Симнете ја нашата Андроид апликација

Бионтех предупредува на можни несакани ефекти: Бионтех не може да ја докаже ефикасноста и безбедноста на своите вакцини

Бионтех предупредува на можни несакани ефекти: Бионтех не може да ја докаже ефикасноста и безбедноста на своите вакцини

Сите вакцини против корона досега имаа само условно одобрение во ЕУ. Фармацевтската компанија Бионтех сега и призна на американската Комисија за хартиена вредност на берзата дека ефективноста на нејзината вакцина против корона можеби не е доволна за трајно одобрување:

„Можеби нема да можеме да покажеме доволна ефикасност или безбедност на нашата вакцина КОВИД-19 да се демонстрира со цел да се добие трајно регулаторно одобрение во Соединетите Американски Држави, Обединетото Кралство, Европската Унија или други земји каде што вакцината е одобрена за итна употреба или има одобрение за условен маркетинг“.

Групата укажа и на можни сериозни несакани ефекти. Покрај тоа, не е докажана издржливоста на имунолошката реакција. И, исто така, може да има нови „безбедносни прашања“ во иднина.

Проповедниците на вакцините, идеолозите на заговор, поборниците за задолжителна вакцинација и политичките лобисти на фармацевтската индустрија постојано ја шират својата пропаганда за прекрасната ефикасност и безбедност на вакцините.

И сега самата група Бионтех кротко објавува дека нејзините вакцини можеби никогаш нема да ги исполнат барањата за неограничено одобрување. Не може да се докаже доволен ефект, ризиците се превисоки, а несаканите ефекти премногу сериозни.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА