Симнете ја нашата Андроид апликација

Вакцинацијата против корона може да предизвика невродегенеративни болести

Вакцинацијата против корона може да предизвика невродегенеративни болести

Вакцинацијата против Ковид-19 може да предизвика невродегенеративни заболувања, предупреди добитникот на Нобеловата награда Лук Монтание во интервју за Франс-Соар. Тој е исто така „револтиран“ што луѓето сакаат да вакцинираат деца.

Ние сме на непозната територија. Ова е лудило. Јас го осудувам тоа најсилно, рече Монтание во интервју за новинарот Ксавиер Азалберт.

Според него, вакцинирањето деца може да има сериозни последици. Како пример го наведе хербицидот глифосат. „Неодамнешните студии за глифосат покажаа дека има епигенетски ефекти“, објасни професорот Монтание. „Ова значи дека луѓето кои внесуваат глифосат во исхраната пренесуваат нешто што ќе влијае на идните генерации. Ќе страдаат вашите деца, вашите внуци, вашите правнуци “.

Нобеловецот рече дека , мРНК може да има катастрофални последици на ист начин. „РНК-гласникот што се користи во вакцините за корона може да има влијание врз идните генерации“.

Монтание е исто така загрижен дека вакцините може да доведат до невродегенеративни заболувања за „пет до 10 години“. Ваквите болести влијаат на нервните клетки во мозокот.

Тој рече дека постојат низи кои „личат на прионите секвенци во коронавирусната РНК“ кои „ги нарушуваат природните протеини во мозокот и можат да ги претворат во приони“. Познати прионти заболувања кај луѓето и животните се Кројцфелд-Јакоб и болест на кравско лудило.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА