Симнете ја нашата Андроид апликација

Вакцинацијата против корона го расипува внатрешниот имунолошки систем

Вакцинацијата против корона го расипува внатрешниот имунолошки систем

Хемичарот и водач на тимот на лабораторијата за репликација на вирусот РНК во „Институтот Френсис Крик“ во Англија, Дејвид Л.В. Бауер, неодамна за време на телевизиско интервју објави дека вакцината против корона Корминати од Фајзер / БиоНТех би требало да го десеткува човечкиот имунолошки систем.

Потоа, тој сугерираше дека може да има компликации без засилувачка вакцинација. Бауер рече:

 

„Клучната порака на нашето откритие е дека откривме дека примателите на вакцината Фајзер кои примиле две дози имаат 5-6 пати пониски нивоа на неутрализирачки антитела. Ова е златниот стандард.

Приватната заштита на вашиот имунолошки систем, така да се каже, што спречува вирусот да влезе во вашите клетки на прво место. Откривме дека луѓето кои имаат две дози примено имаат помалку заштита.

Исто така, откривме дека луѓето кои примиле само една доза од вакцината Фајзер, исто така, најверојатно нема да имаат високо ниво на овие антитела во крвта.

И гледајќи кон иднината, можеби најважната лекција за сите нас е дека колку сте постари, толку е помал процентот. И додека ја направите втората инјекција, вашите проценти, најверојатно, ќе бидат пониски.

Ова ни кажува дека во блиска иднина најверојатно ќе им дадеме приоритет на постарите и поранливите луѓе за засилувачи. Особено ако оваа нова варијанта треба да се прошири “.

 

Во видеото подолу, изјавата на Бауер може да се види од минута 1:25

Ја разменувате вашата природна имунолошка заштита со индуцирани антитела, кои би требало само да го отежнат животот против „Ковид-19“. Ова го покренува итното прашање за тоа како се бранат луѓето вакцинирани против корона од други патогени?

Хемичарот цитиран погоре јасно истакна дека сопствениот телохранител на телото ќе биде значително засегнат и дека клетките на телото затоа ќе понудат доволна површина за напад за вируси. Едноставно кажано, ова значи дека тест групата на Фајзер отсега ќе биде полесно заразена. Со сите други патогени.

Уште повознемирувачка е намерата за ерозија на антитела да се спротивстави со идентични засилувачки вакцини. Ако првите двегози би требало да предизвикаат толку сериозна штета, може да се заклучи дека засилувачките вакцинации ќе ги уништат преостанатите неутрализирачките антитела.

Дискусијата на Дејвид Бауер, исто така, јасно стави до знаење дека „постарите“ и „ранливите“ субјекти во тековната студија на Фајзер сега може да зависат од континуирани фармацевтски интервенции.

И колку почесто добивате засилувач во замена за нова, високо стилизирана „варијанта“, толку сте поподложни на сите други болести.

Па, ако ова не е профитабилен деловен модел.... Вакцинацијата како програма за меко убивање што носи масовен број луѓе во прегратките на големата фарма. Тоа е луд свет!

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА