на овие поинфективни соеви (кои, патем, се повеќе доминираат на теренот). На овој начин, ние ги претвораме примачите на вакцини во асимптоматски носители кои фрлаат заразни варијанти.

Сепак, заразните варијанти споменати од Боше се контроверзни. Фреј истакнува дека „Ванден Боше, исто така, тврди дека постои„ се поголема закана од брзо ширење, многу заразни варијанти “, но како што направив во мојот напис и видео на 3 февруари 2021 година за новите, детални варијанти, нема докази дека се многу заразни или дека ќе бидат во скоро време.

Се разбира, сега знаеме дека Бошч исто така беше во право со варијантите: Делта Варијантата беснее, вакцините против Ковид ослабнуваат и се прават повици за засилувачки вакцинации, бидејќи целосно вакцинираните луѓе не само што завршуваат во болниците, туку и дознаваат дека тие се Вирусот и можат да го пренесат асимптоматски. И, како што предвиде Боше, се чини дека преовладуваат други варијанти ако Делта варијантата изумре.

 

Совршено невреме за КОВИД да го издржи човечкиот имунолошки систем

Боше претпоставува дека се потребни само уште неколку насочени мутации за вирусот целосно да се спротивстави на антиген-специфични антитела против КОВИД-19, без оглед дали се произведени со вакцинација или природна инфекција. Резултатот може да биде дека оваа популација станува особено ранлива поради нивните веќе неупотребливи антиген-специфични антитела во комбинација со потиснат вроден имунолошки одговор. Боше вели:

... [Ние] го измамивме вирусот толку високо кај помладата популација што „Ковид-19“ може да се претвори во високо заразен вирус со малку напор што целосно ја игнорира вродената рака на нашиот имунолошки систем и адаптивната / стекната рака.

Напорите за вирусот сега се уште повеќе занемарливи, бидејќи многу вакцинирани сега се изложени на многу заразни вирусни варијанти, иако добиле само една вакцинација. Значи, вие сте опремени со антиген-специфични-антитела кои се уште не постигнале оптимална функционалност.

Непотребно е да се каже, ова само ќе го зголеми бегството на имунолошкиот систем. Во суштина, наскоро ќе се соочиме со суперинфективен вирус кој целосно му пркоси на нашиот највреден одбранбен механизам: човечкиот имунолошки систем.

Во суштина, Боше забележува дека распространетата кампања за вакцинација против КОВИД-19 ќе го претвори релативно безопасниот вирус во „био-оружје за масовно уништување“, и дека комбинацијата на строги мерки за превенција од инфекција и несоодветни вакцини против КОВИД-19 најверојатно ќе ја направат пандемијата полоша отколку што е.

Иронично, Боше препорачува дека решението за ставање крај на КОВИД-19 пандемијата е да се развијат вакцини базирани на природни клетки убијци (НК-клетки), наместо да се дозволи вирусот да го извршува својот природен тек. Тој тврди дека широката употреба на вакцини базирани на НК-клетки може да му помогне на вродениот имунолошки систем во елиминирање на коронавирусите во рана инфекција. Според Фрај, сепак, ова е црвено знаме во отвореното писмо на Боше. Таа објаснува:

Не е многу логично да се верува дека единственото решение за теоретската можност за имунолошко бегство, да се состои во уште помасовна вакцинација.

... Се согласувам дека треба да престанеме да ги користиме сегашните вакцини. Но, ние исто така мора да го прекинеме производството и употребата на антивируси и антитела, како и сите други делови од индустрискиот Ковид комплекс.

Ковид има екстремно висока стапка на преживување. Значи, зошто да се развие уште едно скапо, инвазивно и експериментално решение за проблем што едвај постои, ако воопшто постои?

Боше препорачува вежбање, здрава исхрана, одмор и добар ментален став, како и држење подалеку од токсични влијанија со цел да се зајакне здравјето на имунолошкиот систем. Но, во меѓувреме, вели тој, „не остана ниту секунда за промена на брзината и замена на сегашните вакцини убијци ...

Тој се обрати до Светската здравствена организација и другите меѓународни здравствени организации за да предупреди за потенцијално штетните последици од друга вирусна имунолошка епидемија предизвикана од актуелната кампања за вакцинација против КОВИД-19, нарекувајќи ја „најголемиот јавен здравствен итен случај“ од меѓународен интерес. , но досега сите молчеа.

Во меѓувреме, Фреј се обидува да објави дека верува дека писмото на Боше е само „продолжение на општата КОВИД измама“:

Заедно со содржината на неговото отворено писмо, невозможно е да се поверува дека тој всушност е инсајдер кој сега се свртува против своите многу моќни другари [вклучително и индустријата за лекови и застапниците за вакцини] ... Поверојатно е дека тој е нивни соучесник.

Сподели ако ти се допаѓа
 •  
 • 425
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  425
  Споделби

ПОСТ НА ГОДИНАТА

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

АГЕНДА 2030

СЛУЧАЈНИ ОБЈАВИ

Канал на Телеграм

Следете не на Телеграм и добивајте ги актуелните објави на нашиот канал! Кликнете овде!

Андроид апликација

Симнете ја нашата Андроид апликација, не и се потребни додатни овластувања за да работи!
При инсталацијата штиклирајте „Непознати извори“ - Unknown sources.
За симнување кликнете некаде на текстот!

122-e1607381836877(1)

Стапи во контакт со нас

Don`t copy text!