Симнете ја нашата Андроид апликација

Бегство од глобалниот дигитален затвор

Бегство од глобалниот дигитален затвор

Сe додека повеќето луѓе не откријат дека изминатите 18 месеци немаат никаква врска со заштитата на луѓето од вирус, само да се натера глобалната технократска елита да го потисне вирусот што самите го создале за да го уништи постоечкиот социо-економски поредок и да воведе дистописка трансхуманистичка тиранија, тогаш глобалната технократска елита ќе го уништи постоечкиот социо-економски поредок и ќе воведе дистописка, трансхуманистичка тиранија.

 

За правичност, треба да се каже дека глобалната технократска елита даде се од себе за да ни даде многу индиции за да ни помогне да сфатиме за што всушност станува збор.

 

Веќе знаете како, забрана на здрави луѓе да ги напуштат своите домови поради вирус со стапка на смртност од 0,15-0,23%; како што e инсистирање луѓето да носат бескорисни остатоци од ткаенина над дишните патишта без научни докази за да го поткрепат тоа; да се користи тест што не може да ja дијагностицира болестa „Ковид-19“ за да им каже на луѓето кои не се болни дека имаат болест „Ковид-19“; како што е инјектирање на луѓе со целосно експериментален производ (отров) без долгорочни безбедносни податоци за болест од која повеќето луѓе имаат значително помалку од 0,05% шанси да умрат; како и инсистирање дека ни е потребен доказ за нашиот „статус на вакцинација“ со дигитален пасош, иако „вакцините“ не го спречуваат пренесувањето.

 

Никогаш во историјата на човештвото толку луѓе не се навеле да веруваат дека мора да се подложат на мерки и ограничувања што им ја одземаат слободата да живеат како нормални луѓе.

 

Меморандумот во кој се вели дека не можете да ги вратите слободите од тираните откако ќе им ги дадете - нема да се вратат слободите без долги години крв, пот и солзи.

 

Длабока наивност е закотвена кај луѓето во светот, при што постојаната мисла за напредок, напредок, напредок ги направи многумина слепи за реалноста дека злото навистина постои.

 

Од Австралија до САД, од Франција до Нов Зеланд, нова „железна завеса“ се спушта над поранешниот слободен свет. Зад оваа завеса стојат некогаш слободни народи. Сите се изложени во една или друга форма на многу висок степен на контрола од глобалистичките елити кои спроведуваат контролирано уривање на слободниот, нормален живот.

 

Иако не се преправаме дека ги знаеме сите детали за крајната агенда, сега е јасно - заклучувањата, маските, „вакцините“ и пасошите за вакцинација - покажуваат во една насока: создавање глобален дигитален затвор На Што мислиме со тоа?

 

Мисллиме на глобален систем кој се врти околу базата на податоци за секоја личност, вклучувајќи ја и нивната лична, медицинска и финансиска историја, измешана со неверојатен надзор 24/7 и социјален кредит.

 

Мислиме на систем кој дозволува глобалната технократска елита да следи и да одредува што да правите, каде да одите, што да купите, што да кажете.

 

Мислиме на систем што користи технологија за спојување на нашите физички, дигитални и биолошки идентитети

 

Ваквите ужасни, дистописки тврдења имаат тенденција да предизвикаат некои многу чудни реакции. Првиот доаѓа од потсмевачи кои го третираат ова како некое лудо пророштво кое нема основа во реалноста. Вториот е еден вид празен изглед, ментално кревање раменици и вртење на главата или е закопана во песок.

 

Што би ја убедило првата група дека тоа е навистина така? Зарем воведувањето на пасоши за вакцинација во Франција, Италија, Канада и одредени делови на САД не би ги убедило?

 

Дали фактот дека 3-годишниците во Израел, чија веројатност да умрат од „Ковид-19“ е околу 0.0001%, сега треба да обезбедат докази за „вакцинација“ или да направат брис од мозок пред да им биде дозволено да живеат?

 

Што ако илјадници студенти на стадион во Австралија беа вакцинирани со токсичен производ што се уште е на клинички тестиран?

 

Патем, горенаведената „теорија на заговор“ за спојување на нашите физички, дигитални и биолошки идентитети - трансхуманизам - не дојде од нас, туку од претседателот на моќниот Светски економски форум, кој тивко потпиша договор со Обединетите нации во 2019 година и објавува видеа што покажуваат за тоа како ќе живееме во 2030 година, вклучително и видео кое вели дека „нема да поседуваме ништо и ќе бидеме среќни“.

 

Да бидеме реални, кој слушнал во Македонија за Клаус Шваб и Светскиот економски форум? Не, за Клаус Шваб на македонските телевизиски канали нема да слушнете ништо.

 

До втората група: Зошто мислите дека животот во иднината на дигиталниот затвор ќе ви биде поудобен отколку за оние што предупредуваат на тоа сега? (ова важи и за сите лица на телевизиските екрани)

 

Дали навистина сакате да живеете во општество - ако може и така да се нарече - каде што вашата способност за купување и продавање зависи од тоа да добиете „вакцина“ што не ве заштитува од вирус кој не претставува опасност за вас, и е поврзана со десетици илјади смртни случаи и сега милиони несакани ефекти. Не ви беше кажано тоа на екранот, нели? Но, тоа е така.

 

Ние сега не се движиме само кон дистописка тиранија, туку кон луда дистописка тиранија. Што да очекувате ако ја споите Алиса во земјата на чудата, Орвел 1984 година и Храбар нов свет заедно.

 

Нашата цивилизација е во опаѓање и нема човечки решенија за овој проблем. Едноставно кажано, ние се оддалечивме од Бога во изминатите неколку децении и затоа Тој нас не напушти, како што беше ветено во Римјаните 1.

 

Пред нас е тешка одлука. Или ќе ги исповедаме нашите индивидуални и колективни гревови, ќе се покаеме и ќе се молиме  Бог да не избави од рацете на злите сторители во изминатите 18 месеци; или ќе продолжи да не става во нивни раце додека го градат својот грозен дигитален глобален затвор. И тогаш нема да има излез што не вклучува многу крвопролевање и човечко страдање. Сосема лесна одлука, нели?

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА