Симнете ја нашата Андроид апликација

Бившиот-претседател на Ватиканската банка - Пандемијата е алатка за големото обновување.

Бившиот-претседател на Ватиканската банка - Пандемијата е алатка за големото обновување.

Еторе Готи Тедески, претседател на Ватиканската банка од 2009 до 2012 година, во интервју преведено од Фондацијата РАИР САД рече дека Хенри Кисинџер го поставил камен -темелникот за големото обновување (ресетирање -присвоен поим) во форма на „Новиот светски економски поредок“ кон крајот на 1960 -тите и почетокот на 1970 -тите.

„Бидејќи првото обновување  во 1970 -тите доведе до неколку грешки, сега е потребно второ обновување“, објасни Тедески.

„Сегашното обновување познато и како„ Големото обновување “, не е ништо повеќе од корекција на грешките што ги направивме во изминатите 50 години“, рече тој. Пандемијата на корона нуди можност да се влијае врз однесувањето на луѓето.

Тедески рече дека премногу бебиња се родиле во изминатите неколку децении и дека наталитетот „треба да се намали“.

„Кое беше првото влијание на овој процес? Наталитетот опадна. Но каде? Во западниот свет. Во западниот свет - САД и Европа - населението се намалуваше “, рече тој.

Клаус Шваб, архитект на Големото обновување и основач на Светскиот економски форум, беше ученик на Кисинџер.

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА