Симнете ја нашата Андроид апликација

Вакцинацијата е силно отфрлена во САД

Вакцинацијата е силно отфрлена во САД

Откако многу влади воведоа пандемиски заклучувања поради коронавирусот во 2020 година, луѓето ширум светот протестираа во голема мера мирно против невидени социјални ограничувања што ја уништуваат глобалната економија и ги уништуваат животите на луѓето.

На 24 јули 2021 година, Светот и Денот на слободата, стотици илјади луѓе од сите возрасти излегоа на улиците во Австралија, Велика Британија, Франција, Италија, Грција и Германија јавно да протестираат против репресивните здравствени закони.

Од нив беше побарано да ги почитуваат новите закони кои мора да бидат вакцинирани со вакцини против КОВИД-19 со цел да влезат во јавни простори или да им биде дозволено да работат.

Пораките што ги носеа беа различни, но тие се согласија дека сакаат да возвратат против злоупотребите на владата.

Храбрата определба на луѓето ширум светот е јавно да ги бранат граѓанските слободи - слобода на мисла, говор, совест и собир - и човековото право на информирана согласност пред преземање медицински ризици покажува дека слободата на Духот живее во срцата и умовите на луѓето насекаде.

И оние што се собираат на јавните плоштади во градовите и оние што гледаат се инспирирани од оваа посветеност за одбрана на слободата.

До денес немаше големи демонстрации во Соединетите држави, но анкетите покажуваат дека нацијата е длабоко поделена околу барањата за вакцинација против КОВИД-19.

Анкетата на Политико / Харвард спроведена кон крајот на јуни 2021 година покажа дека Американците се поделени во врска со тоа дали на децата им е потребна вакцината против КОВИД-19 за да одат на училиште.

Повеќе од половина Американци кои работат се противат на вакцинацијата против КОВИД-19 како предуслов за работа, додека скоро 70 проценти од Американците одбиваат доказ за вакцинација против КОВИД-19 да влезат во продавница или компанија.

Повеќе од половина родители во Соединетите држави со деца на возраст од три до 11 години веројатно нема да ги вакцинираат своите деца против КОВИД-19.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА