Симнете ја нашата Андроид апликација

Безжични технологии - Владите се свесни за негативните ефекти

Безжични технологии - Владите се свесни за негативните ефекти

Американскиот истражувач др. Зорач Глејзер е еден од најважните научници кои ги проучувале ефектите на радио технологијата врз здравјето на луѓето

. Со децении, тој архивираше 4.000 студии кои ја испитуваа врската помеѓу здравствените проблеми и изложеноста на радио и микробрановата фреквенција.

Архивите на Глејзер обезбедуваат јасни докази дека САД и другите влади биле свесни за штетните ефекти на мобилните комуникации уште во раните 1980-ти.

Неговите извештаи јасно покажуваат дека и покрај постојаните контра-тврдења од владите и лобиите за мобилни телефони, има повеќе од доволно докази за радиоактивна штетност.

И покрај ова знаење, цели популации ширум светот се изложени на вредности на зрачење кои се често милиони, па дури и милијарди пати поголеми од тогашните.

Колку е неодговорно, дури и нехумано, кога водечките политичари тврдат дека сè уште нема недвосмислени докази дека мобилните комуникации се опасни и дека, изложеноста на зрачењето продолжува да се зголемува?

А, каде се водечките медиуми кои треба да внимаваат на политиката и индустријата ако сакаат да го користат насловот „квалитетни медиуми“?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА