Симнете ја нашата Андроид апликација

Архиепископот Карло Марија Вигањ открива „Големо ресетирање“

Архиепископот Карло Марија Вигањ открива „Големо ресетирање“

Поранешниот апостолски нунциј во САД, ватиканскиот дипломат и титуларен архиепископ Карло Марија Вигањ, откако во 2020 година неколкупати изрази критика на мерките Корона, тој се обрати до американскиот претседател со отворено писмо на почетокот на ноември 2020 година. Еве неколку извадоци од писмото преведено на македонски:

ОТВОРЕНО ПИСМО
До претседателот на Соединетите Американски Држави

Господине претседател,
Дозволете ми да зборувам со вас во овој час кога судбината на целиот свет е загрозена од глобален заговор против Бога и човештвото. Ви пишувам како Архиепископ, како наследник на Апостолите, како поранешен Апостолски нунциј на Соединетите Американски Држави.
Секојдневно чувствуваме како се зголемуваат нападите на оние што сакаат да ја уништат основата на општеството: природното семејство, почитта кон човечкиот живот, loveубовта кон татковината, слободата на образованието и економијата. Гледаме шефови на држави и верски лидери го поттикнуваат ова самоубиство на западната култура и нејзината христијанска душа, истовремено негирајќи ги основните права на граѓаните и верниците во име на здравствена вонредна состојба што се повеќе се појавува како инструмент за воспоставување на нехумана, безлична тиранија .

 

Во тек е глобален план наречен Големото ресетирање. Нејзиниот архитект е глобалната елита која сака да го покори целото човештво со примена на присилни мерки кои драстично ги ограничуваат индивидуалните слободи и оние на целото население. Во неколку земји овој план е веќе одобрен и финансиран, а во други сеуште е во рана фаза. Зад светските лидери кои се соучесници и извршители на овој пеколен проект стојат бескрупулозните личности кои го финансираат и промовираат Светскиот економски форум и настаните како Настан 201.
Целта на Големото ресетирање е да се воспостави здравствена диктатура насочена кон наметнување слободоубиствени мерки скриени зад танталистичките ветувања за обезбедување универзален приход и укинување на индивидуалните долгови. Цената за овие концесии од страна на Меѓународниот монетарен фонд е одрекување од приватен имот и придржување кон програма за вакцинација против COVID-19 и COVID-21 спонзорирана од Бил Гејтс во соработка со големи фармацевтски компании.

 

Настрана огромните економски интереси што ги мотивираат поборниците за Големата ресетирање, воведувањето вакцинација ќе оди заедно со условот за здравствен пасош и дигитална лична карта, со резултат за пронаоѓање контакт на населението ширум светот. Оние што не ги прифаќаат овие мерки ќе бидат задржани во притворските центри или во домашен притвор, а целиот имот ќе им биде одземен.

 

Господине претседател, претпоставувам дека веќе знаете дека во некои земји Големото ресетирање ќе се активира помеѓу крајот на оваа година и првиот триместар од 2021 година. За таа цел, се планираат понатамошни блокади, официјално оправдани со наводен втор и трет бран на пандемијата. Вие многу добро знаете какви средства беа искористени за сеење паника и за легитимирање на драконски ограничувања на индивидуалните слободи, кои генијално предизвикуваат глобална економска криза.

 

Според намерите на нејзините архитекти, оваа криза ќе послужи да се направи невозможно враќање на народите од Големото ресетирање и со тоа да му се зададе последниот удар на светот чие постоење и меморија треба целосно да се уништат. Но, овој свет, господине претседател, вклучува луѓе, приврзаности, институции, верувања, култура, традиции и идеали: луѓе и вредности кои не се однесуваат како автомати, кои не се покоруваат како машини затоа што се обдарени со душа и срце, затоа што тие се поврзани едни со други со духовна врска што ја црпи својата сила одозгора, од оној Бог кого нашите противници сакаат да го предизвикаат, како што тоа го направи Луцифер на почетокот на времето со својот „несервим“.

 

. И додека политичарите се забарикадираат во своите палати и издаваат декрети како персиски сатрапи, бизнисите пропаѓаат, продавниците се затвораат, а луѓето се спречени да живеат, да патуваат, да работат и да се молат. Катастрофалните психолошки последици од оваа операција веќе се видливи, почнувајќи од самоубиствата на очајните претприемачи и нашите деца одделени од пријатели и соученици на кои им е кажано да го следат часот додека седат сами пред компјутерот дома.

 

А сепак, среде оваа мрачна слика, се појавува овој навидум незапирлив напредок на „невидливиот непријател“, елемент на надеж. Непријателот не знае да сака и не разбира дека не е доволно за да се обезбеди општ приход или да се откажат хипотеки за да се потчинат масите и да се убедат да бидат обележани како говеда. Овој народ, предолго трпејќи ги злоупотребите на омраза и тиранска моќ, повторно открива дека има душа; разбира дека не е подготвен да ја тргува својата слобода за хомогенизација и поништување на неговиот идентитет; почнува да ја разбира вредноста на семејните и социјалните врски, врските на верата и културата што ги обединуваат чесните луѓе. Ова големо ресетирање е осудено на неуспех бидејќи оние што го планираа не успеаа да разберат дека сè уште има луѓе подготвени да излезат на улиците да ги бранат своите права, да ги заштитат своите најблиски, за да им дадеме на децата и внуците иднина. Израмнувачката нехуманост на глобалистичкиот проект ќе се разбие бедно пред решителниот и храбар отпор на децата на светлината.
Бог да ги благослови Соединетите Американски Држави!
Карло Марија Виганò
Титуларен архиепископ на Улпијана
Поранешен апостолски нунциј во Соединетите Американски Држави

Сподели ако ти се допаѓа
Share on telegram
Share on facebook
Share on twitter
Share on vk
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on email
Share on print

АКТУЕЛНО

НАЈЧИТАНО

ПОСТ НА ГОДИНАТА