Уништување на традиционалното семејство - „Новото Нормално“ е перверзно

Стабилното општество се заснова на стабилни семејства - затоа што родителите ги учат своите деца на традиционални доблести како благодарност, трпеливост, истрајност и многу повеќе. Кој уништува семејства, го уништува општеството.

Токму тоа денес се случува во Македонија, ако сакате да расипите едно опшество ќе започните кај малите деца од рана возрат. На пример преку сексуалното образование (прв чекор) но, од каде ваквата идеја дека државата треба да ја превземи оваа улога? (ќе разјасниме подолу опширно)

Ако некој во вашата држава ви ги наметнува ваквите перверзии, не мора да значи дека знае што се случува или од каде потекнува или каде води сето ова. Едноставно е корумпиран, неговиот Бог е богатството, без национални вредности и љубов према својата татковина, љубов према децата и иднината на државата и опшеството.

Вашата должност како родители е да излезете на улица бидеќи нападнати се вашите деца и да не се враќате дома се додека лицето не се разреши од својата функција. Исто како корумпираните политичари, кои се купени скоро во цел свет да вршат психички терор врз наслелението со мерките на короната, со „Пандемијата“ која не е „Пандемија“ благодарение на фирмата на Бил Гејтс -  СЗО. За колку ве продадоја?, прашајте го Александар Лукашенко за понудите. Но да се вратиме назад на темата.

 

Од 60-тите години на минатиот век, различните антитрадиционални движења добиваат значење на Западот. Тие вклучуваат модерен феминизам, „сексуална слобода“ и „права на хомосексуалците“. Најсилно беше погодена семејната институција. Со измената и дополнувањето на Законот за реформа на семејното право во Соединетите држави во 1969 година, Соединетите држави дадоа зелено светло за „не-консензуални“ или „спорни“ разводи. Другите земји наскоро воведоа слични закони.

Во САД, врската помеѓу разводот и бракот драматично се промени. Помеѓу 1960-тите и 1980-тите, стапката на разводи се зголеми двојно.

Во педесеттите години од минатиот век, околу 11 проценти од децата што ги родиле брачни родители биле резултат на развод. Во 1970-тите тој број се искачи на 50 проценти. Според САД Центри за контрола и превенција на болести (ЦДЦ), помалку од пет проценти од децата во САД се родени вонбрачно во 1956 година. До 2016 година бројот се искачи на над 40 проценти.

Во традиционалните општества и на исток и на запад, на целомудрието се гледаше како на доблест во предбрачните односи меѓу мажи и жени. Денес ова се смета за старомодно, па дури и смешно. Геј и лезбејското движење придружено со феминистичкото движење се обидува законски да ги редефинира семејството и бракот. Професор по право, кој во моментов е член на Федералната комисија за еднакви можности за вработување на САД, ја напиша изјавата „Надвор од истополовиот брак“ во 2006 година, што „претставува нова стратешка визија за сите наши семејства и врски“. Ова се залага за создавање на сите видови нови семејства, во зависност од желбите на партнерите (вклучувајќи полигамни бракови, заеднички семејства на хомосексуалци со хетеросексуални парови и така натаму). Овој универзитетски професор исто така смета дека традиционалниот брак и семејството не треба да уживаат повеќе права од која било друга форма на „семејство“.

Во државните училишта, предбрачниот секс и хомосексуалноста, кои во традиционалните општества се сметаат за срамни со милениуми, не се сметаат само за нормални. Во некои училишта тие се дури премолчено или експлицитно поддржани и се забранува какво било образование со традиционални ставови. Според тамошното широко распространето мислење, детето треба да развие и да ја избере својата сексуална ориентација целосно неограничена. Ова значи дека развојот кон хомосексуалноста, бисексуалноста, трансродовизмот и така натаму не треба да се инхибира.

Трендот кон постепено уништување на традиционалното семејство сега е очигледен. Елиминацијата на семејството водена од комунизмот станува реалност многу пред ветеното отстранување на разликите во класите.

Во западните општества, уништувањето на семејството може да се види во многу аспекти. Овие вклучуваат ефекти на феминизмот, „сексуалното ослободување“ и хомосексуалното движење. Покрај тоа, тука се и влијанијата на левите интересни групи, прогресивизмот и слично. Сите тие маршираат под знамето на „слободата“, „правичност“, „права“ и „ослободување“. Овие идеи се експлицитно и безусловно поткрепени со закони, правни толкувања и упатства за економска политика, кои се поддржани од истомисленици. Сето ова има ефект да ги натера луѓето да се откажат и да го променат концептот на традиционален брак и семејство.

Овие идеологии потекнуваат од почетокот на 19 век и се длабоко проникнати од ѓаволски фактори. Злобниот спектар на комунизмот постојано го менува својот изглед. Оваа конфузија доведува до постојано незнаење за какви идеи луѓето навистина ги поддржуваат кога ги поддржуваат овие политики и идеологии.

Резултатот е начин на живот чии стандарди се утврдени со комунистички идеи. Ситуацијата денес - девалвација на традиционалното семејство и конфузија на луѓето во врска со вистинската природа на овој тренд - е резултат на внимателно планирање и постепено спроведување на комунистичкиот дух во изминатите двесте години.

 

Директната последица од ова е дека не само што семејството е елиминирано како основна единица на социјалната стабилност, туку се уништуваат и небесните стандарди на човечкиот морал. Улогата на семејството во пренесувањето на вредностите на следната генерација и воспитувањето во контекст на традиционалните верувања се губи. Младата генерација денес живее одвоена од традиционалните идеи и верувања. Како резултат, лесно станува игра на идеолошко присвојување од страна на комунистичкиот дух.

 

Традиционалното семејство

Во традиционалните култури на Истокот и Западот, на бракот се гледаше како институција основана од богови и организирана од небото. Откако ќе се склучи, бракот не може да се прекрши. И мажите и жените биле создадени од богови според нивните слики и сите се еднакви пред боговите. Во исто време, боговите создадоа различни тела за мажи и жени и одредија соодветни улоги за нив. Во западната традиција, според Библијата (Битие 2:23), жените се „коски од коски и месо од тело“ на мажи. Мажот мора да ја сака својата жена како да е дел од сопственото тело и, доколку е потребно, да се жртвува за да ја заштити својата сопруга.

За возврат, западната традиција предвидува дека жената треба да работи и да го поддржува својот сопруг. Парот може да стане хармонична целина. Главната одговорност на мажите е да живеат за семејството.

 

Слично е и во традиционалната источна култура: таму, мажите се поврзани со јанг на јин и јанг, што е симболично поврзано со сонцето и небото. Од нив се бара постојано да се стремат да одат напред и да преземат одговорност за да го поминат семејството во тешки моменти. Жените припаѓаат на Јин и се симболично поврзани со земјата, односно издржуваат и негуваат сè околу нив со голема моќ и сила. Тие треба да бидат попустливи и внимателни кон другите и да имаат должност да ги поддржуваат своите сопрузи и да ги воспитуваат своите деца. Само кога мажите и жените добро ги исполнуваат своите улоги, Јин и Јанг можат да се усогласат и децата да растат здрави и да се развиваат добро.

Традиционалните семејства имаат задача да пренесат верувања и морали и да ја одржуваат стабилноста на општеството. Семејството е лулка на верата и пренесувач на традиционалните вредности. Родителите се првите наставници во животот на детето. Кога децата ќе научат традиционални доблести како несебичност, смирение, благодарност и истрајност од зборовите и постапките на своите родители, тие ќе имаат корист од нив до крајот на животот.

Традиционалниот брачен живот им помага и на мажите и жените да растат заедно морално. Од сопругите се бара да ги третираат своите емоции и желби со нови ставови и да бидат внимателни и толерантни едни кон други. Ова е суштински различно од идејата за заеднички живот надвор од бракот. Човечките емоции се непостојани. Ако парот е заедно затоа што сакаат да бидат заедно и да се разделуваат кога повеќе не сакаат да бидат заедно, врската не се разликува многу од заедничкото пријателство кое не е обврзано со брак.

Дури и Маркс се надеваше во последна инстанца на широко распространет „неформален сексуален однос“, во кој целта е да се раскине традиционалниот брак и на тој начин да се елиминира институцијата на семејството.

 

 Целта на комунизмот е уништување на семејството

Комунизмот го смета семејството како форма на приватна сопственост. Оттука, за да се елиминира приватната сопственост, семејството исто така треба да се елиминира. За оригиналниот комунизам, економските фактори се решавачки за семејните односи. Современиот марксистички фројдијанизам ја смета сексуалната желба како клуч за сите прашања поврзани со семејството. Заедничката карактеристика на овие две идеологии е дека тие го тргаат настрана основниот човечки морал и го заменуваат со материјализам, страст и прагматични интереси. Сето ова ги прави луѓето сè повеќе како животни. Оваа заплеткана идеологија го уништува семејството со манипулирање со умот и расипување на умот.

 

Заводливата измама на комунизмот лежи во неговата доктрина за наводното „ослободување на човештвото“. Ова се манифестира не само како ослободување во економска смисла, туку и во ослободување на самото човештво.Спротивно на ослободувањето е, се разбира, угнетувањето. Па, од каде потекнува угнетувањето на кое мора да се одолее? Одговор на комунизмот на ова прашање: угнетувањето доаѓа од моралот на луѓето наметнат од традицијата. Така, патријархатот на традиционалната семејна структура ги угнетува жените; традиционалниот сексуален морал ја потиснуваше човечката природа - и така натаму.

Феминизмот и движењата за хомосексуалните права на подоцнежните генерации ја наследија и проширија оваа комунистичка инспирирана теорија за ослободување. Тоа доведе до цела низа концепти што се спротивставуваат на традиционалниот брак и семејство, како што се сексуалната попустливост, хомосексуалноста и слично. Сите овие идеи станаа алатки што ѓаволот ги користи за да го поткопа и уништи семејството. Комунизмот се спротивставува и сака да ги собори сите традиционални морални вредности, како што е јасно изразено во Комунистичкиот манифест.

 

Според Маркс и Енгелс, приватната сопственост е причина за сите проблеми. Затоа треба да се национализира - така мислат тие - за да може да се развие хармонично општество. Ова исто така важи и за - жените и децата. Бидејќи според нивното мислење жените се приватна сопственост на мажите. И, децата треба да бидат воспитувани од државата.

Во нивното идеално (комунистичко) општество, традиционалното семејство е презирано. Нападите за опивање и оргии со групен секс се поздравуваат како целосно ослободување од внатрешните човечки страсти. Правото на сексуално исполнување е „право“, објасни Французинот Шарл Фурие.

Денес луѓето се охрабруваат на многу начини да дејствуваат само според сопствените желби. Убавите изрази слобода“, „ослободување“ и „љубов“, сепак, ја поткопуваат потребата да се откажат од лична морална одговорност.

 

Промовирање на сексуалната слобода преку комунизмот

Дијаболистичкиот комунистички дух се спротивставува на традиционалните семејства со сите свои сили. Уништувањето на нив е една од најважните цели. На почетокот на 19 век, Роберт Овен, поборник на раниот утописки социјализам, започна да ја применува ѓаволската идеологија во пракса. Како ран пионер на социјалистите, тој ја основал утописката комуна „Нова хармонија“ во Индијана во 1824 година. На денот кога се отвори комуната, тој рече:

„Ви објавувам на вас и на светот дека до овој час човекот беше роб на тројството на најстрашните ѓаволи, ѓаволите кои можат да се соберат заедно за да донесат ментално и физичко зло врз целата негова раса. Мислам на приватна или индивидуална сопственост - апсурдни и ирационални религиозни системи - и брак што се заснова на индивидуална сопственост, како и на некои од овие ирационални религиозни системи. “

Откако Овен почина, имаше уште еден влијателен ран утописки социјалист, Французинот Чарлс Фурие. Неговите мисли имаа силно влијание врз Маркс и марксистите. По неговата смрт, неговите следбеници ги вметнале неговите идеи во Француската револуција од 1848 година и во Париската комуна, а подоцна ги донеле и во САД. Фурие беше првиот што го смисли поимот „феминизам“.

Во своето идеално комунистичко општество, традиционалното семејство е презирано. Нападите за опивање и оргии со групен секс се поздравуваат како целосно ослободување од внатрешните човечки страсти. Тој исто така го шири верувањето дека општеството треба да се грижи за сексот за оние кои би биле сексуално одбиени. Правото на сексуално исполнување е „право“. Тој веруваше дека треба да се дозволат сите форми на сексуално задоволување, вклучително и сексуално злоставување, вклучително и инцест и содомија.

Преку влијанието на Овен, а особено на Фурие, во 19 век беа основани десетици комунистички утописки комуни во Соединетите држави. Сепак, повеќето, само кратко, постоеја и не успеаја. Најдолго траеше општината Онеида, која живееше според теориите на Фурие. Постоеше 32 години. Комуната го презирала традиционалниот моногамен брак и се залагала за полигамија и групен секс. Жителите добија „фер“ пристап до секс дозволувајќи им да изберат некого и да имаат секс со нив секоја недела. На крајот, основачот, Хамон Хамфри Нојс, избегал од страв од тужба од Црквата. Заедницата беше принудена да се откаже од заедничкиот живот. Нојс подоцна напиша книги и стана основач на библискиот комунизам.

Сексуалната слобода на движење е неизбежна последица кога комунизмот ќе се примени во пракса. Уште од почетокот ги искушуваше луѓето да ги укинат божествените учења и да го отфрлат Бога и „првобитниот грев“.

Падот на човечкиот морал предизвика многу проблеми за човештвото. Според комунистичката „логика“, сепак, постоењето на приватна сопственост е причина за проблемите. Затоа приватната сопственост мора да се уништи за да се појави хармонично општество. Но, дури и ако целиот имот е споделен, луѓето сè уште можат да имаат конфликти околу нивните сопружници. Утописките социјалисти отворено користат систем на „заедничко споделување“ (забелешка: жените се делат за време на секс) со цел да ги „решат“ ваквите проблеми од човечка природа.

Овие комунистички „раеви“ или директно го предизвикаа традиционалното семејство или се залагаа за систем на заеднички жени. Локалните заедници, црквите и владите затоа ги сметаа за закана за традиционалниот морал и етика и се обидоа да ги потиснат комуните. Стана нашироко познато дека комунистите делеа имот и жени.

Неуспехот на утописките комуни им одржа лекција на Маркс и Енгелс: сè уште не беше време отворено да се промовира попустливото „заедничко споделување“. Иако целта за истребување на семејството не беше променета во Комунистичкиот манифест, тие сега заземаа потаен пристап да ги унапредат своите теории и да ги уништат семејствата.

 

По смртта на Маркс, Енгелс ја објави книгата „Потеклото на семејството, приватната сопственост и државата“ со цел да се заврши Марксиовата теорија за семејството во светлината на истражувањето на Луис Х. Морган и уште повеќе да се прошири марксискиот поглед на бракот.

Енгелс тврдеше дека моногамијата се заснова на приватна сопственост и дека, кога целиот имот ќе се сподели, ќе има сосема нов модел на сопруг. Звучи благородно по површина, но во реалноста не е така.

Ако се погледне спроведувањето на комунистичките теории во пракса, сите аргументи во одбрана на Маркс и Енгелс изгледаат прилично лоши. Чувствата не се сигурни. Ако некое лице ја сака оваа личност денес, а друга утре, зарем тоа не ја охрабрува сексуалната слобода? Промискуитетот, како што се случи по воспоставувањето на поранешниот Советски сојуз и кинескиот комунистички режим, е резултат на спроведувањето на марксистичката доктрина.

Врските меѓу маж и жена не се секогаш лесни. Заветот „додека смртта не нè раздели“ за време на традиционална венчавка е завет пред Бога. Исто така, покажува заедничка подготвеност да се соочиме со сите предизвици и да ги совладаме. Она што го дефинира бракот не е само емоција или чувство, туку чувство на одговорност. Грижата за сопружникот, децата и семејството може да ги претвори и мажите и сопругите во зрели луѓе кои имаат морална одговорност.

Маркс и Енгелс напишаа во „Потеклото на семејството, приватната сопственост и државата“ дека во комунистичкото општество приватната сопственост станува јавна; Домашните работи се професионализирани; нема потреба да се грижат за децата бидејќи е одговорност на земјата да ги чува децата и да ги едуцира.

 

Иако Маркс и Енгелс користеа фини фрази како „слобода“, „ослободување“ и „љубов“ за да ги прикријат своите вистински намери, тие охрабруваа ништо повеќе од целосно напуштање на личната морална одговорност. Тие ги охрабруваат луѓето да постапуваат само според нивните желби. Меѓутоа, во текот на 19 век, повеќето луѓе сè уште не се откажале целосно од божествените учења и не сакаа да ја прифатат неограничената сексуалност на комунизмот. Но, дури и Маркс тешко можеше да замисли какви идеи ќе создадат луѓето во дваесеттиот век и пошироко. Притоа, луѓето дури и не размислуваат за фактот дека нивното однесување го уништува традиционалното семејство. Сексуалниот хаос на марксистичката мисла веќе стана целосно прифатен мејнстрим во општеството.

Црвениот демон користел избрани луѓе за ширење разврат и отстапувања. Тој исто така систематски планирал како луѓето ќе бидат привлечени сè повеќе и повеќе чекор по чекор само за да ги следат нивните инстинкти и да се спротивстават на божествените учења. Целта е постепено да ги расипуваме сè додека семејството не биде целосно укинато. На крајот, човекот ги губи сите морални стандарди и лесно паѓа во рацете на ѓаволот.

 

 Споделување на сопругата за време на сексот: „заедничко споделување“ во комунизмот

Сексуалниот хаос опишан погоре е составен дел на комунизмот. Има причина да се верува дека Маркс ја силувал својата слугинка и Енгелс го одгледал добиеното дете. Енгелс живеел во инцестуозна врска со две од неговите сестри. Ленин имаше сифилис од дружење со проститутки.  Откако Советите ја презедоа власта, тие воведоа практика на секс со „заеднички живот“. Поранешниот Советски сојуз може да се гледа како претходник на „сексуалното ослободување“ на Запад. Десеттиот број на руското списание Родина од 1990 година се занимаваше со феноменот на „заедничко споделување“ за време на раното советско владеење. Во делото беа опишани и личните животи на советските водачи Троцки, Бухарин, Антонов, Колонтаи и други. За нив се вели дека биле опуштени во врска со сексот како уличните кучиња.

 

„Споделување на сопруги“ во Советскиот Сојуз

Уште во 1904 година Ленин напиша: „Страста може да ја еманципира енергијата на духот - овој приклучок мора да се отстрани не за псевдо-семејни вредности,  за победа на социјализмот“.

На состанокот на Руската социјалдемократска работничка партија, Леон Троцки предложил болшевиците да развијат нови основни принципи за сексуални односи откако ќе дојдат на власт. Комунистичката теорија повикува на уништување на семејството и премин кон безусловно задоволување на сексуалните желби. Троцки исто така рече дека одговорноста за образованието на децата ја има единствено државата.

Во едно писмо до Ленин во 1911 година, Троцки напишал: „Несомнено, сексуалната репресија е основно средство за робување на една личност. Сè додека постои такво угнетување, не може да стане збор за вистинска слобода. Семејството, како буржоаска институција, целосно се надживеа. Неопходно е да им кажете на работниците повеќе за тоа. [...] “

Ленин одговори: „И не само семејството. Сите забрани поврзани со сексуалноста мора да бидат укинати. [...] Имаме што да научиме од суфражетите: Дури и забраната за истополова Љубов треба да се укине.“[

Откако болшевиците ја презедоа власта, Ленин издаде низа регулативи на 19 декември 1917 година со кои се укинаа бракот и казната за хомосексуалноста.

Во тоа време имаше и слоган „Долу срамот!“ Ова беше дел од болшевичкиот обид да се создаде „новиот човек“ на социјалистичката идеологија. Ова исто така вклучуваше некои луѓе кои шетаа голи по улиците. Други хистерично извикуваа пароли како „Срамот е дел од буржоаското минато на советскиот народ“.

На 19 декември 1918 година, лезбејските групи го прославија указот за укинување на бракот. Троцки во своите мемоари напишал дека веста дека лезбејките го слават денот со парада го израдувале Ленин многу. Потоа, Ленин поттикна повеќе луѓе да маршираат голи.

Во 1923 година, советската приказна „Љубовта на три генерации“ ја направи фразата „пијај вода“ популарна. Авторот, народен комесар Александра Колонтаи, беше револуционер кој се избори за традиционалното семејство во болшевичката фракција во потрага по „ослободување на жените“. „Водата за пиење“ пропагирана во романот е синоним за сексуално задоволство. Во комунистичкото општество, задоволувањето на сексуалните потреби е нормално и лесно како пиење чаша вода. Изреката „пијај вода“ беше широко распространета меѓу работниците во фабриките и особено кај младите.

„Актуелниот морал на нашата младост е сумиран како што следува“, напиша добро познатиот комунист Смидович во весникот „Правда“ (21.03. 1925):

„Секој член на Комунистичката младинска лига, вклучително и малолетник, како и секој студент на„ Рабфак “(забелешка: центарот за обука на Комунистичката партија) има право да ја задоволи својата желба за секс. Овој концепт стана аксиома, а апстиненцијата се смета за концепт на буржоазијата. Ако мажот има страст за млада девојка, било да е тоа студент, работник или дури девојче од училишна возраст, тогаш девојчето мора да ја послуша неговата желба, во спротивно таа се смета за буржоаска ќерка и не е достојна да се нарекува вистински комунист “.

Разводот исто така беше нормализиран и распространет. „Стапката на разводи се искачи на ниво што никогаш не било видено во историјата на човештвото. За кратко време се чинеше како сите во Москва да се развеле “, пишува Пол Кенгор во својата книга„ Takedown “од 2015 година за почетоците на советската ера.  Уште во 1926 година, влијателното американско списание Атлантик објави статија за неверојатната состојба во СССР со наслов „Рускиот напор за укинување на бракот“

Феноменот на „шведски семејства“ - кој нема никаква врска со Шведска, но се однесува на група од десет до дванаесет мажи и жени кои живеат заедно и имаат сексуални односи едни со други по своја волја - исто така се појави во овој период на „сексуално ослободување“ . Ова ја отвори вратата за промискуитет, сексуален хаос, хомосексуалност, распаѓање на моралот, уништување на семејства, сексуално преносливи болести и силување.

Овие „шведски семејства“ беа наследници на комунистичките комуни и се раширија низ Советскиот сојуз. Ова е наречено „национализација“ или „социјализација“ на жените. Жените во Екатеринбург дадоа тажен пример за тоа во март 1918 година: откако Болшевиците го освоија градот, тие издадоа уредба според која младите жени на возраст од 16 до 25 години требаше да бидат „социјализирани“. Наредбата ја спроведоа неколку партиски функционери.

Болшевиците ја засилија својата сексуална политика кон крајот на дваесеттите години на дваесеттиот век. Во разговор со феминистичката активистка Клара Цеткин, Ленин изрази жалење за филозофијата на „вода за пиење“ и ја нарече „анти-марксистичка“ и „анти-социјална“.  Причината за ова беше дека сексуалната попустливост со себе донесе непосакуван нус-производ: голем број новороденчиња. Многу од бебињата беа напуштени. Повторно се покажа дека уништувањето на семејството на крајот доведува до колапс на општеството.

И сето тоа иди од Западот, и не само тоа, како што можеме да видиме моментално владее правото на цензурата, слободата на говор е уништена, се шири омраза во медиумите, секој кој ја критикува владата е нападнат со омраза и етикиран со разни идиотски безмислени поими.

 

Нема да ја земеме Кина како пример пошто ние се уморивме од пишување а вие сигурно од читање, но не беше и тами нешто поразлично.

 

Фашизам?, Комунизам?, Тоталитарност?, Реалност!

Вие нема да поседувате ништо (вклучени се и вашите деца и самите вие) и ќе бидете среќни

 

ПОСТ НА ГОДИНАТА
futvlogo1

Футв Медиа е самофинансиран медиум, известуваме целосно независно од политичките партии, државните институции и невладините организации.

Стапи во контакт со нас