Симнете ја нашата Андроид апликација

Базата на податоци на ЕУ  - 1,5 милиони повредени (50% СЕРИОЗНО) и 15,472 мртви

Базата на податоци на ЕУ - 1,5 милиони повредени (50% СЕРИОЗНО) и 15,472 мртви

Европската база на податоци за извештаи за несакани дејства на лекови е EudraVigilance, која исто така следи извештаи за повреди и смртни случаи по експерименталните „вакцини“ против КОВИД-19.

Претплатник од Европа неодамна ни испрати е-пошта и нè потсетува дека оваа база на податоци што се чува во EudraVigilance е само за земјите во Европа кои се дел од Европската унија (ЕУ), која вклучува 27 земји.

Вкупниот број на земји во Европа е многу поголем, скоро двојно поголем од тој, околу 50, иако се разликуваат мислењата за тоа кои земји технички припаѓаат на Европа.

Па колку и да се високи овие бројки, тие НЕ ја одразуваат цела Европа. Реалниот број на пријавени мртви или повредени од шприцеви против КОВИД-19 во Европа би бил многу поголем од оној што го пријавуваме овде.

Базата на податоци EudraVigilance известува дека заклучно со 19 јуни 2021 година, пријавени се 15,472 смртни случаи и 1 509 266 повреди по инјекции од четири експериментални вакцинации противКОВИД-19:

КОВИД-19 МРНК ВАКЦИНА МОДЕРНА (CX-024414)
КАВИД-19 МРНК ВАКЦИНА ФАЈЗЕР-БИОНТЕХ
КАВИД-19 ВАКЦИНА АСТРАЗЕНЕКА (CHADOX1 NCOV-19)
КАВИД-19 ВАКЦИНА ЈАНСЕН (AD26.COV2.S)

Од вкупниот регистриран број на повреди, половина (753.657) се сериозни повреди.

„Тежината дава информации за сомнителен непосакуван ефект; може да се класифицира како „сериозен“ ако станува збор за медицински настан што доведува до смрт, е опасен по живот, бара престој во болница, доведува до друга медицински значајна состојба или го продолжува постојниот престој во болница, е трајна или значајна попреченост или невалидност или е вродена абнормалност / дефект на раѓање “.

Претплатник за здравствени влијанија во Европа ги создаде извештаите за секоја од четирите слики што ги правиме тука.

Откога започнавме да го објавуваме ова, другите во Европа исто така ги пресметуваа бројките и ги потврдија вкупните вредности. *

Еве ги сумираните податоци до 19 јуни 2021 година.

 

 

Вкупни реакции за експерименталната мРНК инјекција тозинамеран (шифра BNT162b2, Комирнати) од БиоНТех / Фајзер: 7.420 смртни случаи и 560.256 повреди до 19 јуни 2021

16.133 Болести на крвта и лимфниот систем, вклучувајќи 81 смрт
12.637 Болести на срцето, вклучувајќи 964 смртни случаи
101 Вродени, фамилијарни и генетски болести, вклучително и 6 смртни случаи
7000 Болести на увото и лавиринтот, вклучувајќи 4 смртни случаи
265 Ендокрини заболувања, вклучително и 1 смрт
8.122 Болести на очите, вклучувајќи 17 смртни случаи
51.030 Гастроинтестинални заболувања, вклучувајќи 348 смртни случаи
155,486 Општи болести и состојби на местото на администрација, вклучително и 2,290 смртни случаи
468 Хепатобилијарни болести, вклучувајќи 31 смртни случаи
6.110 Болести на имунолошкиот систем, вклучувајќи 32 смртни случаи
17.549 Инфекции и заразни болести, вклучувајќи 762 смртни случаи
6.275 Повреди, труења и процедурални компликации, вклучувајќи 104 смртни случаи
13.249 Прегледи, вклучително и 285 смртни случаи
4.162 Метаболички нарушувања во исхраната, вклучувајќи 139 смртни случаи
79.125 Болести на мускулно-скелетниот систем и сврзното ткиво, вклучувајќи 88 смртни случаи
325 Неоплазми бенигни, малигни и неспецифични (вклучувајќи цисти и полипи) вклучувајќи 23 смртни случаи
100.895 Болести на нервниот систем, вклучувајќи 780 смртни случаи
384 Бременост, пуерпериум и перинатални заболувања, вклучително и 10 смртни случаи
107 Проблеми со производот
9.928 Психијатриски болести, вклучувајќи 105 смртни случаи
1.765 Болести на бубрезите и уринарниот тракт, вклучувајќи 115 смртни случаи
2.696 Нарушувања на репродуктивниот систем и гради вклучувајќи 3 смртни случаи
23.689 Респираторни, торакални и медијастинални нарушувања, вклучувајќи 848 смртни случаи
26.641 Заболување на кожата и поткожното ткиво, вклучително и 66 смртни случаи
846 Социјални околности, вклучително и 10 смртни случаи
281 Хируршки и медицински интервенции, вклучувајќи 19 смртни случаи
14.987 Васкуларни заболувања, вклучително и 289 смртни случаи

 

 

Вкупни одговори за експерименталната инјекција  mRNA-1273 (CX-024414) од Модерна: 4.147 смртни случаи и 122.643 повредени заклучно со 19 јуни 2021 година

2.239 Болести на крвта и лимфниот систем, вклучувајќи 29 смртни случаи
3.315 Болести на срцето, вклучувајќи 446 смртни случаи
39 Вродени, фамилијарни и генетски болести, вклучувајќи 3 смртни случаи
1.454 Болести на увото и лавиринтот
82 Ендокрини заболувања, вклучително и 1 смрт
1.883 Болести на очите, вклучувајќи 7 смртни случаи
10.655 Гастроинтестинални заболувања, вклучувајќи 142 смртни случаи
33.936 Општи болести и состојби на местото на администрација, вклучително и 1.759 смртни случаи
209 Хепатобилијарни болести, вклучувајќи 11 смртни случаи
1.117 Болести на имунолошкиот систем, вклучувајќи 5 смртни случаи
3.835 Инфекции и заразни болести, вклучувајќи 234 смртни случаи
2.480 Повреди, труења и процедурални компликации вклучувајќи 77 смртни случаи
2.670 Прегледи вклучувајќи 89 смртни случаи
1.297 Метаболички нарушувања во исхраната, вклучувајќи 85 смртни случаи
15.131 Болест на мускулно-скелетниот систем и сврзното ткиво, вклучувајќи 77 смртни случаи
128 Неоплазми бенигни, малигни и неспецифични (вклучувајќи цисти и полипи) вклучувајќи 15 смртни случаи
21.684 Болести на нервниот систем, вклучувајќи 424 смртни случаи
255 Бременост, пуерпериум и перинатални заболувања, вклучително и 2 смртни случаи
20 Проблеми со производот
2.437 Психијатриски болести, вклучувајќи 69 смртни случаи
807 Болести на бубрезите и уринарниот тракт, вклучувајќи 52 смртни случаи
459 Заболувања на репродуктивниот систем и градите, вклучително и 1 смрт
5.640 Респираторни, торакални и медијастинални заболувања, вклучувајќи 399 смртни случаи
6.538 Болести на кожата и поткожното ткиво, вклучувајќи 28 смртни случаи
504 Социјални околности, вклучително и 13 смртни случаи
397 Хируршки и медицински интервенции, вклучувајќи 38 смртни случаи
3.432 Васкуларни заболувања, вклучувајќи 141 смрт

 

 

Вкупни одговори за експерименталната инјекција AZD1222 / VAXZEVRIA (CHADOX1 NCOV-19) од Оксфорд / АстраЗенека: 3.364 смртни случаи и 793.036 повредени заклучно со 19.06.2021

9.136 Болести на крвта и лимфниот систем вклучувајќи 132 смртни случаи
12.135 Болести на срцето, вклучувајќи 396 смртни случаи
95 Вродени, фамилијарни и генетски болести, вклучувајќи 2 смртни случаи
8.797 Болести на увото и лавиринтот
309 Ендокрини заболувања, вклучително и 2 смртни случаи
13.459 Болести на очите вклучувајќи 12 смртни случаи
81.806 Гастроинтестинални заболувања, вклучително и 161 смрт
212.663 Општи болести и состојби на местото на администрација, вклучително и 891 смрт
525 Хепатобилијарни болести, вклучувајќи 25 смртни случаи
3.085 Болести на имунолошкиот систем, вклучувајќи 11 смртни случаи
17.791 Инфекции и заразни болести, вклучувајќи 217 смртни случаи
7.854 Повреди, труења и процедурални компликации вклучувајќи 77 смртни случаи
16.731 Преглед вклучувајќи 79 смртни случаи
9.765 Метаболички и нутриционистички нарушувања, вклучително и 50 смртни случаи
123.637 Болести на мускулно-скелетниот систем и сврзното ткиво со 45 смртни случаи
332 Неоплазми бенигни, малигни и неспецифични (вклучително цисти и полипи) со 8 смртни случаи
169.286 Болести на нервниот систем, вклучувајќи 532 смртни случаи
223 Бременост, пуерпериум и перинатални заболувања, вклучително и 4 смртни случаи
103 Проблеми со производот
14.931 Психијатриски заболувања, вклучително и 27 смртни случаи
2.809 Болести на бубрезите и уринарниот тракт, вклучувајќи 29 смртни случаи
5.967 Нарушувања на репродуктивниот систем и градите
26.631 Респираторни, торакални и медијастинални заболувања, вклучувајќи 387 смртни случаи
36.457 Болести на кожата и поткожното ткиво, вклучувајќи 22 смртни случаи
772 Социјални околности, вклучително и 4 смртни случаи
671 Хируршка и медицинска интервенција, вклучувајќи 16 смртни случаи
17.066 Васкуларни болести, вклучувајќи 235 смртни случаи

 

 

Општи одговори за експерименталната вакцина КОВИД-19 Јансен (AD26.COV2.S) од Џонсон и Џонсон: 541 смртни случаи и 33, 331 повреди заклучно со 19.06.2021

306 Нарушувања на крвта и лимфниот систем, вклучувајќи 16 смртни случаи
496 Болести на срцето, вклучувајќи 56 смртни случаи
14 Вродени, семејни и генетски нарушувања
177 Болести на увото и лавиринтот
8 Ендокрини пореметувања, вклучително и 1 смрт
383 Болести на очите, вклучувајќи 3 смртни случаи
3.086 Гастроинтестинални заболувања, вклучувајќи 23 смртни случаи
8.761 Општи болести и состојби на местото на администрација, вклучително и 137 смртни случаи
52 Хепатобилијарни болести, вклучувајќи 4 смртни случаи
85 Нарушувања на имунолошкиот систем
392 Инфекции и заразни болести, вклучувајќи 13 смртни случаи
320 Повреди, труења и процедурални компликации, вклучително и 8 смртни случаи
2.003 Прегледи вклучувајќи 37 смртни случаи
184 Метаболички нарушувања и нарушувања во исхраната, вклучително и 10 смртни случаи
5.718 Болести на мускулно-скелетниот систем и сврзното ткиво, вклучувајќи 17 смртни случаи
16 Неоплазми бенигни, малигни и неспецифични (вклучувајќи цисти и полипи)
7.093 Болести на нервниот систем, вклучувајќи 68 смртни случаи
9 Бременост, пуерпериум и перинатални заболувања, вклучително и 1 смрт
9 Проблеми со производот
355 Психијатриски заболувања, вклучително и 5 смртни случаи
119 Болести на бубрезите и уринарниот тракт, вклучувајќи 8 смртни случаи
114 Репродуктивен систем и нарушувања на градите
1.130 Респираторни, торакални и медијастинални заболувања, вклучувајќи 43 смртни случаи
804 Болести на кожата и поткожното ткиво, вклучувајќи 2 смртни случаи
72 Социјални околности, вклучително и 3 смртни случаи
336 Хируршки и медицински интервенции, вклучително и 26 смртни случаи
1.289 Васкуларни болести, вклучувајќи 60 смртни случаи

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА