Симнете ја нашата Андроид апликација

Бројот на смртни случаи од вакцини е зголемен за 4.000 проценти оваа година

Бројот на смртни случаи од вакцини е зголемен за 4.000 проценти оваа година

Во САД, само 82 лица починале откако биле вакцинирани минатата година. Сепак, досега оваа година имало 3.317 смртни случаи од вакцинации против коронавирус, според базата на податоци на Ваерс.

 

 

Тоа е зголемување од скоро 4.000 проценти, а ние сме само во вториот квартал од годината.

До денес, помалку од половина од населението во САД е вакцинирано, што значи дека со зголемувањето на бројот, бројот на смртни случаи ќе се зголеми. Ако овој тренд продолжи, веројатно ќе видиме 12.000 до 15.000 смртни случаи од вакцинации пријавени кај Ваерс до крајот на оваа година.

Запомнете, Ваерс забележува само 1 до 10 проценти од реалните смртни случаи или симптоми, што значи дека помеѓу 33,000 и 330,000 Американци можно е да умреле откако зеле вакцини  против коронавирусот

Извор: Las muertes por vacunas han aumentado un 4.000 por cien en lo que va de año en comparación con todo 2020

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА