Почина 36-годишен доктор по втората вакцина

Центрите за контрола и превенција на болести (ЦДЦ) во САД ја испитуваат смртта на 36-годишниот лекар во Тенеси, кој почина на 8 февруари, околу еден месец откако ја примил втората доза на вакцина.

Според вестите, д-р. Бартон Вилијамс почина од форма на мулти-системски воспалителен синдром (МИС-А), болест предизвикана кога имунолошкиот систем го напаѓа телото и предизвикува откажување на повеќе системи. МИС-А се смета за исклучително редка болест.

Извор: childrenshealthdefense.org

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас